De veerdienst Min Buri-Phan Fa op het Saen Saeb kanaal in Bangkok is vanwege de hoge waterstand gestaakt. Zware regenval, veroorzaakt door de tropische storm Narin, deed het waterpeil stijgen waardoor de aanlegsteigers onder water staan.

Alsof de duivel ermee speelde, maar kort nadat exploitant Krobkrua Khongson Co de stillegging had bekend gemaakt, botste een boot die nog in dienst was, door de sterke stroom tegen een stalen paal van de Wat Thep Lila steiger. Het schip raakte beschadigd en water begon naar binnen te stromen. Gelukkig was er nog genoeg tijd voor de tachtig passagiers om van boord te springen. Niemand raakte gewond; de boot verdween onder water.

Voor de tweede achtereenvolgende dag zorgde Narin in vijftig districten van Bangkok voor zware regenbuien, waardoor tal van wegen onder water liepen. Het regenwater verergerde de overstromingen op laag gelegen plaatsen en in gebieden bij kanalen. Enkele wegen in Klong Toey en Don Muang veranderden in ware waterwegen.

Gouverneur Sukhumbhand Paribatra bracht gisteren een bezoek aan Don Muang, het district dat in 2011 het zwaarst door overstromingen werd getroffen. Hij heeft de lokale autoriteiten opdracht gegeven het kanaal Premprachakorn scherp in de gaten te houden en pompen in gereedheid te brengen om water uit buurten waar overstromingsgevaar bestaat, weg te pompen.

Het Meteorological Department maakte gisteren bekend dat Narin is afgezwakt tot een lagedrukgebied en naar Myanmar trok. Het Disaster Prevention and Mitigation Department maakte nieuwe cijfers bekend: de overstromingen hebben aan 68 personen het leven gekost; sinds 17 september hebben 359 districten in 46 provincies te maken gekregen met overstromingen en in 4.109 dorpen in 93 districten in 22 provincies is nog sprake van wateroverlast.

De provincies die het hardst getroffen zijn, zijn Prachin Buri en Chachoengsao. Met iets minder zware overstromingen kampen Ayutthaya, Nakhon Nayok, Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Buri Ram en Ubon Ratchathani.

Milde overstromingen worden gemeld uit Phitsanulok, Phichit, Chaiyaphum, Si Sa Ket, Saraburi, Lop Buri, Ang Thong, Suphan Buri, Pathum Thani, Nonthaburi, Chon Buri, Samut Prakan, Nakhon Pathom en Phetchaburi.

(Bron: Bangkok Post, 18 oktober 2013)

Foto: Waterpret in Soi Ngam Duphli (Bangkok).

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website