48 bedelaars in Bangkok gearresteerd

De Thaise overheid lijkt eindelijk het bedelaars probleem aan te pakken. Deze week werden er in Bangkok achtenveertig bedelaars, waaronder 30 Thai en 18 buitenlanders opgepakt.

De actie zal nog tot en met vrijdag duren, bedelaars in de straten en voetgangerstunnels worden daar verwijderd. De bedelaars maken veelal deel uit van georganiseerde bendes die daar veel geld aan verdienen.

Overigens bleek dat de 48 gearresteerden geen deel uitmaakte van deze georganiseerde bendes. De 18 buitenlanders worden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken zodat ze het land uitgezet kunnen worden. Van de 30 Thai werd er één naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd. De rest is overgedragen aan opvanghuizen en welzijnswerkers en een aantal is teruggestuurd naar hun familie.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/fpkdDo

No votes yet.

4 gedachten over “48 bedelaars in Bangkok gearresteerd

 1. Is daarmee de armoede opgelost?
  Geen van de 48 opgepakten behoorde tot een bende.

 2. Geen van de opgepakte bedelaars maakte deel uit van de georganiseerde bendes. Waarom bekruipt mij het gevoel dat dit geen toeval is. Bijvoorbeeld: getipt (smeergeld) om die razzia dag niet te bedelen? Het dunt mooi de concurrentie voor de georganiseerde bendes bedelaars uit.
  Enfin misschien is het gewoon toeval lol.

 3. Of is het toch een “Broodje Aap” verhaal van die zogenaamde bende’s?

 4. Citaat; “Van de 30 Thai werd er één naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd. De rest is overgedragen aan opvanghuizen en welzijnswerkers en een aantal is teruggestuurd naar hun familie.” einde citaat.
  Dat betekent toch dat de Thaise overheid de bedelaars niet aan hun lot over gelaten hebben, kan wel zeggen: zelfs voor menswaardige oplossingen gezorgd heeft.
  Die 18 buitenlanders heeft de Thaise overheid weinig mee te maken, heel waarschijnlijk overstay, die wisten de risico’s.

  Met vriendelijke groet,
  Lex K.

Reacties zijn gesloten.