Zeker vijf mensen waaronder twee kinderen van 10 en 14 jaar, zijn in de Thaise provincie Ayutthaya omgekomen toen een hangbrug instortte. Minstens 45 personen raakten ernstig gewond, zo meldt de Bangkok Post.

Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog verder zal stijgen. Reddingswerkers zijn onder het puin op zoek naar slachtoffers.

Het incident vond plaats rond 18.00 uur (lokale tijd) toen het erg druk was. De brug die 20 meter boven een rivier hangt is 120 meter lang en 4 meter breed en alleen bestemd voor voetgangers, fietsers en motorbikes.

Vermoedelijk zijn enkele kabels die het brugdek ondersteunden, geknapt waardoor de brug instortte. Opmerkelijk daarbij is dat de brug vorig jaar nog gerepareerd is voor een bedrag van acht miljoen baht omdat deze beschadigd was na de grote overstromingen in 2011.

De provinciehoofdstad Ayutthaya ligt op ongeveer 75 kilometer van de Thaise hoofdstad Bangkok en is een belangrijke toeristische trekpleister in Thailand.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Hangbrug in Ayutthaya stort in: zeker 5 doden en 45 gewonden”

 1. steve zegt op

  Ik hoop dat ze deze aannemer snel vinden.
  machtige man of niet, connecties of niet,
  straffen.

 2. conimex zegt op

  Betreffende hangbrug hangt / hing niet ver van Wat Sathue in Tha Luang-Tharuea, op zo’n 75 kilometer van de provincie hoofdstad, veel mensen die ik ken, durfden niet meer van de brug gebruik te maken, zelfs niet na de betreffende reparaties.

 3. Jan H zegt op

  Het wel zo veilig en om herhaling te voorkomen dat als deze aannemer de bouw van meerdere bruggen of reparaties hiervan op zijn naam heeft staan deze ook op gebreken te controleren.

 4. teun zegt op

  Onderhoud is in Thailand een moeilijk begrip. Er gebeurt pas iets als het niet meer (goed) werkt. En preventief/regulier onderhoud is al helemaal iets surrealistisch.

  Men zal wel weer een paar optische pleisters hebben geplakt na de overstroming en daarvoor een behoorlijk bedrag hebben gerekend. Om aannemer en opdrachtgever van te betalen….

  De schuldigen zullen nooit worden aangepakt/gevonden.

  En als men de huidige “infrastructuur” zoals een hangbrug al niet fatsoenlijk kan onderhouden dan lijkt het mij een goed idee om nooit gebruik te maken van de geplande HSL (zo die er al ooit komt natuurlijk).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website