Eerbetoon aan mode legende

Het gebeurt zelden of misschien wel nooit dat 21 Thaise modemerken tegelijk te zien zijn en het is nog ongebruikelijker dat speciaal voor die gelegenheid kleding wordt ontworpen, vooral in deze tijd van het jaar omdat hun ontwerpteams het druk hebben.

Maar de gelegenheid leende zich er dan ook voor. De ‘Elle 20th Anniversary Celebration: Fashion Tribute Collection’ stond in het teken van Lamyong Boonyarataphan, de vrouw die 60 jaar geleden het vermaarde modehuis Rapee Couture en een bekende kleermakersschool oprichtte. Daarmee zette ze een belangrijk stempel op de Thaise mode-industrie.

Elk van de 21 deelnemende merken presenteerde twee ontwerpen. Alhoewel de creaties sterk varieerden in ‘stemming en toon’, deelden ze een gezamenlijke inspiratie: Lamyong’s perfecte kleermakerswerk, schrijft Napamon Roongwitoo in een terugblik op de modeshow in het Dusit Thani hotel in Bangkok.

Wie de creaties wil zien, kan tot 14 oktober terecht in de Atrium 2 zone van CentralWorld. Na die datum worden ze geveild. De opbrengst is bestemd voor een katoenweef groep in Lampang, die deel uitmaakt van een project van het ministerie van Industrie.

(Bron: Bangkok Post, 7 oktober 2014)

No votes yet.

1 gedachte op “Eerbetoon aan mode legende

  1. Zoals elk land heeft ook Thailand een zon- en schaduwzijde. Willen we Thailand beter leren kennen begrijpen dan moeten we beide kanten laten zien. Ik ben blij met dit verhaal en hoop dat er meer komen.

Reacties zijn gesloten.