Terwijl de bewoners van Bangkok zich zorgen maken over de vraag of ze droge voeten houden, kibbelen de autoriteiten over de vraag naar wie hun onderdanen moeten luisteren.

‘Luister naar mij en mij alleen’, zei Bangkok-gouverneur Sukhumbhand Paribatra donderdag nadat minister Plodprasop Suraswadi vanuit het commandocentrum op Don Mueang vals alarm had gegeven.

Om half zeven ‘s avonds riep de minister de bewoners in het noorden van Bangkok en Pathum Thani (een provincie ten noorden van Bangkok) op om te evacueren, omdat water uit het Noorden door de stuw in Khlong Ban Phrao (Pathum Thani) was gebroken.

Het commandocentrum maakte later weliswaar zijn excuses via Facebook, maar de minister deed alsof zijn neus bloedde. De bedoeling van zijn oproep was, zei hij, om de bewoners die in een woning van één verdieping bij de stuw wonen, te waarschuwen. ‘Raak niet in paniek, inwoners van Bangkok. Bangkok is 100 procent veilig’, aldus Plodprasop.

Ook premier Yingluck verzekerde de inwoners van Bangkok dat de stad veilig is, met name het gedeelte dat binnen de vloedwallen ligt. De gebieden daarbuiten zullen zeker onder water lopen, maar het water komt niet erg hoog, aldus Yingluck.

De breuk in de stuw had overigens geen gevolgen voor de bewoners die volgens Plodprasop hun biezen hadden moeten pakken, omdat tussen de stad en de stuw tal van straten en wegen liggen.

[Over de feitelijke schade meldt de krant niets.]

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Naar wie moeten de bewoners luisteren? De autoriteiten kibbelen”

 1. Hans Bos (redactie) zegt op

  De berichtgeving is inderdaad nogal verwarrend, ook voor de Nederlanders die in Thailand wonen. Veel journalisten lopen achter de feiten en de autoriteiten aan. Dat zorgt voor een onzuiver beeld. Het enige dat in dit geval zeker is, is dat alles onzeker is…
  Bij verkiezingen en het maken van reclame hoor je om de haverklap geluidswagens. Die zijn nu in geen velden of wegen te bekennen om de bewoners te waarschuwen.

 2. Mariet zegt op

  Hallo,
  Er is op 22 oktober 2011 in Bangkok een processie met de koninklijke barken. Is er bij iemand bekend of deze doorgaat ivm het hoge water?
  groetjes Mariet

  • lupardi zegt op

   Heb ergens gelezen (op dit blog?) dat de processie niet doorgaat en waarschijnlijk uitgesteld wordt naar volgend jaar.

 3. ray zegt op

  De boot processie is afgelast

  • dick van der lugt zegt op

   Kan kloppen, want stond in de rubriek kort nieuws en die kan ik niet vinden op de site van Bangkok Post.

   • René van zegt op

    Mijn vrouw las vanochtend op een Thaise site dat de processie is uitgesteld naar volgend jaar. Vanmiddag was deze mededeling verwijderd. Er zal dus wel wat onduidelijkheid over zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website