Een Nederlandse man van 84 jaar werd dinsdagochtend dood aangetroffen in een waterreservoir nabij Krabi, terwijl zijn hond – een herder – aan de rand van het water de wacht hield.

In de Thaise pers wordt hij Charles Haarlemmermeer genoemd, maar naar alle waarschijnlijkheid ontbreekt hierbij zijn achternaam en duidt Haarlemmermeer op zijn geboorte- of woonplaats, zoals op zijn paspoort aangegeven.

Charles woonde, samen met zijn Thaise vrouw Pikul Srisomjit ongeveer een kilometer vanaf de plek waar hij gevonden werd. Pikul zei, dat haar man om vier uur ’s middags van huis was vertrokken voor een dagelijkse wandeling met zijn herdershond. Ze zocht hulp bij een lokale stichting om naar haar man te zoeken nadat hij niet vóór het vallen van de avond naar huis was teruggekeerd. Ongeveer 20 redders en dorpelingen zochten tevergeefs naar de bejaarde man en stopten de zoektocht laat op de avond.

De volgende morgen werd de zoektocht voortgezet en werd het verdronken lichaam rond 8 uur door lokale dorpsbewoners gevonden, waarbij de hond trouw de wacht hield aan de rand van het water.

De politie vermoedt, dat Charles per ongeluk in het water was gevallen toen hij op de rand liep, of misschien flauwviel en viel als gevolg van de hitte. Het lichaam werd voor autopsie naar het Krabi-ziekenhuis overgebracht.

Bron: Thaiger/The Nation

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Hond waakt bij verdronken Nederlandse man in Krabi”

 1. rori zegt op

  Hopelijk heeft hij niet geleden en is hij inderdaad bevangen door de hitte of misschien een beroerte of hartstilstand?
  Laten we de autopsie afwachte,
  Veel sterkte voor de familie en de naasten gewenst.

 2. T zegt op

  Eens te meer blijkt de hond de mens zijn beste vriend.

 3. Marcel zegt op

  Uiteraard allereerst veel sterkte voor alle dierbaren gewenst! Secundair schakel ik over op de herder. Ook ik heb 11 jaar het genoegen met een fantastische herder mogen hebben. In mijn laatste wil stond destijds geschreven dat indien mij iets zou overkomen waarbij ik het leven zou laten, hij mijn corpus mortes zou moeten zien voordat ik in rook op zou gaan. Ik wist dat hij mij anders altijd zou blijven zoeken. In Parijs kreeg een man het hart van een stervende zwerver. De herdershond van de zwerver lag voor de ziekenhuisdeur. Toen de nieuwe eigenaar van het zwervershart het ziekenhuis verliet, liep de herder op hem af alsof hij zijn baasje weer zag. Herders zijn bizar intelligent, fijngevoelig, en ze verstaan je als je met ze praat. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website