‘Streng PCR-test beleid van Thailand schrikt toeristen af’

De Tourism Council of Thailand (TCT) wil een minder streng PCR-testregime om dit jaar minstens 5 miljoen buitenlandse toeristen te kunnen ontvangen.

Gouverneur Yuthasak Supasorn van de Tourism Authority of Thailand (TAT) laat weten dat tijdens de eerste dag van heropening op 1 februari, 35.046 toeristen zich hebben geregistreerd voor de Thailand Pass, waarvan 31.343 voor het Test & Go-programma.

Omdat hotels nu Thailand Pass-boekingen moeten verifiëren via het nieuwe Thailand Pass Hotel & Swap-systeem, is 20% van de gasten geverifieerd op 1 februari. Hoteliers moeten boekingen binnen 30 uur verifiëren, anders wordt de registratie afgewezen en moeten toeristen de aanvraag opnieuw indienen.

TCT vice-voorzitter Vichit Prakobgosol vice-president van TCT zegt dat hoewel het toerisme wat aantrekt, de  strikte testregels van Thailand, toeristen afschrikken. “Bestemmingen die bij aankomst geen PCR-test vereisen, zoals Dubai, de Malediven en Turkije, ontvangen meer toeristen dan in 2019, vóór de pandemie. En een dergelijk soepel beleid heeft niet ot meer uitbraken geleid.”

“Als er na de eerste maand van de hervatting van Test & Go geen nieuwe stijging van het aantal gevallen is, moet de regering overwegen de PCR-testen te laten vervallen. Als dat het geval is, zal het land dit jaar naar verwachting minstens 5 miljoen toeristen kunnen ontvangen”, voorspelt Vichit.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.12/5. From 17 votes.

20 gedachten over “‘Streng PCR-test beleid van Thailand schrikt toeristen af’

 1. Tja, deze regering schiet liever met een kanon op een mug, met als bonus een rode strik er om heen in de vorm van red tape bureaucratie. Alleen wanhopige, slecht geïnformeerde of dwaze personen gaan onder deze regels voor 3-4 weken op vakantie naar Thailand. De normale toerist heeft geen zin in meerdere PCR testen, restricties (speciale hotels op dag 1 en 5), risico op facturen voor niet medisch noodzakelijke Covid behandeling/opname, uit elkaar halen van een gezin indien er eentje positief is etc. Krankzinnig beleid.

  • In de loop van de voorbije week zijn twee vrienden van mij, na een volgens hen heerlijke vakantie van respectievelijk 8 en 12 weken in Thailand, teruggekeerde naar België.
   Ik kamer de beste wil van de wereld geen enkele reden (behalve afgunst en frustratie te hunner aanzien) wanhopig, bedenken om zelfs maar te veronderstellen dat die mensen “wanhopig of dwaas” zijn. Slecht geinformeerd zijn zij al helemaal niet, gezien zij hier alles vanop de eerste rij persoonlijk ervaren hebben, de Thailand Pass procedures incluis.
   Maar ja, de beste stuurlui staan aan wal…
   Cor

 2. Mijn Thaise partner moet met spoed terug naar de Isaan, vanwege een aanstaand familie overlijden. Via de Thaipass met 3PCR tests een regelrechte ramp om te registreren. Spoedaanvragen worden niet behandeld, en de vereiste info van de QR- hotels zijn uiterst verwarrend. In Udon Thani bleek maar één hotel op 1 februari klaar voor Test-and-go gasten. Wel met een peperdure PCR test: BHT 4.500 !!
  De gedane aanvraag van de Thai pass zal waarschijnlijk te laat worden goedgekeurd, dan alles opnieuw, en is ze te laat in de Isaan.

 3. Gelukkig staat er aan het hoofd van de “Tourism Concil of Thailand” een verstandig man, lezen we in dit artikel van de Bangkok Post. Laat ons hopen dat er naar hem geluisterd wordt. Bestemmingen zoals Dubai, de Malediven en Turkije eisen geen PCR test. Ze krijgen daar weer volop toeristen en dat leidt in die landen niet tot meer Covid. Stof tot nadenken, toch?

 4. Het is op dit moment in Europa niet óf maar wánneer je Corona krijgt, ook als je geboostert bent. De kosten, risico’s en stress wegen niet op tegen een verblijf in Thailand. Bovendien vind ik het belachelijk dat de Thaise overheid je verplicht een Covid verzekering met $50.000 af te sluiten terwijl je een basis- en aanvullende zorgverzekering plus een uitgebreide reisverzekering hebt die ‘alle noodzakelijke’ medische en additionele kosten dekken! Idd ipv Thaise overwintering twee keer twee weken naar Belek, Turkije!! Zonder stress, zonder extra Thaise Covid kosten. En ik hoor van vrienden in Thailand dat de prijzen van accommodatie ook met weinig toeristen nog steeds hoog zijn. Ik denk dat de Thaise overheid zich zelf in de vingers snijdt met dit beleid en dat veel toeristen gaan uitwijken naar andere zonnige bestemmingen.

 5. Het leek en lijkt me nog steeds duidelijk.
  Thailand is (te) streng met de inreisvisa voor toerisme en al zeker voor de inreis-voorwaarden van landgenoten en hun (buitenlandse) familie.

  Het enige wat echt helpt is – voor zover als mogelijk – alle reizen naar Thailand voorlopig uit te stellen totdat men er gaat begrijpen dat het toegepaste systeem niet meer nodig is, schadelijk is voor de inkomsten van toerisme ect…

  Geduld is een schone deugd – ze beoefenen is soms heel moeilijk.

  Elk zijn mening maar toch het nadenken waard.

  grtn
  Guy

 6. Met de huidige 2 PCR testen is de kans aannemelijk at je een nare tijd tegemoet gaat in plaats van een “onbezorgde, plezierige, stressloze” vakantie. Als het tegenzit kun je de eerste 2 weken al afschrijven.

  Twee kansen om in Thailand zelf positief getest te worden: dag 1 en dag 5. En beide momenten zit je in een hotelkamer op de uitslag te wachten. Positief getest? Dan ben je aan de Thaise autoriteiten overgeleverd en heb je werkelijk niets meer te zeggen. Zij bepalen dan, jij zit vast, dat is zeker.

  Wil je toch naar Thailand afreizen? Ga je gang. Maar de eerste 5 dagen kun je afschrijven want ieder contact wat je hebt (al sta je in een 7-11 of aan de balie van ‘n hotel, waar dan ook..) er is voortdurend het risico op besmetting en last but not least: op een false positive (…).

  Je moet ook maar hopen dat eea eerlijk verloopt want wanneer er grote bedragen te verdienen zijn dan zou dit evt. corruptie in de hand kunnen werken. De westering is uitermate goed verzekerd en een longfoto in een ziekenhuis en een verplichte quarantaine levert meerdere partijen geld op. Ik zeg niet dat er corruptie is, ik zeg dat het aan jou is om met bewijzen te komen dat de test(en) zorgvuldig zijn uitgevoerd. En dat lukt je niet hoor.

  Test en Go 2.0 word 1 groot fiasco omdat ik denk dat 90% van de toeristen zich realiseren dat ze aan een russische roulette meedoen. We wachten af hoe het in de omringende landen verloopt, ik verwacht een enorme toestroom van toeristen naar Manilla en Cebu. Terecht imo.

 7. We gaan al jaren in februari 4 weken, en vorig jaar dus niet.
  Hoorde afgelopen maandag op het nieuws dat het weer mogelijk was naar Thailand af te reizen.
  S,avonds thuis maar eens bekeken hoe en wat, en we kwamen tot de conclusie dat het dus weer
  een heel gedoe zou worden en dus gaan we niet of ergens anders heen.

  Mijn vrouw is Thais maar die ziet het hele gedoe dus ook niet zitten en er is voor haar
  ook geen noodzaak om die kant uit te gaan.

  We wachten het wel ff af.

 8. Tot maart 2020 kwam ik reeds vele jaren met heel veel plezier, 2 maanden in het voorjaar naar Thailand. Met dit hele opgetuigde circus door de thaise overheid, wordt het je vrijwel onmogelijk gemaakt. Ik overwinter nu 2 maanden heerlijk op Gran Canaria, iets minder warm maar goed toeven. Als alle regeltjes wijken, blijft Thailand m’n favoriete voorjaars ‘place to be’,

  • Sven,

   Mensen zijn nu al alternatieve aan het zoeken en met een beetje pech voor Thailand , blijven die alternatieve hun bestemming voor de komende jaren.

 9. KENNIS: 1 Februari aanvraag gedaan voor ThailandPass, vlucht zaterdagavond 5 Februari
  Zaterdagochtend 5 Februari: ThailandPass komt binnen
  Zo gaat het in Thailand,

  • Mooi op tijd, toch? Bij het indienen van de aanvraag krijg je een mededeling dat het tot 7 dagen kan duren, immers……… Maar het wordt dan wel spannend, als je al bijna klaar staat om af te reizen!
   Zelf had ik ook op 1 februari de aanvraag ingediend en ook ik kreeg vanmorgen de goedkeuring in de digitale brievenbus. Ik vlieg pas de 18e maar ben toch opgelucht dat-ie binnen is. Scheelt weer stres………

 10. Ik denk niet dat er geluisterd gaat worden naar deze gouverneur van de TAT. Ik begrijp ook maar niet waarom de Thaise politici eens wat meer kijken naar wat er nu allemaal buiten Thailand aan de hand is.Meer en meer landen gaan open en zelfs Israel waar de besmettingen de pan uitvliegen en men al aan de 4 booster bezig is schaft per 6 febr zijn “groene pas ” af. Zelfs Saskatchewan en Alberta in Canada stoppen met restricties .
  De PCR test is heilig in Thailand en nu is er alweer verwarring wat betreft het (zinloze) masker. Er schijnt helemaal geen wetgeving voor te zijn.

 11. Wegblijven, mensen. Anders houdt het nooit meer op. Geldt niet alleen voor Thailand natuurlijk maar voor alle landen die mensen blijven treiteren. Helaas kan ik NL niet ontvluchten.

  • Ik denk niet dat het een geval van treiteren is.

   De Thai houdt zich nu eenmaal veel beter aan opgelegde regels en autoritair gezag zonder vragen te stellen.

   Het is wellicht een onbekendheid met de cultuur van westerse landen, dat men deze eiden stelt.

   Er is nu eenmaal een groot cultuur verschil tussen het westen (West Europa en USA ) en het verre oosten.

   Al de thaise covid maatregelen vindt mijn thaise vrouw normaal, zonder ook maar enige vraag te stellen terwijl je deze maatregelen absoluut niet in nederland kunt invoeren.

   • De uitspraak dat de Thai zich nu eenmaal veel beter aan opgelegde regels en autoritair gezag houdt zonder vragen te stellen, daar moest ik toch wel even om lachen. Mijn indruk is dat men zich in het algemeen juist weinig of niks aantrekt van opgelegde regels.

 12. Cor,

  Weinig afgunst of frustatie bij mij in ieder geval.
  Wel frustratie bij mijn thaise vrouw, die toch even liever in nederland blijft.

  Ik zou ook niet de vakantie pret van 2 mensen als de norm willen stellen van een onbezorgde vakantie.

  Na ongeveer 45- 50 bezoeken aan Thailand, kan ik me toch nog niet helemaal voorstellen dat ik momenteel een onbezorgde vakantie in Thailand zou kunnen hebben.
  Aan de quarantaine en het testen stoor ik me niet.

  3 maanden in een dorpje zitten, waar niets westers te eten valt en niemand Engels spreekt is ook nooit zo’n probleem voor mij geweest.

  Ik denk dat het ook leeftijds gebonden is en voornamelijk de onzekerheid van wat er mis kan gaan. doe ik ook niet meer.
  Een motor huren , zonder een motor rijbewijs te hebben
  Covid is de wereld nog niet uit en kan zo weer flink toenemen met alle onzekerheden van dien zowel wat verblijf als voor terugkeer.

  En bij slecht weer staan inderdaad de beste stuurlui aan wal.
  Die wachten rustig af tot de storm gaat liggen.

 13. Zojuist de Thaland pass aangevraagd met reservering in het Silver Palm hotel in Bangkok voor dag 1 en dag 5. Vooral veel administratieve rompslomp (al met al toch een dag werken bij elkaar , haha), al werkt alles keurig als je het op orde hebt. Belangrijkste nadeel is dat je veel geld kwijt bent aan testen . Maar goed als je, zoals mijn vrouw en ik, de (schoon)familie al een jaar niet hebt gezien, is het de moeite wel waard.

  De reis gaat per huurauto richting Korat, Chainat, Chiang Mai.. allemaal familie- en vriendenbezoekjes..

 14. In december 2021 4 weken naar Thailand geweest. Thai Pass ingevoerd en kwam binnen 1 minuut binnen in mail. Wel alles netjes invullen en van tevoren verzamelen. Vlucht via Emirates (incl. gratis verzekering) en aangezien ik in de avond aan kwam was de 1 nacht Quarantaine ook geen probleem (12 uur wachten, maar toen sliep ik).

  Dus al met al viel het reuze mee.

Reacties zijn gesloten.