Feest in het Thaise kamp in Incheon en feest aan het thuisfront: Thailand is doorgedrongen tot de top-10 in de medaillelijst van de Asian Games in Incheon (Zuid-Korea).

Gisteren voegden Tamarine Tanasugarn en Luksika Kumkhun bij het vrouwendubbelspel tennis en Jutatip Maneephan bij wielrennen twee gouden medailles toe aan de eerder behaalde medailleoogst. De stand is nu: zes goud, twee zilver en dertien brons. In totaal 21 medailles.

Drie landen staan op eenzame hoogte: China met 238 medailles, Zuid-Korea met 146 medailles en Japan met 133. Nummer 4, Kazachstan, zit er ver onder met 53 plakken. Buurlanden van Thailand komen niet voor op de top-10.

De Thaise estafetteploeg 4×100 meter verzekerde zich gisteren van een finaleplaats. ‘Iedereen verwacht dat we winnen en we gaan dan ook ons best doen goud te winnen’, zegt een van mannen. Ook de kabaddi-speelsters komen met een medaille thuis. Gisteren versloegen ze Japan (foto), waardoor ze minimaal verzekerd zijn van brons.

Te veel atleten naar de Spelen gestuurd

De andere estafetteploeg (4×400 meter) zag geen kans zich voor de finale te kwalificeren en dat is niet het enige minpuntje in Incheon. De meeste atleten stellen teleur.

Delegatiechef Thana Chaiprasit vindt dat het land te veel atleten naar de Spelen heeft gestuurd; vijfhonderd zijn het er. Het zou beter zijn alleen atleten te sturen die kans op een overwinning maken. Veel Thaise atleten komen niet eens in de buurt van de internationale top. ‘Sommige atleten zijn hier op verzoek van de sponsoren. Aan die praktijk moet een eind komen’, vindt Thana.

Thana roept de regering op meer aandacht aan de sport te geven. Hij wijst erop dat andere Asean-landen enorme vorderingen op sportgebied hebben gemaakt, zoals Vietnam en Singapore.

Patama Leeswastrakul, voorzitter van de Badminton Association of Thailand, heeft weinig om trots op te zijn. Van de twintig spelers kwam niemand verder dan de kwartfinale en dat is toch merkwaardig want badminton is een behoorlijk populaire en veel beoefende sport in Thailand. ‘We gaan snel over ons echec vergaderen en proberen een manier te vinden om de prestaties van onze spelers te verbeteren. Iedereen wil nog steeds voor het land spelen.’

(Bron: Bangkok Post, 30 september 2014)

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Asian Games: Tweemaal goud, maar atleten stellen teleur”

 1. Danzig zegt op

  Heet de tennister niet Tamarine Tanasugarn?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Danzig Bedankt voor je oplettendheid. Gecorrigeerd.

 2. chris zegt op

  Er zijn op dit moment nog meer medaillekansen voor Thailand: takraew (individuele teams), boksen, tennis (vrouwen enkelspel) en niet te vergeten volleybal (dames) en voetbal (heren).
  Sport is big business en internationaal geworden in de laatste decennia. Dat geldt voor nagenoeg elke sport. Sponsoren en commercie spelen daarin een belangrjke rol. Je ziet op de Asian Games dat landen die een door de overheid gestimuleerde (lokale) sport-infrastructuur missen niet erg ver komen. Breedtesport is niet alleen nodig voor de gezondheid maar ook om de talenten te ontdekken (door goede coaches en scouts) die later kunneN uitgroeien tot toppers in hun tak van sport. Kijk maar eens naar het verschil tussen China en India. China voert de top aan in menige sport, India (met honderden miljoenen inwoners) is werkelijk nergens terug te vinden.

 3. janbeute zegt op

  Mijn Thaise ega zit nu dagelijks aan de buis gekluisterd .
  Alleen al om het Thaise dames volleybal team .
  En als ik soms mee kijk , kan ik niet anders zeggen .
  Ze doen het verdomd goed .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website