Songkran in Pattaya (Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com)

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Kunplome, laat weten dat alle evenementen zoals concerten geannuleerd zijn vanwege het coronavirus. Het smijten met water gedurende een week, gaat waarschijnlijk wel door omdat volgens hem een algemeen verbod “onuitvoerbaar” zou zijn.

Pattaya zou vanaf 12 april wel eens net zo nat kunnen zijn als altijd. Toeristen die met water willen gooien en willen feesten zullen waarschijnlijk geen strobreed in de weg worden gelegd.

Zelfs in 2017 toen het land in rouw was vanwege het overlijden van Bhumibol lukt het niet om een verbod te handhaven. Gezien deze ervaring zal er dan ook geen verbod komen om te feesten en kan men zich alsnog opmaken voor een natte week met ijswater en hogedrukspuiten.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “‘Officiële’ Songkran-evenementen geannuleerd, waterfeest in Pattaya gaat waarschijnlijk door”

 1. Frank zegt op

  verwacht dat door het vele water tijdens deze dagen het virus van de feestende mensen af spoelt.

  • Tino Kuis zegt op

   Dat was ook mijn gedachte. Een beetje desinfectans bij het water en alles wordt virusvrij.

 2. Jacques zegt op

  Slappe hap politiek die er bedreven wordt. Er spelen natuurlijk andere belangen een grote rol en geld heeft het hier voor het zeggen. Die natte onzin en dat kinderachtige gedoe is niet uit te roeien. De ware aard wordt weer getoond en ik moet zeggen ik had niet anders verwacht.

 3. l.lagemaat zegt op

  Een slappe houding van de overheid!

  Onderschat: – het corona virus probleem
  – het droogte probleem, watertekort

 4. fred zegt op

  Het oorspronkelijke songhkran was een heel leuk en waardig gebeuren. Het huidige songkran heeft niks meer te maken met het oorspronkelijke feest en is in mijn ogen totaal ontspoord. Het is een vulgair puur commercieel gedoe geworden waarvan de bedoeling eerder lijkt om mekaar zoveel mogelijk te ergeren (ijswater hogedrukspuiten enz) dan om mekaar te plezieren. Ik zorg er dan ook altijd voor om er niet te zijn tijdens dit uit de hand gelopen spel.

  • Tino Kuis zegt op

   Nee hoor, fred, het oorspronkelijke Songkran was ook behoorlijk wild en er waren ook vroeger talloze ontsporingen zoals blijkt uit verhalen en afbeeldingen. Zelfs monniken werden toen natgespoten! Het is nooit alleen maar een waardig gebeuren geweest.

   Maar inderdaad is het op een paar plaatsen doorgeschoten.

 5. Bz zegt op

  Gelukkig dat het in Pattaya gewoon door gaat!
  Ieder jaar weer één groot waterfeest tesamen met mijn Thaise dochter. Allemaal blije mensen en altijd ook wel weer een paar buitenlandse idioten die proberen je zo hard mogelijk te raken en er blijkbaar helemaal niets van begrepen hebben. Maar als er dan weer een Thaise Schone naar je toekomt en wat klei op je gezicht smeert en wat water op je schouder sprenkelt met de woorden Sawadee Pee Mai dan is alles weer goed. Wat een uniek feest is dit toch. En bovendien des te meer water er wordt verspild des te eerder lopen de waterreservoirs weer vol toch? Of zie ik nu iets over het hoof? In ieder geval wens ik een ieder een hele fijne Songkran toe.

  Sawadee Pee Mai
  Bz


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website