Nock-ten geselt Noorden en Noordoosten

Zware regenval heeft in verschillende steden in het Noorden en Noordoosten tot grote wateroverlast geleid. Op sommige plaatsen bereikte het water een hoogte van 80 cm, auto’s tot de ruiten onder water zettend. Het waterpeil in de Mekong rivier steeg naar 11 meter, 1 meter onder het kritieke niveau.

Het treinverkeer tussen Udon Thani en Nong Khai moest worden stilgelegd omdat op de spoorlijn 15 cm water stond. In de noordelijke provincie Phrae viel een elektriciteitspaal om, waardoor bij 300 mensen de stroom uitviel. In Mae Hong Son was het zicht zo slecht dat een toestel van Nok Air moest terugkeren naar Chiang Mai.

Boosdoener van alle ellende was de tropische storm Nock-ten. De storm bereikte gisteren vroeg in de ochtend Vietnam. Tegen de tijd dat de storm Thailand vanuit Laos bereikte, was ze verzwakt tot een lagedrukgebied. De meteorologische dienst had tijdig gewaarschuwd voor overstromingen en grondverschuivingen, vandaag en morgen. Het lagedrukgebied beweegt zich in westelijke richting en verlaat Thailand via de provincie Mae Hong Son. Vandaag en morgen zal het voor zware regen zorgen. Overstromingen en grondverschuivingen zijn te verwachten in lager gelegen streken bij waterwegen en heuvelachtig terrein.

Alhoewel Nock-ten de Central Plains niet passeerde, liepen toch verschillende gebieden in Ayutthaya onder water omdat de Noi rivier buiten haar oevers trad. Vanwege grote hoeveelheden water vanuit het Noorden moesten de sluizen van de Chao Praya dam in de provincie Chai Nat worden opengezet. Naar verwachting zal het stroomgebied van de Chayo Praya rivier, inclusief Ayutthaya, overstromen.

Dickvanderlugt.nl

No votes yet.

4 gedachten over “Nock-ten geselt Noorden en Noordoosten

 1. En ik wilde volgende maand de Isaan in!!
  Misschien maar een andere route nemen? Wil niet de ramp-toerist uithangen.

 2. Er kan in een maand aardig wat veranderen.
  Maar zo niet dan kom je maar bij mij een biertje drinken.
  Ik zit 25 km noord van Chaiyaphum en boven op een 1000 m hoge berg.

  Groeten Hans 0845535133

  • Dank voor het aanbod, maar weet niet of ik ook maar in de buurt van Chayaphum kom.

Reacties zijn gesloten.