Op 10 juli 2019 vaardigde Zijne Majesteit Koning Maha Vachiralongkon een Royal Command  uit om een 36-koppig kabinet te benoemen met Gen Prayut Chan-o-cha als premier en minister van Defensie. De koning heeft op dinsdag 16 juli alle kabinetsleden ingezworen.

 
Op de website van The Nation wordt een aantal nieuwe kabinetsleden met een foto en profielschets aan de lezers voorgesteld. Deze (onder)ministers zitten voornamelijk aan de economische kant, de anderen zullen ongetwijfeld nog aan de beurt komen.

Ik heb alle profielschetsen gelezen, maar ik ben niet in staat om daar eventueel politiek commentaar op te geven. Daar heeft Thailandblog zijn eigen specialisten voor. Ik ga de namen van deze bewindslieden ook niet onthouden. Vroeger kon ik alle ministers van Nederland wel met naam en ministerie benoemen, maar die moeilijke en lange Thaise namen krijg ik echt niet in mijn hoofd.

Zeg nou zelf, de namen Mark Rutte, Sigrid Kaag, Stef Blok, liggen toch makkelijker in het gehoor dan bijvoorbeeld Somkid Jatusripitak of Weerasak Wongsuphak.

Lees alle profielschetsen op www.nationthailand.com/news/30373103

 

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Een aantal leden van het nieuwe Thaise kabinet stelt zich voor”

 1. Rob V. zegt op

  En deze regering durft zich democratisch te noemen. 555 Er zitten diverse mensen met een discutabele achtergrond in het kabinet, enkele NCPO leden zijn aangebleven als kabinetslid, de verkiezingen zijn zoals we weten niet bepaald het toonbeeld van democratie geweest, de grond wet is niet echt democratisch, de senaat, de ‘ onafhankelijke’ organen zoals de Kiesraad en Con. Hof zijn dat niet.. Een groot aantal speciale junta dictaten blijft overeind zoals mensen die een ‘gevaar voor de nationale veiligheid’ zonder arrestatiebevel of aanklacht 7 dagen op mogen sluiten zonder toegang tot advocaat of wat ook.

  Arme Thaise burger die dit gedrocht door de strot geduwd gekregen heeft.

  Zie:
  http://www.khaosodenglish.com/politics/2019/07/18/with-new-cabinet-thailand-replaces-junta-with-army-allies/

 2. Rob V. zegt op

  Overzicht van het kabinet, wat doen die militairen (niet verbonden aan een politieke partij) in het kabinet?

  Plaatje:
  https://static.bangkokpost.com/media/content/20190716/3260540.png

  Bron:
  https://www.bangkokpost.com/thailand/politics/1713532/cabinet-ministers-sworn-in

 3. Tino Kuis zegt op

  Bij dit verhaal staat een foto van zittende bewindslieden. Op een andere afbeelding zag ik dat alle ministers op de grond lagen, sommige ouderen heel ongemakkelijk. Weet iemand waarom?

  • Dat is een nieuw Thais spel. Degene die zich het meest plat kan maken die is de winnaar.

 4. Ron zegt op

  Uit respect voor de Koning ligt men bij introductie plat op de grond. In de RK kerk doet men hetzelfde bij bisschoppen die benoemd zijn.

  • TheoB zegt op

   Volgens mij heeft het helemaal niets met respect te maken.
   Eerder met (misbruik van) macht en alle uitwassen die daarmee gepaard gaan.

 5. Ronald van Gelderen zegt op

  Geen mens maar dan ook geen mens hoeft voor de anderen mens te gaan kruipen buigen knielen of wat dan ook een hand is genoeg of een knik om beleefdheid te tonen we zijn allemaal het zelfde geschapen op deze aardbol alleen de mens zelf maakt rangen en standen om de ander te onderdrukken of denkt dat hij meer of hoger is door bezit of zijn states in de maatschappij , althans dat vind ik een echte atheist die geen enkel geloof aanhangt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Rangen en standen gemaakt door de mens ? Ja. Dat zal wel.

   Wie zou ze in de dierenwereld gemaakt hebben ? 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website