Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (SPhotograph / Shutterstock.com)

Morgen viert de koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun oftewel Rama X, zijn 68ste verjaardag. Er zijn meerdere ceremonies en festiviteiten gepland in Bangkok en elders in het land.

In Bangkok begint het feest om 7 uur op Sanam Luang, het grote plein bij het Grand Palace, met merit-making rites en het doneren van eten aan 69 monniken omdat hij zijn 69ste levensjaar ingaat. Premier Prayut zal deze ceremonie leiden. Daarna leggen overheidsfunctionarissen een eed af dat ze zich ethisch zullen gedragen en Thailand trouw zullen dienen.

Ook op Sanam Luang worden om 18.00 uur door regeringsvertegenwoordigers ceremoniële offerandes gepresenteerd voor het portret van de koning. Om 19.00 uur wordt vuurwerk afgestoken.

Vanaf morgen tot vrijdag worden vrijwilligersactiviteiten georganiseerd op Sanam Luang en andere locaties, met als thema het milieu en de volksgezondheid.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website