Een foto met studenten die papieren oogkleppen dragen terwijl ze examen doen, heeft gemengde reacties opgeroepen. De reacties variëren van overdreven, niet nodig, beledigend en vernederend tot een storm in een glas water. 

De Student Administrative Board van de Kasetsart universiteit heeft haar excuses gemaakt voor de controverse die ze heeft opgeroepen. Ze zegt dat de maatregel niet bedoeld was de studenten te vernederen.

Woensdag plaatste de raad de foto op haar Facebook-pagina maar nadat die een stroom van negatieve reacties had opgeroepen, werd de foto verwijderd. Het kwaad was toen al geschied want de foto is sindsdien op tal van andere plaatsen opgedoken.

De studenten van de faculteit landbouw moesten de oogkleppen dragen omdat de examenzaal erg klein was en ze dicht bij elkaar zaten. Om te voorkomen dat ze zouden spieken, werd tot de maatregel besloten. Ene FeoLiita schreef op de populaire website Pantip.com dat sommige studenten de oogkleppen storend vonden waardoor ze slecht presteerden.

Politicoloog Kasian Tejapira van de Thammasat universiteit zegt nooit gehoord te hebben van het gebruik van kleppen om afkijken te voorkomen, ook niet in high schools. De anti-bedrieg ‘helmen’ kunnen een indicatie van slecht onderwijs zijn, meent hij. Het gebruik is een afgang, zelfs als alle circa honderd studenten zouden slagen voor het examen. ‘De studenten zijn behandeld alsof ze niet vertrouwd werden’, aldus Kasian.

De deken van het College of Social Innovation van de Rangsit universiteit vindt dat de foto de reputatie van de universiteit heeft beschadigd en een falend onderwijssysteem toont.

De rector van Kasetsart heeft beloofd de zaak te bestuderen.

(Bron: Bangkok Post, 16 augustus 2013)

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Studenten moeten oogkleppen dragen tijdens examen”

  1. Farang tingtong zegt op

    Ach is even wennen, bij ons in Nederland zijn ze ook gebruikt tijdens examens,en het is zo goed bevallen dat de heren en dames in de politiek ze na hun studie nooit meer hebben afgezet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website