De komische kaskraker Pee Mak Phra Khanong, die sinds vijf weken in de bioscoop draait, heeft een dodelijke slachtoffer geëist. Een 17-jarige arbeider verdronk donderdagochtend toen hij en zijn twee vrienden een grappige bootscène imiteerden uit de film.

De drie jongens, die in een boomgaard in Mab Pai (Chanthaburi) werken, leek het wel leuk om de scène na te bootsen waarin de hoofdpersoon van de film, Pee Mak, en zijn vrienden in een roeiboot vluchten nadat ze erachter waren gekomen dat Nak, de vrouw van Pee Mak, een geest is (foto).

Pech voor de imitatoren, want de boot waarin zij stapten, was lek en sloeg om, nadat die met water was volgelopen. Volgens de politie kon het 17-jarige slachtoffer niet zwemmen en verdronk hij voordat zijn vrienden hem konden redden. De politie en een reddingsteam hadden grote moeite het lichaam te vinden dat op zes meter diepte dertig meter vanaf de oever lag.

De film Pee Mak Phra Khanong trekt momenteel volle zalen. In Bangkok heeft de film al 531 miljoen baht in het laatje gebracht, de hoogste recette die ooit een Thaise film heeft gescoord.

De film is de zoveelste verfilming van een bekende legende. Terwijl Pee Mak op een militaire veldtocht is, sterft zijn echtgenote Nak in het kraambed. Uit liefde voor haar echtgenoot wacht ze thuis met de baby op hem. Wanneer hij terugkomt, doet ze net of ze nog leeft. Later ontdekken Pee Mak’s vrienden dat zij een geest is. Ze vluchten in een bootje, maar peddelen nogal ongecoördineerd waardoor het bootje in cirkels vaart, hetgeen een hilarisch beeld oplevert.

(Bron: website Bangkok Post, 2 mei 2013)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website