Het is crisis in Thailand. De overstromingen in grote delen van het land houden aan en ook de hoofdstad Bangkok heeft al met wateroverlast te kampen.

Het dodental is al opgelopen tot boven de 270 en dit aantal wordt dagelijks naar boven bijgesteld.

Tekort aan zandzakken

Gisteren zijn de Bankokianen begonnen met het hamsteren van rijst, water en noodles. Vandaag is men zich ook aan het voorbereiden op wat mogelijk komen gaat. Zo worden voor kantoorgebouwen zandzakken geplaatst.

Premier Yingluck Shinawatra liet weten dat er tekort aan zandzakken dreigt. Er zijn zeker 1,5 miljoen zandzakken nodig zijn om het oprukkende water te stoppen. In het hele land is de vraag naar zandzakken groot. Door de toegenomen vraag is de prijs van een enkele zandzak gestegen van 30 naar 45 baht.

Prijzen van groenten en fruit stijgen

Ook de prijzen van verse groenten zijn de afgelopen dagen gestegen. Door de overstromingen is veel groente, zoals sla en kool, verloren gegaan. De prijs van fruit is met 30 tot 40% gestegen omdat er door de watersnood geen aanvoer vanuit het Noorden mogelijk is.

Schade loopt op tot astronomische bedragen

Inmiddels is wel duidelijk dat naast de materiële schade voor individuen, de economische schade door de watersnoodramp in Thailand, enorm zal zijn. De Thaise minister van Financiën, Thirachai Phuvanatnaranubala, zei vandaag dat de Bank van Thailand de economische schade op 60 miljard baht heeft geraamd.

Echter, de NESDB (National Economic and Social Development Board) schat de te verwachte schade van de landelijke overstromingen op 80 tot 90 miljard baht (2.13 miljard euro), ongeveer 0,9 procent van het BBP.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Schade door overstromingen in Thailand kan oplopen tot 90 miljard baht”

  1. nok zegt op

    Voor 2 miljard euro kunnen ze de Hollanders flink laten baggeren!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website