Het lijkt er op dat de druk van westerse ambassadeurs op de Thaise autoriteiten zijn vruchten begint af te werpen. De overheid is voornemens om daadwerkelijk hard in te grijpen om de al jaren durende invloed van de maffia op Phuket ongedaan te maken.

De Thaise variant van de FBI, Thailand’s Department of Special Investigation (DSI) heeft aangekondigd al deze maand de eerste arrestaties zullen volgen. Er zal keihard worden opgetreden tegen criminele bendes die illegale taxibedrijven runnen op Phuket.

Somboon Sarasit, regionaal commandant van de DSI zegt dat het gaat om 11 maffia-organisaties die taxibedrijven op Phuket in hun greep hebben. De taxichauffeurs zijn een ware plaag, zij vallen toeristen lastig, intimideren ze en vragen te veel geld voor een taxirit.

Sarasit liet weten dat de DSI over voldoende bewijs beschikt om juridische stappen te ondernemen tegen deze maffia-clan.

De minister van Toerisme en Sport minister Somsak Purisrisak, benadrukte gisteren tijdens een bijeenkomst dat de taximaffia op Phuket zeer schadelijk is voor het toerisme. Hij zei dat deze kwestie ook op de agenda staat van de premier.

Ook de politie in vier andere toeristische steden zal worden geïnstrueerd om strafbare feiten tegen toeristen hoog op de politie-agenda te zetten. Het gaat hierbij om Pattaya, Koh Samui, Phuket en Chiang Mai.

De criminele activiteiten in Phuket, waaronder drugshandel, schending van het intellectuele eigendom en de illegale taxi problematiek moet volledig worden opgelost en wel binnen 45 dagen, zo zei een woordvoerder van de politie.

Bron: MCOT online nieuws.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Overheid gaat taxi maffia op Phuket hard aanpakken”

 1. jozef vanderhoven zegt op

  Wel…. Dan ben ik benieuwd wat hier in de prakrijk van terecht zal komen.in 45dagen…

 2. B zegt op

  Wat een grap ! In de praktijk komt er niks van terecht de politie wil het graantje ook mee blijven pikken in Patong ! Zeker weten 😉

  • Martin zegt op

   Ik denk dat je gelijk hebt. Als dat kan, zou ik als ik meneer Somboon Sarasit was, mij een wereld patent op die maatregel aanvragen. Wat vooral handig is, als je van te voren al gaat vertellen, dat er arrestaties gaan volgen. Nooit van het verrassingseffect gehoord? Nu heeft iedereen de tijd op zijn gemak Phuket of zelfs het land te verlaten. Zo verging het ook die sjieke peperdure monnik – gewoon wachten, dat hij buiten het land is en dan world-wide in de pers en TV maatregelen gaan aankondigen. Is toch logisch, dat deze meneer even wacht terug te vliegen naar Thailand.

 3. RonnyLadPhrao zegt op

  Goede zaak natuurlijk, al kan je je inderdaad wel afvragen wat er in de praktijk werkelijk zal gebeuren.
  Als we even een vergelijk nemen over de belofte om de jetski maffia aan te pakken.
  Dit is al verschillende jaren aan de gang, en buiten wat roepen en beloften in aanloop naar lokale verkiezingen (misschien toevallig verkiezingen in Phuket ? Ik weet het niet) komt er daarna niet veel van in huis. Maar daarmee verschillen ze dus weinig van onze politici blijkbaar.
  Bij de taxi zal het niet anders gaan vermoed ik, of vliegt er toch een witte merel rond ?
  Iets om op te volgen – deze maand en de volgende 45 dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website