Chinese toeristen bedreigd door twee reisgidsen

Twee reisgidsen zijn gearresteerd voor bedreiging van een Chinese familie, die weigerde gebruik te maken van een duur tour pakket.

Chaitoon Sroisaeng, 25 en Liu Longzhe, 58, van de touroperator Thai Chang Chue, werden in hechtenis genomen door de politie. Beiden werden beschuldigd van bedreiging van Chinese toeristen en Chaitoon wegens het illegaal werken als gids.

De arrestatie kwam nadat de Chinese familie van vier personen een klacht bij de politie hadden ingediend. Volgens hun werden zij bedreigd, nadat zij geweigerd hadden een extra touroptie te kopen, die 11.000 baht kostte.

De familie was door het paar op Suvarnabhumi International Airport opgehaald en door Bangkok gereden, voordat ze naar Pattaya werden gebracht. Daar werden hen verteld dat hun tour verder zou gaan, maar moesten vervolgens 2.200 Chinese yuan betalen, of 10.900 baht. Ze weigerden.

Liu waarschuwde vervolgens de familie dat ze niet veilig zouden zijn als ze niet zouden betalen. De volgende dag gingen de bedreigingen door. De familie kwam waarschijnlijk naar Thailand op een verboden “zero-baht-tour”, waar de reizigers uit China het koninkrijk kunnen bezoeken voor weinig of geen geld, maar dan moeten ze gebruik maken van extra opties zodra ze zijn aangekomen.

De regering beweert dat dergelijke rondleidingen verleden tijd zijn, maar incidenten zoals deze blijven doorgaan. In juni werden zes Chinese toeristen door hun gids verlaten in Pattaya nadat ze weigerden “extra’s” te kopen die niet in hun goedkope pakket waren opgenomen.

Opmerkelijk is wel te lezen dat Thailand gekozen is als het meest vriendelijke land in de wereld voor Chinese toeristen volgens een onderzoek door Hotel.com.

No votes yet.