NL ambassade zoekt: Parttime medewerker communicatie en publieksdiplomatie

(Foto: Thailandblog)

De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangkok is op zoek naar een creatieve, initiatiefrijke en enthousiaste medewerker (m/v) communicatie en publieksdiplomatie. Het gaat om een parttime functie voor 20 uur per week met een aanstelling van een jaar. Bij goed functioneren kan het contract worden verlengd.

Werkomgeving

De Nederlandse ambassade in Bangkok vertegenwoordigt en behartigt de belangen van Nederland in Thailand, Laos en Cambodja op een breed scala aan onderwerpen. De kerntaken van de ambassade omvatten consulaire aangelegenheden, economische zaken en handel, landbouw, politieke zaken en mensenrechten en publieksvoorlichting. In verband met prioriteitsstelling ligt de focus voornamelijk op Thailand.

Functieomschrijving

In deze functie ondersteun je het diplomatieke team bij de contacten met media, en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van alle communicatie op het gebied van publieksdiplomatie en sociale media. Je doet dit in overleg met de verschillende afdelingen van de ambassade, zoals de afdeling economie en politiek, consulaire zaken en met de verschillende attachés.

De taken bestaan onder meer uit:

 • coördinatie van de input ten behoeve van de website en sociale mediakanalen van de ambassade;
 • schrijven van informatieve, vlot leesbare artikelen;
 • bijdrage aan de publieksdiplomatie strategie en social media strategie van de ambassade;
 • ontwerpen van communicatie uitingen als factsheets, uitnodigingen en posters;
 • het maken van filmpjes, vlogs en andere video uitingen;
 • onderzoek doen, voorbereiden en schrijven van speeches.

Profiel van de medewerker

De medewerker dient:

 • in het bezit te zijn van een HBO of universitaire opleiding;
 • uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift te hebben, een vlotte pen is een must;
 • Ervaring te hebben met het gebruik van ontwerpprogramma’s als Adobe Photoshop en InDesign is een pre;
 • sterke affiniteit en aantoonbare ervaring met het beheren van corporate social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) te hebben;
 • een teamspeler te zijn die initiatief toont, zelfstandig en enthousiast is.

Wat bieden wij

De Nederlandse ambassade in Bangkok biedt een professionele en dynamische werkomgeving in een van de boeiendste landen van Azië.

Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de Legal Status (Local Employees) Regulations 2020 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en de lokale uitwerking van die regeling. De functie is ingeschaald op schaal 7.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 1 mei 2022 hun motivatiebrief en CV (geschreven in het Nederlands) sturen naar ban-ea@minbuza.nl t.a.v. Kenza Tarqaat o.v.v. SOLLICITATIE MEDEWERKER COMMUNICATIE/NAAM.

Bron: Nederlandenu.nl en Facebook pagina van Nederlandse ambassade in Bangkok

Rating: 5.00/5. From 2 votes.