Toeristen uit alle landen zijn weer welkom in Thailand, ongeacht de Covid-19-situatie in hun land. Deze versoepeling van de inreisvoorwaarden moet er voor zorgen dat er meer Special Tourist Visa (STV) voor lang verblijf worden aangevraagd.

Alle reizigers moeten echter nog steeds voldoen aan de verplichte quarantaine van veertien dagen in Thailand, aldus plaatsvervangend regeringswoordvoerster Rachada Dhnadirek. Het meer liberale beleid is een ommezwaai van de regering en is bedoeld om de noodlijdende toeristenindustrie te helpen.

Voorheen waren STV’s waren alleen beschikbaar voor toeristen uit landen met een laag risico, maar die strenge voorwaarde zorgde ervoor dat er slechts 825 reizigers gebruik maakte van de regeling, zei mevrouw Rachada.

Het kabinet heeft ook besloten om de verblijfsperiode voor personen met een STV die met jacht in een Thaise haven aanleggen met nog eens 30 dagen of in totaal 60 dagen te verlengen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.67/5. From 6 votes.
Please wait...

62 reacties op “Thailand nu weer open voor toeristen uit de hele wereld”

 1. Mob Nl Joop zegt op

  Wat mag of moet je in die twee weken , mag je het hotel uit voor een wandeling of een lunch, is er een lijst met hotels die je kunt kiezen? Alle informatie welkom bijv dank.

  • Cornelis zegt op

   In mijn recente artikelen over dit onderwerp vind je informatie:
   https://www.thailandblog.nl/reizen/inreisvoorwaarden-covid-19/alternative-state-quarantine-asq-waar/
   https://www.thailandblog.nl/coronacrisis/we-zijn-er-bijna-maar-nog-niet-helemaal/
   https://www.thailandblog.nl/coronacrisis/de-laatste-loodjes/

   • Henk zegt op

    Ik ben al vele jaren een reiziger naar Thailand, en ben daar altijd 4 of 5 maanden in de winter. Ik vind het lastig om aan goede informatie te komen, mede door jouw artikel is het een stuk duidelijker. De strikte quarantaine van 15 dagen maakt het onmogelijk om naar Thailand te reizen, opgesloten zitten bij 30 graden op een kamertje is niet te doen. Cornelis bedankt voor je bijdrage.
    Het is vreemd en dom dat gewone gezonde mensen geweerd worden en zoveel economische schade veroorzaken.

    • ruud zegt op

     Er zijn ook kamers met airco.

     Quote: Het is vreemd en dom dat gewone gezonde mensen geweerd worden en zoveel economische schade veroorzaken.

     De economie opofferen voor de Corona gebeurt toch over de hele wereld?
     Daarin handelt Thailand niet anders dan de rest van de wereld.
     En of u gezond bent, moet eerst gecontroleerd worden, want, u kunt op weg naar het vliegveld net besmet zijn en dan voor vertrek negatief voor Corona worden getest.

     De schade voor de economie zou waarschijnlijk trouwens nog groter zijn, als je de ziekte ongeremd zijn gang liet gaan.

  • Rob V. zegt op

   quarantaine is per definitie een afzondering. Dus niets geen wandeling buiten je hotel. in sommige hotels mag je na de 1ste week (en Covid test) per dag een uurtje luchten op het dak, of rondje lopen rondom het zwembad. maar strikt genomen breekt dat al quarantaine… 10 dagen opsluiting op de kamer zou een strikte handhaving van de Covid adviezen zijn.

   Ik denk niet dat veel buitenlandse toeristen 15 nachtjes in een quarantaine hotel door willen brengen, waarvan week 1 strikt op de kamer en de 2de week even kort een luchtje scheppen. Welke hotels meedoen aan het quarantaine programma daar is een lijst (site?) van. Na 2 weken afzondering blijft er dan nog een week of 1-2 over voor de doorsnee westerse toerist om vakantie te vieren. Een doorsnee Chinese toerist blijft niet zo lang.. (vandaar de roep om van quarantaine af te zien uit de toeristen sector).

   Vraag me nog af hoe het zit met het voorgestelde, weer ingetrokken en weer voorgestelde plan van het ministerie (van… vergeten) om na de quarantaine periode mensen nog en (GPS?) track en trace band om te laten doen… dan kun je enig herstel van het toerisme helemaal wel vergeten.

   De komende maanden zie ik geen herstel van regulier toerisme. Of dat de doodsteek gaat worden van bedrijven in de sector, een jaar of langer geen toeristen, ik vrees dat herstel zeer lastig zal worden en menig bedrijf in de sector het niet zal volhouden.We zullen zien. Arm Thailand.

   • willem zegt op

    Rob. Interessant wat jouw beleving van quarantaine is. Ook in andere landen wordt het gebruik van een tuin of afgesloten buitenterrein of balkon specifiek toegestaan. Nederland heeft het zo omschreven:

    You can sit outside if you have a garden or balcony.

    M.a.w. dan moet je ook uit je kamer naar de tuin. Jouw quarantaine noemen ze ook wel isolatie of eenzame opsluiting. Gelukkig zitten we niet in de EBI.

    • john zegt op

     rob het is niet zo van belang wat iemands beleving is van quarantaine. Het enige dat v telt is wat het inhoudt. Dan is de naamgeving niet van belang. Wordt door thaise overheid quanataine genoemd dus lijkt verstandig om, als we het hebben over quarantaine in thailand dat woord ook maar te gebruiken. Maar inderdaad, de thaise quarantaine is eenzame opsluiting in een door jezelf gekozen hotelkamer, door jezelf betaald. Je mag er in principe die veertien ( soms feitelijk 15) dagen niet uit. Maar sommige hotels laten je na eerste covidtest wat meer vrijheid HEEL BEPERKT. En daar moet je het maar mee doen.

   • john zegt op

    Ik kan je hierover informeren. Ben in laatste stadium van goedkeuring toegang tot Thailand. In een van de papieren verklaar je akkoord te gaan met … . Volgt een opsomming van aantal te verwachten zaken. Maar ook dat je bereid bent een volgtracker op je phone te downloaden.!!
    Dus ja, de enkelband is het niet maar een volgtracker op je phone wel.!!

    • Cornelis zegt op

     Die ‘volgtracker’ – daarvis op dit moment geen sprake van in de praktijk.

  • José zegt op

   Hallo Joop, wij zitten momenteel in quarantaine in Bangkok. De ASQ hotels hebben allemaal kleine verschillen. Je kiest uit wat t beste bij jou past uiteraard.
   Alcohol is overal verboden, en buiten het hotel mag je ook niet. Sommige hotels laten je na de eerste negatieve Covid test een uur of anderhalf uur op het hotelterrein wandelen, op een aangewezen plek.
   Bij ons was dit op dag 4. En erg welkom!
   Je kunt de hotels ook op de site van de ambassade vinden. En ze staan op de site van thaiest.com met reviews.
   https://thaiest.com/blog/list-of-alternative-state-quarantine-asq-hotels-thailand

   Echtparen mogen sommige kamers delen, maar als tweede persoon betaal je altijd extra. Dit is ook per hotel verschillend.
   Maaltijden en drinkwater zit bij de prijs in.
   Een soort all Inclusive…..
   Hoop dat je iets aan de informatie hebt, succes.

   • Mob Nl Joop zegt op

    Ik heb er helaas niks aan want dit ga ik niet doen, maar heel erg bedankt voor de heldere uitleg.

  • Eric zegt op

   Hallo Joop,

   “…mag je het hotel uit voor een wandeling of een lunch, …”.

   “Quarantaine is het ***afzonderen*** van mensen en dieren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voordat ze een land binnengaan. Doel van de quarantaine is het verminderen van het risico dat deze mensen of dieren andere(n) besmetten”.

   Het is quarantine, je mag dus geen wandeling maken of “het hotel uit voor een lunch”. De basis van quarantaine is dat jij in weze “0” contact hebt met mensen. Met uitzondering van 2 corona testen waarvoor je onder begeleiding even jouw hotelkamer mag verlaten. Hierna word je direct weer terug naar je kamer gebracht.

   Om het nog duidelijker te maken: wanneer het etenstijd is word er op de deur geklopt en voor je de deur hebt opengemaakt is de persoon al aangelopen. Het eten zal op een tafeltje in de hal staan, direkt naast jouw kamerdeur. Je mag de deur even openmaken om het eten te pakken en doet de deur weer dicht. En dat 14 (nee, 15 dagen lang, dag 1 is de eerste dag na de eerste nacht van het verblijf).
   Dit is dus ff iets anders dan het hotel verlaten voor een lunch.. 😉

   Wat je verder moet in die 2 weken? Je aan de regels houden dus in je hotelkamer blijven. Je moet jezelf vermaken (tv, internet, lezen, slapen). En iedere dag (1 of 2 keer) je temperatuur meten en doorgeven aan de zuster via de LINE-app (selfie maken met de termometer in je hand zodat ze je lichaamstemperatuur zien).

   In totaal verblijf je 16 nachten in het hotel. Wordt je tijdens de eerste of tweede test positief getest? Dan ga je direct mee naar het ziekenhuis dat bij betreffende ASQ hotel is aangesloten. Of je wel of geen symptomen hebt is irrelevant, je hebt geen keuze.

   Ik heb geen mening of iemand zichzelf dit moet aandoen of niet. Ik geef slechts aan wat ik weet. Maar mocht je het willen weten: persoonlijk zou ik het nu niet doen, wat betreft de toekomst: zeg nooit nooit.

 2. Ben Janssens zegt op

  Moderator: Graag een bron van je bewering!

 3. Peter Van Lint zegt op

  Is het al geweten of de quarantaine verplichting ook gaat blijven geleden indien je gevaccineerd bent tegen covid 19?( begin volgend jaar)

  • Benver zegt op

   Ik denk dat men in Thailand ook weet dat iemand die de gevaccineerd is nog steeds besmet kan zijn en deze dus door kan geven. De vaccinatie is er om niet ziek te worden maar dat wil niet zeggen dat je niet besmet bent. Deze redenering heb ik niet verzonnen maar is een bewezen feit.

 4. KrisKras Thai zegt op

  Goed nieuws voor mij. De website van de Thaise ambassade in Brussel bericht nog niet over deze STV. Maar dat kan spoedig veranderen.

  Inmiddels had ik reeds afspraak op de ambassade voor het bekomen van een Single Entry Tourist Visum. Er zijn geruchten dat dit type visum binnenkort kan verlengt worden met 45 dagen i.p.v. 30 dagen. Als dat zo is zal ik misschien de STV niet meer nodig hebben, aangezien ik eind april moet terugreizen om mijn gras af te rijden.
  Maar ik ben akkoord met RonnyLatYa dat men heel erg voorzichtig moet zijn met geruchten, of ze misschien beter negeren. Hier mijn geruchtenbron: https://m.youtube.com/watch?v=0-U5iabk570

 5. Jozef zegt op

  Beste lezers,

  Dat ze in Thailand aub ophouden met voortdurend hoop te geven die na enkele dagen weer volledig teniet wordt gedaan.
  825 mensen hebben wereldwijd gebruik gemaakt van de stv visa. !!!
  Dan moet je als overheid toch zien en of snappen dat dit niet werkt. !!
  Er was ook zgz de inkorting naar 10 dagen quarantine, daags nadien in de ijskast.
  Ik begin me zo stilaan af te vragen of de Thaise overheid er een “geheime” agenda op nahoudt.
  Ik vrees dat met de huidige nieuwe regels wederom niet veel toeristen gaan toehappen, terwijl de economie verder wegzakt en de mensen die afhankelijk zijn van toerisme ook verder de broeksriem zullen moeten aansnoeren.
  Zo jammer allemaal.
  Ben benieuwd of we welkom zijn zonder regels en quarantine nadat we ingeent zijn.

  Hopelijk komt er toch een beetje licht aan het einde van deze tunnel.

  Groeten

 6. Harm zegt op

  Nu in de westerse wereld bijna wordt overgegaan op vaccinatie tegen covid 19 vraag ik mij af of als ik gevaccineerd ben dan nog steeds in quarantaine moet als ik vakantie wil vieren in Thailand
  En hoe ga je bewijzen dat je een vaccinatie tegen covid 19 hebt.

  • keespattaya zegt op

   Ik heb nog een oud geel vaccinatieboekje. Tijdens de eerste keren dat ik zuidoost Azië bezocht liet ik me wel vaccineren tegen cholera etc. Ik heb kort geleden hierin ook mijn vaccinatie voor tetanus in laten zetten toen ik een ongeluk met mijn fiets had gekregen. In dit boekje wil ik ook mijn covid 19 vaccinatie laten zetten.

 7. Rob zegt op

  Ja, zoals mijn naamgenoot Rob V. zegt. Quarantaine is per definitie afzondering. Heb nu 9 van de 15 nachten achter de rug en het is best vol te houden. Maar ja, ik ben geen toerist, over 6 nachten zie ik mijn lieve vrouw weer, daar heb je natuurlijk best wel wat voor over.

  In mijn quarantaine hotel geldt: Tot de eerste Covid-test (5de dag) op de kamer, als de test negatief is mag je een uur per dag uit je kamer (je moet wel een dag van te voren boeken, want je wordt opgehaald en weer teruggebracht naar je kamer). Verder elke dag 2 x je temperatuur doorgeven aan de ‘ nurse’ en ook via een app (Coste). Over een aantal dagen mijn 2de Covid test (eigenlijk derde als je die in Nederland meetelt) en dan na de 15de nacht een bijna Covid-vrij land in.

  Mijn ASQ hotel is best goed (42.000 baht inclusief alles), eten is goed, heb een ruime kamer met keukentje (45m2) en ook ruim balkon en het personeel is superaardig. Eigenlijk best wel relaxed.

  Voor de mensen die 2 weken op een kamer te veel vinden, je kunt nu ook je 2 weken quarantaine op een golfaccomodatie terugbrengen. Kost wel heel wat meer denk ik. https://thethaiger.com/news/national/foreign-tourists-can-now-spend-the-14-day-quarantine-at-a-golf-course

  • Ginette zegt op

   Rob mag ik vragen welk hotel je verblijf dank bijvoorbaat

   • Rob zegt op

    Ik verblijf in The Silver Palm

    • nl th zegt op

     Beste Rob, Als dat dezelfde Silver Palm is waar ik zat klopt het wel wat je zegt alleen het eten is meestal koud als het bij de kamer is. Dat was begin november het kan veranderd zijn, Maar ik sprak toevallig net iemand die er nog tot dinsdag zit en die vertelde dat zij het meestal lieten staan. het zijn een thaise en farang en als de thaise dat zegt denk ik dat het iets minder geworden is dan toen ik er zat.

     • Rob zegt op

      Beste nl th,

      De keuken is uitgerust met een kookplaat dus is geen probleem. Gewoon op het bord doen of in de soepkom en gewoon opwarmen. Dan kan ik gewoon ontbijten, lunchen of dineren (wat klinkt dat chique hier!) op het moment dat het mij uitkomt. Heel gemakkelijk.

      Ik heb wel medelijden met de mensen die hier werken. Werken in beschermende kleding bij meer dan 30 graden, ook de kamermeisjes, hardstikke warm. Zo onnatuurlijk om de medewerkers in astronautenpakjes te zien lopen. En ze blijven maar vriendelijk.

      Nog 5 nachtjes. Is nu aftellen.

      • nl th zegt op

       Beste Rob,
       Zoals ik al vertelde klopt wel wat je zegt alleen toen mijn 2 weken voorbij was het zo dat het eten minder lekker was , wij dachten toen dat het kwam dat het drukker werd.
       Dat van die kookplaat is mij bekent daar ik er ook gebruik van maakte.
       De mensen die ik toevallig sprak die zeiden dat ze het meestal bestelde, daar het alleen met opwarmen het nog niet te eten was. Dat kan een kwestie van smaak zijn.

       De rest klopt exact met mijn ervaring daar.

  • carla zegt op

   Hallo Rob,

   Golf speel je buiten dus lijkt mij een golfacc. ook niet de juist oplossing.
   Of bedoel je dat je voor het raam naar de spelende golfers mag kijken, en dit voor 2 weken.
   Is denk ik nog erger

   • Rob zegt op

    Dag Carla,

    Ben je een fervente golfster? De golf quarantaine is al door de Thaise regering approved, Natuurljk met alle social distancing and andere Covid maatregelen. Of het echt de juiste oplossing is, ja, wie zal het zeggen? Bijkomstigheid: Minister van gezondheid is eigenaar van een golf resort ;o). Zal wel wat meer kosten dan de 42000 baht die ik voor 15 nachten betaal.

    https://www.tatnews.org/2020/12/thailand-approves-golf-quarantine-for-foreign-golfers/

 8. Caspar zegt op

  Dan ben ik toch blij dat ik in de isaan verblijf, zag op het nieuws Nederland TV kijken via Internet van de NOS een toespraak van de onze grote leider, moet zeggen dat ziet er niet belovend uit daar in Nederland.
  Hij had het over meer dan 10000 doden in verband met de corona uitbraak, nou hier dus niks wel mondkapjes plicht in grote winkelcentrums.
  Ja en met die toeristen hier ja ik moet zeggen die zijn er niet hier, ben aan strand vakantie toe met mijn vrouw we hebben geboekt voor oud en nieuwjaar Hotel in Pattaya voor een spotprijs met 4 sterren Hotel.
  Het is nu werkelijk alles goedkoop hier vliegen en Hotels boeken laten we het zo een tijdje houden vindt het wel best zo hier in Thailand.
  En voor die nog in Qurantaine moeten wat is 14 dagen op een lang verblijf in Amazing THAILAND.

  • Aha zegt op

   Helemaal mee eens Caspar.
   Ook ik zit heel relaxed in een (welhaast) Covid vrij Isaan. Dus ook wij stemmen volmondig in met een voorzichtige en nauwkeurige behandeling van evt. toeristen en anderen die deze kant uit willen komen. De kranten lezend uit NL schetsen nu eenmaal niet het beeld dat de mensen zich aan de richtlijnen houden.

   Ook wij denken er aan om met Kerst en Nieuw Pattaya met onze aanwezigheid te verblijden. Als ik echter op internet kijk zijn de prijzen nog nagenoeg hetzelfde; blijkbaar bekijk ik de verkeerde hotels of op de verkeerd site. 🙂
   Kun je aub wat gegevensdelen over hotel, prijs en site waarop je boekt?

   Alvast bedankt

   • Caspar zegt op

    Boeken bij AGODA tot 80% korting op Hotels in Pattaya doe je voordeel ermee !!!

  • Giani zegt op

   Jammer dat jullie er zo over denken,
   De Thai in de toeristen sector zeker niet,
   De toeristen of anderen die Thailand willen/moeten bezoeken ook niet.
   Jij bent aan een vakantie toe? en anderen niet?
   Spotprijs betalen aan een sector die doodbloed en er nog trots op?
   En 14 dagen is wel een aanslag, het is in een comfortabele gevangenis verblijven zonder dat je wat misdaan hebt, een test voor vlucht zou moeten voldoende zijn.
   Ik ben tevreden dat er eidelijk een opening komt, met de hoop dat het nog versoepeld.
   Maar aan caspar en reageerders, volgens mij zijn jullie al in Thailand , in mijn ogen zijn jullie: egoistisch

   • ton zegt op

    giani ik ben het helemaal met je eens die gasten zijn al in thailand en voelen zich waarschijnlijk superieur tegenover de reguliere vakantiegangers maar oh wee als deze mensen in het zelfde schuitje zouden zitten als de mensen die zonder virus graag naar thailand terug willen dan is het leed niet te overzien dan gaan de nekharen van deze personen rechtop staan bah

    • Aha zegt op

     Waarom zou ik me superieur moeten voelen tegenover de vakantiegangers. Nee hoor, al ben ik wel blij dat ik gewoon in Thailand ben gebleven in maart. En voel ik ook wel eens wat leedvermaak als ik dezelfde mensen die toen zo gelukzalig lieten weten dat ze Thailand konden verlaten en Corona in Nederland uit konden zitten, nu opeens lopen te klagen over de procedures. 🙂

     En waarom zou het egoïstisch zijn als ik graag wil dat er voorzichtig en nauwkeurig gewerkt wordt aan de ontvangst van toeristen. (Overigens denken hier ook alle Thai er hetzelfde over, zelfs diegene die vanuit Pattaya of Bangkok terug zijn gekomen, dus ik sta hier niet alleen in)

     In de Telegraaf las ik eergisteren:

     ‘Er werken steeds minder mensen thuis, we hebben te veel sociale contacten en we gaan massaal naar niet-noodzakelijke winkels op drukke dagen.

     Maar dat is nog niet alles, meldt De Telegraaf. Na een reis uit een risicoland geldt het dringende advies 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Het overgrote deel (70,5 procent) houdt zich daar niet aan. Ook bij klachten die kunnen duiden op corona, zoals hoesten en snotteren, gaat het merendeel (68,2 procent) gewoon nog naar het werk of de supermarkt in. Na een melding van de GGD dat er nauw contact is geweest met iemand bij wie corona is vastgesteld, blijft maar 41,4 procent van de mensen thuis. Zelfs bij wie zelf het coronavirus is vastgesteld, mengt nog altijd 17,8 procent van de mensen zich onder anderen.’

     Dus moet Thailand zo blij zijn zulke mensen te ontvangen? Bovendien denken velen dat de 2e golf voor een groot gedeelte te wijten is aan het vakantiegedrag van de mensen in de afgelopen vakantieperiode, zie je talloze berichten op het internet waaruit blijkt dat zoveel mensen zich niet willen houden aan de mondkapjes plicht (net naar de Makro geweest, 99% heeft mondkapje op), schoppen velen tegen de vaccinatie aan etc etc. Het staat bol van de tegengeluiden.

     En al die mensen zou Thailand met open armen en zonder quarantaine moeten ontvangen? Nou als het aan mij ligt niet.
     En als jullie dat dan egoïstisch noemen dan zij het zo.
     Ik noem het verstandig.

     Uiteraard hoop ik wel dat iedereen weer snel op een veilige manier naar Thailand kan komen. Maar tot die tijd zullen ze voorzichtig moeten blijven.

 9. Hans zegt op

  Quarantaine is een gevangenis waar je zelf moet voor betalen.

  • Caspar zegt op

   Ja Hans dat is waar ze nu aan verdienen die Quarantaine Hotels , die gaan niet gauw terug naar 10 dagen daar schieten ze niks me op, het is kassa nou voor de hotels.
   Daar hebben ze meer aan dan die horde toeristen die maar 1 of 2 dagen verblijven in hun Hotels Bangkok, en dan op doorreis gaan naar strand vakantie Pattaya of hua hin of naar het noorden Chaing Mai.
   Wat is 15 dagen Quarantaine die zit je toch uit op een zak spijkers 55555.

  • Eric zegt op

   Dat klopt Hans. Geen speld tussen te krijgen. Het is een heel raar “concept”.

   Maar voor de mensen die echt naar Thailand willen om wat voor reden dan ook (ik kan niet voor een ander “de noodzaak” bepalen) is het de enige ingang. Het is gedoe, het kost veel geld en 15 dagen van je leven maar je bent wel in Thailand waar het m.i. beter vertoeven is dan in Europa op dit moment. En je kunt er maanden blijven.

   Persoonlijk is een ASQ (nog) geen optie. Zeg nooit nooit.

 10. kevin zegt op

  Moderator: Dergelijk vragen graag via de reactie stellen zoals iedereen dat doet.

 11. Marc zegt op

  Het grote struikelblok blijft de verplichte, zelf te betalen, quarantaine in een hotel, in plaats van in je eigen condo, plus de bureaucratische papierwinkel. Helaas, het zal voorlopig wel even “kou leiden” blijven, hoewel we nu toch ook bezig zijn met plannen om Thailand dan maar te verlaten, vanwege de onbuigzame overheid en andere ongewenste ontwikkelingen in de laatste 10 jaar. Een goed moment dus voor herbezinning. Ons condo verhuren we dan maar via bevriende makelaar en verkopen als de real-estate markt eindelijk weer in evenwicht is (duurt nog jaren).

 12. Sjaak S zegt op

  Koop in Nederland de Oculus Quest 2, een stand alone VR headset, waarvoor je programma’s hebt, waarmee je virtueel door de hele wereld kunt reizen. Je kunt ook fitness programma’s installeren om te boksen, schermen, dansen, tafeltennis en wat niet meer. Het beeld dat je ziet is zo goed dat je je twee uur lang in een andere wereld waant. Vooral in een hotelkamer waar je twee weken opgesloten zit, is dat een heel goed middel om de tijd te verdrijven en zelfs een beetje fit te blijven.

  • john zegt op

   Andere suggestie. Videoconferencing met leraar/es thaise taal. Elke dag twee uur en je bent weer wat wijzer !!

   • Sjaak S zegt op

    Dat kun je goed met je VR ervaring combineren!

 13. Jaco zegt op

  Iederee is het er wel mee eens denk ik dat dit weer zo rare sprong in de verkeerde richting is . Je komt Thailand al helemaal niet in als je voor de vlucht al positief bent . Ben je negatief dan ben je een melkoe voor 15 dagen . Zo zie ik het . Normaal ga ik naar huis . Nu trekken ze eerst mij poten uit het lijf en dan mag ik even naar huis . En hoppa weer aan het werk . Ik kan ook thuis in quaratine . Dat hoef niet in een hotel van 3600 bht per dag . Normaal kom ik nooit in zulke dure kippenhokken. Ik vind hotel van 1500 al duur genoeg om in zo betonblok te moeten zitten . Mooi resort is een ander verhaal . Ja ben dus best beetje pist dat ik niet gewoon na mijn werk naar huis kan . Negatief gestest stap in een taxi wie zeg mij dat driver ook negatief is en het horel personeel die mijn verplichte hotel voer maak. Ze sluiten gezonde mensen op ennde zieke lopen op straat . Hoe dubbel kan het wezen . Kom nou niet dat de koma’s of de punten cerkeerd staan . Daar heb ik nu even geen aandacht aan gegeven .

  • endorfun zegt op

   In Chiang Mai was vorige week sprake van meer dan 300 wuhan-virus-besmetten, door grensverkeer met Myanmar.

   Wordt dit stil gehouden ?

   • Geert zegt op

    Dat klopt helemaal niet. Ik woon in CNX.
    Er was een vrouw die besmet was met het virus en die met ongeveer een 300 mensen in contact was geweest. Dat is heel iets anders dan 300 besmettingen.
    Nadat al deze personen opgespoord werden en getest bleek niemand besmet.

    Waar haal je toch al die leugens vandaan ????

  • RobHH zegt op

   Ik kan er niet bij dat iemand nog zijn duimpje opsteekt voor deze posting. Flauwekul van ‘de poten uit je lijf trekken’ en ‘melkkoe voor vijftien dagen’…

   Hoewel ik ook vastzit in Nederland en maar slecht kan wennen aan de koude hier, kan ik alleen maar waardering opbrengen voor het Thaise beleid. Zeker wanneer ik dat halfslachtige gedoe in Europa beschouw.

   Thailand is praktisch Coronavrij. Het totale aantal Corona-doden ligt lager dan het dagelijkse aantal verkeersslachtoffers. Ik zeg ‘Goed bezig!’

   Wanneer ik weer terug mag dan neem ik die quarantaine maar even lekker op de koop toe. Dat is mij het wel waard om mijn geliefden weer te zien.

   Vergeet niet trouwens dat heel veel meer landen wereldwijd de grenzen hebben gesloten voor toeristen. Heel Zuidoost Azie zit op slot. Australie, Nieuw Zeeland. En nog veel meer landen.

   Ga anders lekker naar Curacao. Zij schijnen graag je Euro’s aan te pakken. En je Covid erbij.

   • Cornelis zegt op

    Zou Nederland/Europe ook alleen binnenkomst met quarantaine hebben toegestaan, dan zouden de cijfers er ook anders uitzien dan ze nu doen. Zolang je uit allerlei brandhaarden naar Schiphol kunt vliegen en je daar vervolgens gewoon kunt doorlopen is het onvermijdelijk dat je, naast de binnenlandse besmettingen, ook het een en ander ‘importeert’.

 14. Frits zegt op

  Ik zit momenteel in dag 11 van mijn quarantaine. Dag 0 is de dag van aankomst en op dag 15 wordt je vrij gelaten. Je verblijft dus 15 nachten in het hotel. De eerste 7 dagen zit je op je kamer opgesloten. Ik kreeg de sleutel van mijn kamer niet en de lift is alleen met die sleutel te bedienen. De enige personen die je dan ziet is de verpleegster die twee maal daags je temperatuur komt opnemen. Eten wordt 3 maal daags voor je deur neergezet.

  Vanaf dag 7 mag je 45 minuten buiten in de common area van het hotel spenderen. De Thai zijn met tijd niet erg punktlich, dus als je 2 uur buiten zit wordt er niets van gezegd.

  Ik kan iedereen aanraden om een ruime suite te boeken. De 69 m2 die ik heb zijn hun geld zeker waard. Ik moet er niet aan denken twee weken op een hotelkamer te zitten waar je net rond het bed kan lopen. Dan voelt het echt als een gevangeniscel.

  De laatste lijst met hotels vind je op https://hague.thaiembassy.org/th/content/119625-asq-list .

  Het personeel is zoals gebruikelijk in Thailand super vriendelijk. Dat veranderd echter niets aan het feit dat je 15 dagen nauwelijks vrijheid hebt. Over enkele dagen wacht mij echter de beloning van iedere dag uit eten gaan en heerlijk oud en nieuw met vuurwerk. En heerlijk binnenlands coronavrij rondvliegen en alle bezienswaardigheden voor me zelf alleen hebben..

  Frits, mob.tel.+66-6-18723010

  • wendel zegt op

   Hi Frits,

   Mag ik je vragen welk hotel je hebt gekozen? Aanrader?

   Nog een vraagje, waar heb je de covid19 RT-PCR test gedaan? Bij de aanbieders die ik heb gebeld staat er niet op vermeld dat het om een RT-PCR test gaat, alleen maar om een PCR (begrijp dat die niet geaccepteerd worden).

   Groeten

 15. Jm zegt op

  99% gaat niet meer naar Thailand als het niet wordt als tevoren.

  • Sjaak S zegt op

   99% van de Thai vinden dat niet erg.

   • ruud zegt op

    99% van de Thai die zijn inkomsten heeft verloren, zal daar anders over denken.

    • Sjaak S zegt op

     Ik denk dat dat getal hooguit bij 50% zal liggen. Velen zoeken een andere job en het Thaise binnenlandse toerisme is gestegen, doordat de Thai ook niet weg kunnen. Dus gaan ze in eigen land op vakantie. In de weekenden is het alweer zover dat veel hotels uitgekookt zijn. Maar goed, mijn vrouw en ik gaan dan wel naar plaatsen waar toch al weinig buitenlandse toeristen komen. Zeker geen Pattaya gangers.

     • Jm zegt op

      Ik heb nog nooit een Thai gezien die op vakantie kwam naar Europa!
      Voor te gaan werken ja en op uitnodiging van hun vriend.
      En de gewone Thai hebben geen geld om op vakantie te gaan, tevoren niet en zeker nu niet.
      Er is gewoon geen werk meer dus zoeken helpt niet.
      Hoeveel factorys zijn er gesloten wegens geen uitvoer meer???
      Plus al de rest die geen werk meer hebben??????

      • Sjaak S zegt op

       Jm, Europa is slechts een klein deel van de wereld. De Thais die het zich kunnen permitteren zul jij waarschijnlijk niet tegen komen. Veel Thais die naar het buitenland op vakantie gaan, vliegen naar Hong Kong, Malaysia, Singapore… wij wilden vorig jaar naar Kuala Lumpur met de nieuwe dienst vanaf Hua Hin… die was toen telkens uitgeboekt.

   • Ger-Korat zegt op

    Je hebt totaal geen weet van de realiteit, meer dan 10 miljoen van de 38 miljoen banen zijn in gevaar met een veelvoud aan mensen die van deze banen afhankelijk zijn. Net vandaag gehoord dat van de 40 kinderen in de klas van mijn zoontje er nog maar 10 over zijn en daarvan de helft nog niet het schoolgeld heeft betaald en een betalingsregeling wil. En dan praat ik over Korat, wel de laatste plaats afhankelijk van het toerisme. Vraag eens naar de autoverkopen, toch 1 van de eerste geraakt door een crisis: bijna gehalveerd, vraag eens naar de schulden van de huidhoudens: loopt enorm op en is de hoogste in Azie en men verwacht een schuldenscrisis, en ga zo nog maar even door aan praktijkvoorbeelden. Tijd voor Sjaak om eens een krant te lezen of het internet vol met artikelen na te pluizen zodat je weet wat er onder de bevolking leeft en hoe de staat van de Thaise economie is.

    citaat:”There are around 13 million jobs at risk and of losing their income. That’s one third of the labor force,” said Dr Somprawin Manprasert, chief economist at Bank of Ayudhya. ”

    meer ik hoef ik toch niet te zeggen denk ik.

    zie de link:
    https://news.cgtn.com/news/2020-10-31/Economic-crisis-looms-amid-pandemic-and-protests-in-Thailand-V2hITgmBLq/index.html

    • Sjaak S zegt op

     Je hebt gelijk. Dat was een domme reactie van mij. Normaal Google ik naar getallen en dan kom ik met een feit en niet met een bewering. Overal is de toeristen sector zwaar getroffen.
     Alleen zie ik, waar ik kom, gestage vooruitgang. Woon je in de buurt van Hua Hin, ga dan eens naar Pak Nam Pran. Daar zijn minstens drie projecten, die al vóór Covid stil lagen, weer begonnen. Een hotel dat maanden leeg stond, met een mooi groot zwembad, is begonnen met renovatie.
     We begroeten iedere keer als we erlangs fietsen, een paar dames die een massage service bieden en die er nu ook een koffiebar bij gebouwd hebben (misschien met hulp van sponsoren).
     En zoals ik zei, zijn veel plaatsen waar wij heen gaan voor een weekend, al uitgeboekt.
     Maar ik heb ook gelezen over Phuket, Koh Samui en Pattaya, die vrijwel geheel afhankelijk van Toerisme zijn.
     En natuurlijk ook hele sectoren die direct of indirect als toeleveranciers inkomsten door gebrek aan toerisme verliezen.
     Zolang je niet echt zelf getroffen wordt, zoals de meeste mensen die ik ken, ben je afhankelijk van de bronnen zoals jij aangeeft. Want ik persoonlijk zie nauwelijks achteruitgang. Integendeel, ik zie een langzame groei. En als het goed is…misschien naar een Thailand zonder goedkoop toerisme. Bij sommige uitspraken hier, ben ik blij met het beleid van Thailand…waarbij ik ook eens aan de goede kant van de grens zit…

 16. Maarten zegt op

  Ja vorig jaar ging ik ook naar thailand naar mijn vrouw , maar om 2 weken in een hotel te zitten en een kleine 1000 euro betalen vind ik zogezegd zonde , als ik er zou blijven wordt het een ander verhaal het beste is gewoon je vrouw hier naar toe laten komen en na 3 maanden weer terug want dat is tot nu toe nog gratis in het hotel als je voor die regeling kies via de thaise ambassade , wordt dus kerstfilm kijken Home alone en ja Robert ten brink misschien even mailen verder positief blijven mensen eens komt het goed fijne kerstdagen

 17. Moos zegt op

  Wat voor testen worden er gebruikt? Pcr testen?

  • KrisKras Thai zegt op

   RT-PCR

   • TheoB zegt op

    https://www.roche.nl/nl/covid-19/zo-werkt-een-covid-19-test.html

 18. Cor Bouman zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 19. Erno zegt op

  *Iets met: de linkerhand, weet niet wat de rechterhand doet?

  Ik heb dit bericht, behalve op Thailandblog, nog op een aantal andere sites gelezen. Maar, is dat STV nu voor 90 dagen? Of nog steeds 3*90 dagen? Ik kan er geen wijs uit worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website