De hoognodige maatregelen tegen overstromingen dit jaar lopen ernstige vertragingen op als gevolg van budgettaire problemen. Het werk aan tal van projecten had eind vorig jaar moeten beginnen, maar zal niet eerder dan begin maart aanvangen. Dit zegt Niwatchai Khampee, adjunct-hoofd van het Department of Water Resources.

Voor de korte termijn zijn 581 projecten gepland. De regering heeft hiervoor 10,7 miljard baht uitgetrokken. Weliswaar heeft het parlement het krediet goedgekeurd, maar omdat het nog niet is gepubliceerd in de Royal Gazette, is het geld nog niet beschikbaar.

De projecten behelzen het uitbaggeren van kanalen, rivieren en vijvers; reparatie van irrigatie netwerken en stuwdeuren en het verhogen van wegen, zodat ze dienst kunnen doen als waterkering. Niwatchai hoopt dat de werkzaamheden binnen drie maanden uitgevoerd kunnen worden, de deadline die de regering heeft gesteld.

In Bangkok heeft Water Resources problemen met zes kanalen die onder haar haar beheer staan. De oevers zijn volgebouwd zodat graafmachines niet kunnen worden aangevoerd en de bagger en waterplanten niet kunnen worden afgevoerd. Een extra probleem is de hoge waterstand als gevolg van extra lozingen uit de grote stuwmeren in het Noorden. [In Thailand wordt niet met baggerschuiten gebaggerd, maar dat gebeurt vanaf de kant met graafmachines.]

De stuwmeren Bhumibol en Sirikit staan momenteel voor respectievelijk 52 en 65 procent vol. De regering heeft de beheerder geïnstrueerd het peil per 1 mei naar 45 procent terug te brengen, zodat de meren voldoende capaciteit in het regenseizoen hebben. Thans lozen ze extra water, wat al tot overstromingen in zes dorpen in het district Sena (Ayutthaya) heeft geleid.

De Meteorologische Dienst verwacht dit jaar 20 procent meer regen dan het gemiddelde van de afgelopen 30 jaar. Vorig jaar viel 40 procent meer regen. De meer dan gemiddelde regenval werd vorig jaar toegeschreven aan de invloed van het verschijnsel La Nina en een botsing van een hoge- en lagedrukgebied. Ook dit jaar zal La Nina het weer beïnvloeden.

Padermsak Jarayadhand, directeur van het Aquatic Resources Research Institute van de Chulalongkorn universiteit, maakt zich zorgen over de maatregelen van de regering. ‘It is impossible for all the projects to be completed in three months. The government is spending the budget based more on its political motives than the country’s benefits.’

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Maatregelen tegen overstromingen ernstig vertraagd”

 1. Fluminis zegt op

  De incompetentie die overheden wereldwijd ten alle tijden ten toon spreidt is weer schrijnend! Van die 10.7 miljrad is het smeergeld voor politici en andere hoge heren/dames natuurlijk nog niet helemaal rond en dan stokt alles!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. teun zegt op

  volledig volgens de verwachtingen zijn de waterwerken te laat gestart. niet dat het veel zal uitmaken, want iets dat de afgelopen jaren niet of in elk geval onvoldoende is onderhouden, kun je onmogelijk in een kort tijdsbestek van enkele maanden op voldoende niveau krijgen.

  ik durf de voorspelling wel aan dat – als het weer zo veel en lang gaat regenen als afgelopen jaar – de overstromingen weer vergelijkbaar zijn met afgelopen regenperiode.

  en als graafmachines niet ter plekke kunnen komen vanwege de bebouwing (wie heeft die trouwens toegestaan?) dan wordt het helemaal problematisch.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • gerrieQ8 zegt op

   ik snap het probleem niet, maar ja TiT. Zet zo’n graafmachine op een platte schuit, een bak ernaast om de rommel erin te kieperen en wegslepen. Hier geldt weer de bekende wet; wat ik niet zie bestaat niet, dus is er geen reden om wateroverlast te voorkomen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. conimex zegt op

  De manier van baggeren is al eens eerder genoemd, als zijnde niet toerijkend, waarom zetten ze niet een aantal baggerschuiten in, heb je ook geen probleem met de bebouwing.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans van den Pitak zegt op

   Het probleem is meestal dat de bouwsels half of helemaal over de klong heenhangen. Dus er kan helemaal geen schuit doorheen, tenzij je ze als een soort bulldozer gebruikt en het hele manke illegale zooitje tegelijk mee opruimt. Maar dat mag weer niet, want daar wemelt het van de roodhemden.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • teun zegt op

    is het de schuld van de ” roodjhemden”? de afgelopen paar jaar waren de gelen aan de macht! wat hebben die gedaan? geen bal! net als de rooien onder Thaksin ervoor overigens. dus heel Thailand draagt ” schuld”.

    dat is al decennia zo en dat zal ook altijd zo blijven. er is geen plan en geen budget. dus er gebeurt alleen iets om het volk “tevrden te houden”. dat er nu geen of onnvoldoende budget is, komt omdat men niet het “strijkstok-effect” (!!!) voldoende heeft ingecalculeerd.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website