Nieuwe gevallen van rabiës ontdekt in Buri Ram en Nakhon Ratchasima

In de provincies Buri Ram en Nakhon Ratchasima zijn twee nieuwe gevallen van rabiës ontdekt. In Buri Ram is la bij acht personen rabiës vastgesteld gevallen.

De voorraad vaccins tegen rabiës lijkt op te raken omdat veel honden- en kattenbezitters hun huisdier laten vaccineren. Buri Ram heeft nog tweeduizend vaccins, maar die worden achter gehouden voor noodgevallen.

In Nakhon Ratchasima is een bewoner overleden met symptomen die op rabiës lijken. In de provincie leven zo’n 400.000 honden en 120.000 katten.

Gouverneur Wichian wil dat er haast gemaakt wordt met de aankoop van vaccins. Doelstelling is om alle honden en katten volgende maand gevaccineerd te hebben.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.

1 gedachte op “Nieuwe gevallen van rabiës ontdekt in Buri Ram en Nakhon Ratchasima

  1. Nou weet ik niet hoeveel honden er zijn in Thailand, maar als het vaccin nu al begint op te raken is het zorgelijk. Dit omdat tot nu toe voornamelijk honden en katten met een eigenaar worden ingeent. Dat vormt naar mijn inschatting een aanzienlijk kleiner aantal dan de loslopende honden en katten zonder eignaar.

    Het valt mij op, dat – voor zover ik weet – er nog geen programma is gestart om de mogelijke slachtoffers (dus de mensen) te vaccineren. Dat kan efficienter worden georganiseerd dan het opsporen en vaccineren van allerlei loslopende honden.

Reacties zijn gesloten.