GMM Tai Hub Co (GTH), Thailand’s grootste filmstudio, gaat samen met Stephen Cao uit China een horrorfilm produceren. GTH heeft met dit genre naam gemaakt dankzij de film Pee Mak Phra Khanong, Thailand’s grootste kaskraker met 1 miljard baht aan kaartverkoop, alleen al in Thailand. In Myanmar deed die film het ook goed; er werden 150.000 kaartjes verkocht.

De films van het bedrijf beginnen nu ook bekendheid te krijgen in Taiwan, Hong Kong en China en daarom wil GTH haar vleugels uitslaan en haar merknaam versterken door met partners in andere Aziatische landen films in co-productie te maken. Filmstudio’s in China, Zuid-Korea en Singapore hebben al belangstelling getoond.

Behalve met horrorfilms wil GTH een internationale basis van fans opbouwen en hen attent maken op andere genres zoals love stories en comedies.

GTH is de producent van de tv-serie Hormones, door sommigen, met name ouderen, betiteld als een scandaleuze serie omdat die een realistisch beeld geeft van middelbare-schoolleerlingen (foto). Maar de tieners zelf lopen met de serie weg. Thailandblog schreef er eerder over; zie: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/geen-condoom-geen-seks/

– Harry de Willigen uit Vlaardingen, momenteel op vakantie in Thailand en voor de gelegenheid benoemd tot ‘speciale correspondent te Koh Samet’, schrijft ons:

Tsja, waar zal ik eens beginnen. Ca. 2 maanden geleden hebben wij kamers geboekt op ons favoriete eiland Koh Samet. Echter een week geleden zagen wij op telegraaf.nl dat er een olieplatform was lekgeslagen met desastreuze gevolgen voor het milieu.

Nu zijn wij niet zo snel in paniek, zeker niet na een Telegraafberichtje, maar we zagen steeds meer hierover op de Thaise nieuwszenders. Mijn vrouw belde dan toch maar haar vriendin op het eiland en die vertelde dat de oliestank ondraaglijk was en dat iedereen met mondkapjes opliep. We besloten toen maar om eventueel naar Hua Hin te gaan. Echter enkele dagen voor vertrek heb ik mijn vrouw nogmaals laten bellen en die vertelde dat het op het strand bij haar volkomen schoon was en dat de stank verdwenen was.

Wij zijn er dus alsnog heen gegaan en hebben grote groepen journalisten en televisiezenders zien komen en gaan. Helikopters van de diverse zenders vlogen over het strand. Het eiland schijnt nu “schoon” verklaard te zijn.

Maar het psychologisch effect is weer enorm voor de economie op het eiland. Het wordt nog massaal gemeden. Maar dat is absoluut niet nodig, het “bountygevoel” is weer helemaal terug.

Groeten van paradijselijk Koh Samet!!

– In tegenstelling tot eerdere berichten is oliebedrijf PTT Plc nog niet begonnen met het betalen van compensatie aan bedrijven die zijn gedupeerd door de olielekkage voor de kust van Rayong. Het wachten is op registratie van de gedupeerden door het gemeentehuis van Rayong, dat de betalingen coördineert. Om hoeveel gedupeerden het gaat en welk bedrag ermee is gemoeid, vermeldt het bericht niet.

– ‘Servants! Servants’, riepen de parlementsleden van oppositiepartij Democraten in koor toen Worachai Hema in het parlement zijn controversiële amnestievoorstel presenteerde. Maar het zou nog tot ’s avonds acht uur duren voordat het parlement aan de behandeling van het voorstel begon.

De Democraten haalden alle mogelijke procedurele trucs uit de kast om behandeling te voorkomen. Uiteindelijk zonder succes, maar het grootste deel van de vergadering gisteren ging dus over andere zaken en verzandde in gehakketak.

Niettemin werd er ook serieus gedebatteerd. Oppositieleider Abhisit verwees naar de bezorgdheid van de VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten. Ze heeft de regering gevraagd ervoor te zorgen dat personen die de mensenrechten hebben overtreden, geen amnestie krijgen.

Abhisit: ‘Er is nog steeds een kans op gesprekken over verzoening, maar dan moet de regering eerst stoppen het amnestievoorstel door te drukken. Verzoening kan niet bereikt worden wanneer één partij een oplossing afdwingt, waarover door een meerderheid wordt besloten. Wanneer de regering doorgaat met het voorstel, zie ik niet in hoe andere partijen aan de gesprekken kunnen deelnemen.’

Vandaag debatteert het parlement verder over het voorstel en wordt het naar verwachting met een ruime meerderheid aangenomen. Daarna gaat een zogeheten ‘scrutiny committee’ aan het werk. Supachai Jaisamut van oppositiepartij Bhumjaithai verwacht dat die commissie drie maanden nodig heeft en dan volgen weer twee termijnen in het parlement. Supachai denkt dat het hele proces minimaal zes maanden in beslag neemt vanwege een aantal obstakels, zoals een mogelijke beoordeling van het voorstel door het Constitutionele Hof.

Dat Hof wordt wellicht ook door de Democrate ingeschakeld. Zo wilde Nipit Intarasombat (Democraten) gisteren van premier Yingluck weten of ze van plan is voor het voorstel te stemmen. Als ze dat doet, maakt ze zich volgens hem schuldig aan een belangenconflict, omdat haar broer, oud-premier Thaksin, van het voorstel profiteert.

– Zoals ik al gisteren in een Update meldde, werd er gisteren niet gedemonstreerd bij het parlementsgebouw. Zo’n drieduizend demonstranten (foto homepagina) trokken samen met Democratische parlementsleden vanaf een sportterrein in Uruphong naar het parlementsgebouw, maar ze stuitten op een politiecordon. Rond het middaguur bliezen de Democraten de demonstratie af.

Vice-partijleider Suthep Thaugsuban die aan de kop van de optocht liep, zei dat de Democraten de rally zullen hervatten, wanneer de regering niet naar de mensen luistert.

Het enige incident, door de krant gemeld, was het gooien met waterflessen en het uitschelden van commissaris Khamronwit Thoopkrajang van de gemeentepolitie Bangkok bij de barricade, omdat hij weigerde de demonstranten door te laten. Verder waren er wat schermutselingen met tien demonstranten, nadat de parlementsleden de barricade hadden gepasseerd. Vijf personen werden gearresteerd.

Sommige demonstranten zouden volgens Bangkok Post teleurgesteld zijn dat de demonstratie werd ontbonden. Sommigen zeggen bereid te zijn om terug te komen en sommigen willen er nog eens een nachtje over slapen of ze weer komen opdagen.

– Droeg roodhemdleider Kwanchai Praipana die bij het parlement stond, een politieuniform of droeg hij – zoals hij zelf zegt – het uniform dat hij als vrijwilliger draagt wanneer hij in zijn woonplaats Udon Thani de politie assisteert. De gemeentepolitie van Bangkok zoekt uit of het eerste het geval is, want dan heeft hij een probleem. Want je voordoen als politieagent is niet toegestaan.

Gisteren rond 18 uur ontplofte een bom bij het radiostation van Kwanchai in Udon Thani. Een 45-jarige bewaker werd gewond. Kwanchai zegt geen idee te hebben van het motief.

– Het Department of Special Investigation (DSI, de Thaise FBI) gaat Kuala Lumpur om de uitlevering van een Iraniër vragen, die zaterdag in Maleisië werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van het vervalsen van paspoorten voor terroristen en mensenhandelaren.

De Iraniër werd in juni 2012 al een keer in Pattaya aangehouden, maar hij vluchtte nadat hij op borgtocht was vrijgelaten. Vermoedelijk heeft hij ook paspoorten geleverd aan de verdachten van een mislukte bomaanslag in februari 2012 in Bangkok. Die zou gericht zijn geweest op Israëlische diplomaten. Twee mannen staan daarvoor in Thailand terecht en een derde bevindt zich nog in voorlopige hechtenis in Maleisië. Twee andere verdachten zouden teruggekeerd zijn naar Iran.

– Zo’n 40 miljard baht is vanuit het buitenland overgemaakt aan de World Peace University, de inmiddels opgeheven nep universiteit die universitaire graden verkocht. Het Department of Special Investigation zoekt uit waar het geld vandaan komt.

– De Barisan Revolusi Nasional (BRN), waarmee Thailand vredesgesprekken voert, blijft Thailand maar bestoken met protestbrieven en berichten. Nu heeft ze een brief geschreven met de beschuldiging dat de regering moslims in het Zuiden tijdens de Ramadan onvoldoende heeft beschermd. Als gevolg daarvan zijn elf moslims om het leven gekomen, zegt de BRN. De BRN is ook teleurgesteld dat de regering niet in staat is het geweld in het Zuiden te verminderen.

Volgens de BRN heeft ze niets te maken met de brandstichtingen van donderdagnacht. Op twaalf plaatsen in Yala, Songkhla en Pattani werd toen in bedrijven brand gesticht.

BRN-delegatieleider Hassan Taib ontkent mediaberichten, waarin gemeld wordt dat hij van plan was zich terug te trekken als onderhandelaar vanwege het mislukken van het afgesproken staakt-het-vuren. Hij zegt de vredesgesprekken nog steeds te steunen. De BRN valt geen ‘sof targets’ aan, zoals onderwijzers, aldus Hassan.

Vier defensievrijwilligers zijn gisteren bij een bomaanslag in Muang (Yala) gewond geraakt. Ze zaten in een pickup en waren op weg naar moskeeën om spullen af te leveren. De bom was verstopt in een rioolpijp onder de weg. Hij sloeg een krater van 2 meter diep en een diameter van 3 meter. De truck belandde 20 meter verder op zijn kop.

– Sinds dinsdag is het vliegveld van Trang gesloten, nadat daar een toestel van Nok Air in zware regen bij vertrek van de runway was geslipt. [De krant heeft dit niet eerder gemeld.] Gisteravond zou het toestel weggehaald worden met behulp van naar Trang gestuurde apparatuur van Thai Airways International. Vermoedelijk wordt het vliegverkeer vandaag hervat.

Bij de slippartij bleven de bemanning en de 142 passagiers ongedeerd. Een poging om het toestel dinsdag weg te takelen, mislukte omdat de wielen muurvast in het zand zaten. Verder zorgden zware regens voor vertragingen.

– Een Duitser die 7 km buiten de kust van Chumphon van een veerboot was gevallen is na 9 uur teruggevonden. De man was overboord gevallen toen hij ’s nachts op het achterdek een sigaretje zat te roken en de boot, op weg naar Koh Tao, plotseling schommelde. Naar de man is gezocht door twee patrouilleboten van respectievelijk de politie en het Marine and Coastal Resources Centre. Toen de man uit het water werd gehaald was hij uitgeput en hij rilde, aldus de politie.

– Elf agenten van de oproerpolitie zijn op non-actief gesteld omdat ze gisteren bij het Government House zaten te gokken. Ze liepen tegen de lamp omdat een foto van de goksessie op Facebook was geplaatst. Wanneer uit onderzoek blijkt dat ze inderdaad gegokt hebben, kunnen ze een pittige disciplinaire straf verwachten.

– De skywalk tussen station Makassan van de Airport Rail Link en metrostation Phetchaburi is geopend. Het verhoogde voetpad meet 166 meter. Zaterdag opent premier Yingluck de skywalk officieel.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website