Aankomsten buitenlandse reizigers gestegen tot 11.000 per dag

(oatautta / Shutterstock.com)

Op de luchthaven Suvarnabhumi zijn sinds 1 april, ruim 11.000 buitenlandse bezoekers per dag aangekomen, zegt Airports of Thailand (AoT).

Kittipong Kittikachorn, directeur van de luchthaven Suvarnabhumi, zegt dat het aantal internationale aankomsten op de luchthaven met 65% is gestegen in vergelijking met de cijfers van vorige maand. Sinds de afschaffing van de Covid-19-testvereiste  in het land vn vertrek, is het aantal internationale aankomsten gestegen tot 11.623 per dag. Vorige maand stond dit cijfer op gemiddeld 7.003 per dag.

Het aantal internationale vluchten dat de luchthaven bedient, is ook gestegen tot 141 per dag. Dat is een stijging van 2,9% ten opzichte van 137 vorige maand. Hal C van de luchthaven is heropend om het toenemend aantal internationale aankomsten op te vangen. De hallen E, F en G werden eerder heropend.

De paspoortcontrole balies in Zone 1 zijn ook heropend, nadat deze tijdens de pandemie wegens renovatiewerkzaamheden was gesloten. In totaal zijn er nu 56 paspoortbalies weer in gebruik, waardoor de capaciteit van de luchthaven voor het afhandelen van passagiers is toegenomen tot 4.080 per uur, tegen 3.450.

Sinds 1 april is het aantal passagiers dat op de luchthaven is geland, zowel op binnenlandse als internationale vluchten, gestegen tot gemiddeld 53.627 per dag, een stijging van 27% ten opzichte van vorige maand, zegt Kittipong. Het aantal binnenlandse passagiers steeg gemiddeld met 10% of 29.691 per dag, het aantal internationale passagiers gemiddeld met 56% of 23.936 per dag.

Elke dag landen en vertrekken ongeveer 536 vluchten vanaf de luchthaven. Van hen zijn er 254 binnenlands, een stijging van 10% ten opzichte van de overeenkomstige periode vorige maand. De rest is internationaal vliegverkeer, een stijging van 3% ten opzichte van de cijfers van vorige maand.

Kittipong zegt dat de luchthaven meer middelen zal inzetten om de capaciteit te herstellen en gelijke tred te houden met de toename van vliegbewegingen en verkeer.

Bron: Bangkok Post

Rating: 3.14/5. From 7 votes.

4 gedachten over “Aankomsten buitenlandse reizigers gestegen tot 11.000 per dag

 1. Die PCR test in NL zal me worst wezen. Het gaat om de test in Bangkok, wat voor test dit ook is…

  De gevolgen van een positieve test zijn veel te groot voor 99% van de potentiële toeristen. Mensen gaan op vakantie en hebben geen zin in stress. Een test ondergaan in BKK = stress. Niet doen dus.

 2. Gisteren, 8.30 am, terug gekomen via Singapore naar Thailand, Test en Go. Ontvangst in Thailand liep soepeltjes.
  Geen wachtrijen, blauwe uitgestalde stoeltjes – honderden – bleven ongebruikt.
  Even Thailand Pass controle, bij de douane niemand voor me en na bagage opgevangen door chauffeur van Test en Go Hotel, die mij eerst bracht naar een PCR test locatie en vervolgens naar het hotel.
  Ik had een goedkoop hotel geboekt incl, vervoer naar hotel, testen en 1 nacht verblijf met ontbijt, testcase voor zelftest na 5 dagen voor nog geen 5000 thb (een ander hotel in Hua Hin vroeg mij 4.100 thb voor test alleen!). Voor dat bedrag prima kamer met badkamer, goede wifi en een paar sandwiches, fruit en sap bij ontvangst. Na ingesloten te zijn op kamer even lekker liggen uitrusten van lange reis in schoon bed, douchen, kreeg ik om 2 pm al de (gelukkig negatieve) uitslag doorgebeld.
  Uitgecheckt, 15 min later stond m’n taxi voor de deur, voor 6 pm thuis in Hua Hin.

  Tip: zorg dat je papierwerk in orde is, dat is nu nog het lastigste.
  Dat geldt niet alleen voor Thailand maar ook Australie, waar ik voor korte periode verbleef en dat pas weer “open ging” per 1 maart jl. Ook Australie verlangt de nodige ingevulde papieren (visum en DPD) via de website alvorens toestemming te geven om het land binnen te reizen.
  Ik had alles zowel voor de uit- als inreis voor vertrek uit Thailand geregeld, zodat ik zorgeloos van mijn

 3. Op 5 april om 8.00 AM geland vanuit Singapore. Het vliegveld leek wel uitgestorven. Even bij de Thai Pass controle in de rij gestaan, voor de rest nergens. De extra verzekering en de hotelreservering werd helemaal niet gecontroleerd bij binnenkomst. Pas op het einde als je bijna buiten staat geef je aan naar welk hotel je moet en laat je het reserveringsbewijs zien.

 4. Wij zijn op 26 maart vanuit Singapore aangekomen.
  Niet heel druk, na de blauwe stoeltjes door naar de controle. Bij mijn vrouw ,(Thai ) werd nagenoeg niks gecheckt, bij mij wel een degelijke check.
  ThL pass, verz. , PCR , hotel…er werd zelfs nog gevraagd
  Waar we na de Test en Go heengingen.

  Uiteindelijk is alles redelijk vlot en goed verlopen.
  De test zou v 8 uur s avonds bekend zijn,bleek dat men de uitslag al onze middag hadden ontvangen maar vergeten eea door te geven….

Reacties zijn gesloten.