Bangkok krijgt nu ook te maken met overstromingen. Gisteren trad in Santi Songkro de rivier Chao Praya bij vloed buiten haar oevers. Daardoor liepen 150 woningen bij de Arun Amarin brug onder water. Het water had vrij spel omdat de vloedwal langs de rivier nog niet klaar is.

De aannemer heeft het werk verlaten, zegt Adisak Kanti, directeur van het gemeentelijk Drainage and Sewerage Department. De gemeente heeft de aannemer aangeklaagd en is op zoek naar een bedrijf, dat het werk kan afmaken.

Om half tien gisterochtend steeg het waterpeil van de rivier naar 1,9 meter boven zeeniveau. Nadat het water over de oevers was gestroomd, haastten gemeentearbeiders zich naar de plaats des onheils om zandzakken te plaatsen.

Ander overstromingsnieuws

 • Chai Nat: De wateruitstroom van de Chao Praya dam is gisteren verminderd van 2.000 kubieke meter per seconde, enkele dagen eerder, naar 1.900.
 • Nakhon Ratchasima: Water uit het stuwmeer achter de Lam Phra Phloeng dam zorgde voor overstromingen in de stad Muang Pak; 100 huizen liepen onder water. Damhoofd Prathuang Wandee zegt dat het water sneller wordt geloosd dan de spillway could drain it out [?]. Wanneer het stopt met regenen, is het water binnen vijf dagen verdwenen.
 • Khon Kaen: Een grote hoeveelheid water uit buurprovincie Chaiyaphum overstroomde zes districten. Op verschillende plaatsen bereikte het water een hoogte van 60 cm. Aan landbouwgrond is 7.000 rai verwoest.
 • Ratchaburi: Een weg naar de Phachi Wildlife Sanctuary in het district Ban Kha is onbegaanbaar door water, na nachtelijke regens afkomstig uit de bossen. Een groep van 130 leerlingen en docenten, bezig met herbebossingsactiviteiten, kon daardoor niet vertrekken, maar een nooodbrug bracht rond lunchtijd gisteren uitkomst.
 • Prachin Buri: De bewoners van Kabin Buri, die hun brood verdienen met phak krachet chaludnam (watermimosa), zijn brodeloos. De planten zijn niet bestand tegen het sterk stromende water uit de Kwaeo Hanunam rivier. De mimosa wordt aan beide zijden van de rivier gekweekt. Het district staat bekend om dit type mimosa, dat beter smaakt en er beter uitziet dan mimosa uit andere delen van het land. Een mimosakweker vertelt dat ze noodgedwongen in een fabriek is gaan werken. Volgens de boeren in het gebied duren de overstromingen dit jaar langer en richten ze meer schade aan dan voorgaande jaren.

(Bron: Bangkok Post, 10 oktober 2013)

Foto: Si Maha Phot in Prachin Buri. De Thaise tekst luidt ‘Pas op voor kogels als je snel rijdt’. Bewoners ergeren zich aan automobilisten die hard rijden, waardoor golven hun huis in stromen.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Nu ook overstromingen in Bangkok”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  Update overstromingen: Twee fabrieken op industrieterrein Amata Nakorn (Chon Buri) hebben de deuren moeten sluiten omdat werknemers hun werkplek niet kunnen bereiken. Het industrieterrein wordt omringd door water. Op een deel van het terrein met 200 fabrieken staat 10 cm water, maar het is geen enkele fabriek in gestroomd. Gisteren zakte het water naar 10 cm, nadat het dinsdag tot 15 cm was gekomen. Pompen zijn in gereedheid gebracht om het water naar zes kanalen in de buurt af te voeren. Werkers zijn bezig een barrière van zandzakken aan te leggen.

 2. Gerard1740 zegt op

  Volgende week begint onze reis in Bangkok. Waar vind ik de reisadviezen mbt wateroverlast?

  • chris zegt op

   Beste Gerard, die vind je overal en nergens. Otftewel: die zijn er niet. Houd gewoon het nieuws bij ( de situatie verandert dagelijks) en natuurlijk Thailandblog. IKzelf denk dat Bangkok het wel droog zal houden (op en paar wijken in de buurt van de Chao Phraya rivier na). In het zuiden staan straten wel eens blank door overvloedige regenval maar niet erg lang, varierend van enkele uren tot een dag. De echte overstromingsgebieden zijn nu in het oosten en noordoosten. De duur is moeijk in te schatten maar denk gerust aan weken. Sommige wegen zijn slecht begaanbaar of zelfs afgesloten. Als je naar het noorden wil zou ik adviseren te vliegen in plaats van de bus of de trein. Naar het zuiden is alles meer normaal, of nagenoeg normaal.

  • top martin zegt op

   Dan zou ik gewoon dagelijks Thailandblog lezen met het nieuwste nieuws over de water overlast uit krant en TV en vervolgens met Google kijken waar die gebieden dan liggen ten opzichte van het gebied waar jij naar toe wild.
   Je zegd nl alleen maar; je begint in Bangkok. Het is zeer vaag, waar het dan naar toe gaat op je verdere reis. Wil je toevallig naar Doi Ithanon ? Dan heb je geluk. Daar is het nog droog. top rebell

 3. LOUISE zegt op

  Hans toch,

  Als ik dit lees zou ik bijna denken dat jij de overheid van een leugentje beticht????
  Dit doen zij toch nooit???
  En de B.P. toch ook niet???

  Ok, ze “vergeten” iets mede te delen.

  Toch???
  Louise

 4. Gerard1740 zegt op

  Dank voor de tips!
  Ik wil na bkk naar koh lanta, maar daar is er geen probleem.
  Een week later omhoog naar Khao Sok en daarna richting Noorden … En daar wordt het tricky, begrijp ik.

 5. Khunflip zegt op

  Aan de momenteel in Thailand verblijvenden: zijn er in onderstaande tekst gebieden die ik maar beter kan gaan mijden tijdens onze vakantie?

  Volgende week 16 oktober begin ik aan een rondreis door het land in onze eigen huurauto. We gaan de eerste week vanuit Bangkok richting Krabi alwaar we een resort geboekt hebben. Tweede en derde week losse uitstapjes naar Bang Pa In, Kanchanaburi (floating hotel), Nakhon Pathom, Ratchaburi (floating market) en Khao Yai. Laatste week hebben we weer resorts geboekt op Koh Chang en Koh Samet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website