Thailand krijgt komend weekend te maken met hevige stormen

De Thaise meteorologische dienst heeft op vrijdagochtend een weerswaarschuwing afgegeven in verband met te verwachten hevige stormen in alle regio’s met uitzondering van het Zuiden. De verwachting voor het slechte weer loopt van zaterdag tot en met dinsdag.

Een hogedrukgebied in centraal China zal zich naar verwachting uitbreiden naar het Noordoosten van Thailand en in de loop van het weekend verder naar Noord-, Centraal en Oost- Thailand.

Thailand zal tot en met dinsdag onder invloed blijven van dit hogedrukgebied, dat kan zorgen voor hevige stormen, mogelijk met hagel.

Het kan tijdens deze periode gevaarlijk zijn op de weg. Ook moeten bewoners rekening houden met beschadigingen aan huizen en goederen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.

12 gedachten over “Thailand krijgt komend weekend te maken met hevige stormen

 1. A.s. zondag is er de jaarlijkse vrijmarkt op het ambassade terrein ter gelegenheid van Koningsdag.
  Hopelijk wordt het een stormvrije markt.

 2. Iemand enig idee hoe heftig dit soort stormen zijn? Kom zondag aan in Bangkok .

  • & Rob De Meteo heeft het over hevige regens en stormen, mogelijk hagel en gevaarlijke harde wind ‘die schade kan toebrengen aan eigendommen en levens kan eisen’. Het Noordoosten krijgt de eerste klappen. Wie weet zwakt het hogedrukgebied daarna af. Dat zou niet de eerste keer zijn, maar het blijft koffiedik kijken. Ben benieuwd of het luchtvaartverkeer er hinder van ondervindt. Dat moet haast wel.

  • @ Martien Website Bangkok Post: A high pressure mass over central China is expected to expand to the Northeast of Thailand by Saturday and later could extend to the North, Central and East regions.

 3. Het is hier nu 16 uur en het begint al te brommen in de lucht. Donder, bliksem en regens komen er aan. April staat bij ons (Nongkhai regio) bekend als de tijd van zware stormen en regens. Dan kunnen de ramen op de haakjes en hier en daar zelfs dicht.

  Dan valt ook het stroom uit (niemand kan me vertellen waarom….) en kunnen de kaarsjes aan. Gezellie !

  Gelukkig trekt zo’n storm vaak snel over.

  • Nou ik kan je wel vertellen waarom,kijk eens naar die draden buiten!!!!

   • De meeste van die draden zijn telefoondraden, daar staat maar een heel klein beetje stroom op, alleen die drie bovenaan zijn hoogspanningskabels, met daar onder een paar 220V draden, maar ik heb hier soms het gevoel dat ze bij onweer zelf de elektriciteit uit zetten.

    Verder is het hier in Buriram nu zeer rustig weer 30gr. en windstil, maar dat is misschien ‘stilte voor de storm’.

 4. Thai Meteorological Department zegt het volgende voor Buriram Province: During 26 Apr-1 May, widely scattered to scattered thunderstorm with isolated gust and hail.
  Minimum temperature 21-24 °C. Maximum temperature 33-36 °C. Easterly winds 15-30 km/hr.
  De windvoorspelling valt nog al mee dus. Het Engelse woord “storm” betekent niet hetzelfde als het Nederlandse “storm”, wij denken altijd aan veel wind hierbij. Het zijn wel zware onweersbuien voor de komende week, hopelijk blijft de schade beperkt.

 5. Advisory
  “Thunderstorm (During 26-30 April)”
  No. 6 Time Issued : April 25, 2014

  On 26 April, the ridge of high pressure from China will extend to the Northeast of Thailand. By 30 April, it will have covered the upper country. Summer thunderstorm, as well as thundershowers, gust and hail, will be expected first over the Northeast, then the North, the Central and the East. People should beware of the severe weather that leads to the loss of lives and properties.

  The advisory will be effect on 25 April 2014 at 05.00 p.m.

  (Signed) Worapat Thiewthanom
  (Mr. Worapat Thiewthanom)
  Director-General
  Thai Meteorological Department

  http://www.tmd.go.th/en/

Reacties zijn gesloten.