Van moord verdachte Nederlander aangehouden

De 40-jarige Nederlander die werd gezocht in verband met de moord op zijn Thaise vrouw is gearresteerd, zo melden Thaise media.

Hij werd aangehouden in Cambodja toen hij op het punt stond per bus verder te reizen naar Vietnam. De verdachte en zijn Thaise vrouw woonden in Nakhon Pathom.

De Nederlander verliet zondag in alle haast zijn huis en vertrok met zijn pick-up truck naar een onbekende bestemming. Twee dagen later vond de vader van het slachtoffer zijn dochter (35) in de woning met verschillende hoofdwonden en een kapotte tablet PC naast haar lichaam.

Volgens buren had het koppel, dat twee jaar samen leefde, zaterdagavond een flinke ruzie omdat de vrouw volgens de man te veel op Facebook zat. De Nederlander zou jaloers zijn geweest omdat zij met een andere man aan het chatten was. Volgens een verklaring van de verdachte viel zijn vrouw tegen een kast toen hij probeerde de tablet af te pakken. De politie trekt deze verklaring in twijfel gezien de verwondingen bij de vrouw. Volgens sommige media zou de man een bekentenis hebben afgelegd.

(Bron: website Bangkok Post, 8 oktober 2014)

No votes yet.

1 gedachte op “Van moord verdachte Nederlander aangehouden

  1. Heb een soortgelijk geval meegemaakt van een Zweed en kreeg 6 jaar, maar in hoger beroep levenslang.Hetzelfde met Machiel Kuyt, die in eerste instantie vrijspraak kreeg voor drugsmokkel via zijn vriendin Linda die de schuld had opgenomen. Maar de rechters zijn zeker niet achterlijk en Kuyt kreeg na 6 jaar levenslang in hoger beroep. Door het uitleveringsverdrag met Nederland kwam hij na 9 jaar vrij. Rechters zien dit als disrespect als je in beroep gaat,en vele vonnissen vallen meestal hoger uit in hoger beroep. Thailand is een mooi vakantieland, maar gebruik vooral geen geweld, en tel eerst tot 10 want de straffen zijn onevenredig zwaar.Daarbij gebruik je nuchtere verstand en mijd elke vorm van geweld en drugsgebruik, en pas je aan want we zijn maar te gast en nagenoeg rechteloos.En dan kun je echt genieten van dit fraaie land met zijn klimaat.

Reacties zijn gesloten.