De oproerpolitie krijgt de steun van een kleine drieduizend soldaten om de orde te bewaren in Bangkok. Vandaag is door actieleider Suthep Thaugsuban uitgeroepen tot ´Victory Day´.

Op het programma staat de belegering van de hoofdbureaus van het gemeentelijk en landelijk politiekorps, het Government House, Dusit Zoo, het Public Relations Department en vijf ministeries.

Gistermiddag braken bij het Rajamangala stadion, waar de roodhemden een rally houden, gevechten uit tussen roodhemden en anti-regerings demonstranten. Op het hoogtepunt werden drieduizend man geteld. Een 21-jarige man kwam daarbij om het leven. Vijf personen raakten gewond, van wie drie met schotwonden in het ziekenhuis zijn opgenomen. Een verslaggever van Bangkok Post zegt rond 8 uur geweerschoten te hebben gehoord en iets wat op een explosie leek.

Studenten van de Ramkhamhaeng universiteit sloegen de ramen van een taxi in, toen ze een passagier die een rood shirt droeg, in de smiezen kregen. Ook sneuvelden de ramen van een bus (foto rechts). De politie rukte met zeshonderd man op en zag kans de orde enigszins te herstellen. Een deel van de Ramkhamhaeng weg werd afgesloten.

Bij het Democracy Monument, waar oppositiepartij Democraten een rally houdt, gooide protestleider Sathit Wongnongtoey olie op het vuur. Hij zei dat sommige agenten hun uniform hadden verwisseld voor een rood shirt om de studenten te kunnen aanvallen. Sathit riep de demonstranten op naar Ramkhamhaeng te gaan om de studenten te helpen.

Voor de gebeurtenissen van gisteren zie de Breaking News-items onder Nieuws uit Thailand van 30 november. Meer nieuws later vandaag in Nieuws uit Thailand.

(Bron: Bangkok Post, 1 december 2013)


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website