De Indonesische marine heeft recentelijk 37 vissersschepen opgeblazen, waaronder een aantal Thaise boten. De autoriteiten controleren streng op illegale visvangst in de territoriale wateren van het land.

Jaarlijks loopt Indonesië miljoenen euro’s aan inkomsten mis omdat vissers uit omliggende landen illegaal in de zeeën rondom het land vissen.

De illegale vissers komen onder meer uit Thailand, Vietnam, de Filipijnen en Maleisië. De bemanning van de boten is gearresteerd en hun vangst is in beslag genomen. Behalve de buitenlandse boten werden ook vier Indonesische vissersboten tot zinken gebracht omdat die niet over de vereiste documenten beschikten.

De regering treedt de afgelopen jaren hard op tegen illegale visserij. Niet alleen hindert de stroperij op het water de Indonesische vissers, de manier waarop de illegale vissers te werk gaan veroorzaakt ook grote milieuschade. De wateren rond Indonesië zijn rijk aan zeldzame koraalriffen, vissoorten en schildpadden.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/n0JyHI

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Indonesische marine vernietigt Thaise vissersboten”

 1. luc.cc zegt op

  een goede zaak
  ieder moet in zijn gebied blijven
  in de noordzee, jaren 80 gezien dat Deense vissers met springstoffen gingen vissen,rond de wrakken, weliswaar buiten territoriale wateren
  de denen hebben de visstand kapot gemaakt in de Noordzee
  ze scrupuleus en zaten er niet mee in dat er sportvissers in de buurt waren
  wel Indonesia heeft gelijk, direct de dieperik in, misschien zullen ze het dan leren weg te blijven en in hun wateren gaan vissen

 2. Harry zegt op

  In 1995 klaagde een Thaise viscannery al, dat concurrenten van hen met dynamiet vissen uit het koraal verjoeg, zo hun netten in. Voor het koraal is dat natuurlijk rampzalig. Geen Thaise politieman, die optrad ( ja, hand open om wat papier ter bedekking van de ogen op te vangen…

 3. wibart zegt op

  Lol en het op een dusdanige manier verbranden van een vissersboot is zeker mileuvriendelijk

 4. Michel zegt op

  Prachtige actie van Indonesië.
  Enkel met het vingertje wapperen dat ze het niet meer mogen doen helpt niet.
  De boten vernietigen wel. Daar kan iig niet meer illegaal mee worden gevist.
  De koraalriffen zijn nu onderhand meer dan voldoende vernietigd. Alleen rigoureuze maatregelen helpen nu nog om dat te redden.

 5. Toni zegt op

  Ik vernietig, gij vernietigt, hij vernietigT 😉

 6. Ron Bergkotte zegt op

  Ja inderdaad, prima actie en ook goed voor het milieu. Brandstof, smeerolie, alles de dieperik in…………..

 7. Peter de jong zegt op

  Nu snap ik waarom de Thaise marine onderzeeeers wil kopen . Kunnen ze de Indonesische marine tot zinken brengen en hun vissersboten beschermen .
  Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website