Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag in verband met de actualiteiten in Bangkok het reisadvies voor Thailand aangepast.

Op de website van de Rijksoverheid staat het volgenden te lezen:

Als gevolg van een omstreden amnestievoorstel en een uitspraak van het internationaal gerechtshof in Den Haag over een grensgeschil tussen Thailand en Cambodja vinden er in het centrum en regeringsdeel van de stad Bangkok (soms massale) demonstraties vóór en tegen de regering plaats.

Het risico bestaat dat hierdoor spanningen kunnen oplopen, met name in het gebied rond het Democracy Monument en Rajdamnoen Avenue. Hoewel deze demonstraties tot nog toe vreedzaam verlopen en niet tegen buitenlanders gericht zijn wordt reizigers geadviseerd in Bangkok waakzaamheid te betrachten.

U wordt aangeraden samenscholingen en demonstraties te mijden en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties zullen plaatsvinden.

Nadere informatie inzake actuele ontwikkelingen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Reisadvies Thailand aangepast in verband met demonstraties Bangkok”

 1. top martin zegt op

  Hartelijk dank aan de medewerkers van de Ned. Ambassade voor iedereen die het will weten, tijdig te waarschuwen cq. aan de redaktie van Thailandblog. Het zou duidelijk zijn, dat deze demos niet in het beeld passen, dat de Tourist van Thailand will zien. Dus gewoon daar weg blijven en vooral niet gaan kijken. Dan heb je er geen probleem mee, dat je de wapen stok over je harsen krijgt. Buitendien kun je niet verstaan=begrijpen wat er gezegd wordt en de achtergronden waar het over gaat. Geniet lekker je vacantie in andere delen van Bangkok en Thailand. top martin

 2. Elly zegt op

  (Bovenstaand moet een dikke plus zijn hoor. Verkeerd handje gedrukt)
  Er komt ws weer een avondklok afspraak. Vorige keer met de onlusten duurde dat vlgs mij niet zo lang.
  En idd blijf weg van de onlusten en je vakantie
  wordt zoals verwacht. Geweldig dus!!
  Grts.

 3. henri regeer zegt op

  ik heb gehoord dat 9/12 het vliegveld van bangkok bezet zal worden. Is dat waar?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ henri regeer Maandag is D-Day en dan wordt het Government House bezet. Actieleider Suthep Thaugsuban heeft dat vrijdagavond aangekondigd. (Bron: The Nation)

 4. Kito zegt op

  @Dick van der Lugt
  Ik vertrek maandag (9 dec) samen met een aantal vrienden naar Phnom Penh. We schepen daartoe in op Don Mueang.
  Ik begrijp dat u de actualiteit in Thailand op de voet volgt en dat u uitstekend geïnformeerd blijft over de (meest recente) ontwikkelingen inzake de anti-regeringsprotesten.
  Ikzelf en mijn vrienden willen te allen tijden problemen vermijden. Denkt u dat het veilig is om maandag naar Don Mueang te reizen?
  In eigen naam en in die van mijn vrienden bedank ik u alvast voor uw advies, en in naam van alle T-bloglezers dank ik u voor de inspanningen die u zich steeds getroost om ons op de hoogte te blijven houden van de voornaamste nieuwsaspecten en actualiteit.
  Met vriendelijke groet
  Kito

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Kito Ik kan je niet adviseren. Ik weet alleen wat de krant schrijft. Het lijkt me verstandig gezien de te verwachte drukte tijdig naar Don Mueang te gaan. De krant maakt alleen melding van marsen naar het Government House, die om 9.39 uur beginnen. Maar je weet het nooit, wat er verder nog kan gebeuren.

 5. Kito zegt op

  @Dick van der Lugt
  Bedankt voor je antwoord en goeie raad, die we zeker ter harte zullen nemen: wij vervroegen ons vertrek naar Don Mueang met een paar uur.
  Met vriendelijke groet
  Kito

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Kito Voor Suvarnabhumi wordt nu als advies gegeven: 4 uur tevoren naar het vliegveld afreizen, bij voorkeur met de Airport Rail Link.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website