Nieuws uit Thailand – 29 december 2014

Op deze pagina lees je een overzicht van het belangrijkste Thaise nieuws in vogelvlucht. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron. De nieuwspagina wordt meerdere keren per dag geactualiseerd zodat je altijd het laatste en meest actuele nieuws leest.


Nieuws uit Thailand – 29 december 2014

– The Nation opent vandaag met de zoektocht naar het verdwenen toestel van AirAisia. Het vliegtuig van de Maleisische prijsvechter AirAsia was gisteren met 162 mensen aan boord op weg van Surabaya in Indonesië naar Singapore toen het vanwege de storm toestemming vroeg om hoger te vliegen. De verkeersleiding kon daar geen toestemming voor geven, omdat er al een ander toestel op die hoogte vloog. Vijf minuten later verdween het vliegtuig van AirAsia van de radar.

Indonesië heeft onder meer twaalf marineschepen, vijf vliegtuigen en drie helikopters ingezet bij de zoektocht naar het vermiste vliegtuig.  Ook Singapore, Australië en Maleisië leveren materieel. De VS heeft hulp aangeboden. Volgens het hoofd van de Indonesische reddingsdienst is er weinig hoop dat de inzittenden nog leven. Het toestel ligt hoogstwaarschijnlijk “op de bodem van de zee”, zei hij tegen journalisten. Bijna alle inzittenden van het toestel komen uit Indonesië. 

– De bussen die worden ingezet voor openbaar vervoer in Bangkok (BMTA) zijn al jaren niet rendabel en daarom zou de ritprijs omhoog moeten. Het ministerie van vervoer lijkt daar mee in te stemmen zo laat de vice-minister Arkhom Termpittayapaisith weten. Volgend jaar wordt er een beslissing genomen over de tariefstijging: http://t.co/sCptoF0L0q

– Een winkelbediende (26) in Pattaya pleegde vermoedelijk zelfmoord. Zondagnacht kreeg de politie in Pattaya een melding dat iemand van de vijfde verdieping van de parkeergarage bij Central Festival Pattaya Beach was gevallen of gesprongen. Het bleek een 26 jarige winkelbediende te zijn. Volgens de politie gaat het zeer waarschijnlijk om zelfdoding: http://t.co/JfgPsLw61b

– Twee tieners zijn neergeschoten en gewond geraakt na een ruzie op het Pattaya Countdown Festival. Zondagochtend vroeg kreeg de politie van Pattaya een melding dat er een schietpartij had plaatsgevonden waar bij twee slachtoffers waren gevallen. Volgens buurtbewoners maakten de twee slachtoffers deel uit van een grotere bende jongeren die ruzie kregen met een andere jeugdbende. Er werden drie schoten gehoord en de twee slachtoffers werden gevonden aan de voorzijde van Soi 53 op de Sukhumvit Road. Uit onderzoek bleek het te gaan om een ruzie tussen twee jeugdbendes eerder die avond bij het Pattaya Countdown Festival vlakbij de Bali Hai haven: http://t.co/uEjTfP7lih

– De Russische economische crisis raakt Pattaya en Phuket stevig. Pattaya, waarvan wordt gezegd dat het de meest populaire bestemming voor Russen is, ziet een sterke daling van het aantal Russen. Er zijn 50% minder Russen dan vorig jaar om deze tijd in de badplaats. De hotelbezetting in Pattaya is gedaald van 90% naar 70%. Ook Phuket, de tweede meest populaire bestemming voor Russen in Thailand, voelt het inzakken van het toerisme uit Rusland: http://goo.gl/j3CyvL

– Vier politieagenten die worden beschuldigd van corruptie rondom een online goknetwerk van voetbalwedstrijden, hebben zichzelf gisteren aangegeven. In totaal worden negen politiemannen verdacht van corruptie. De andere vijf hebben zich nog niet aangegeven. Wanneer ze dat vandaag niet doen, worden ze alsnog gearresteerd. De vier die zich wel gemeld hebben zijn in hechtenis genomen: http://t.co/eny6vgnC1V

– Het dodental door overstromingen in het zuiden van Thailand stijgt naar 14. Tot nu toe zijn er minstens 14 mensen omgekomen en acht gewond geraakt bij ongevallen ten gevolge van de overstromingen. De vij meest zuidelijk provincies kampen al weken met extreme moessonregens: http://t.co/Eat1VJqMJt

No votes yet.

8 gedachten over “Nieuws uit Thailand – 29 december 2014

 1. Hoe minder Russische toeristen hoe beter! De goede niet te na gesproken, maar de meeste zijn luidruchtig en irritant! Het beeld dat ze van zichzelf hebben is in Engelse beeldspraak: “Russia rules the waves”!!!

  • Hoi Reinhard, in principe heb je een punt maar de thaise mensen daar zullen er anders over denken aangezien ze minder omzet. lees inkomsten,zullen genereren.

  • Door dit soort positieve berichten doet mij besluiten om in februari naar Thailand af te reizen.

 2. De beter gestelden Russen zijn uiteraard weer hier aangekomen.
  Van de minder gestelden alleen diegenen die ca.4 tot 6 maanden geleden al geboekt hebben. Echter worden zij eenmaal hier geconfronteerd met aanzienlijk hogere prijzen vanwege hun 40% gedevalueerde valuta. De detailhandel en horeca business doen uiteraard minder zaken.
  De property sector klaagt dat een aantal Russen onder eerder aangegane verplichtingen probeert uit te komen. De volle konsekwenties hiervan zijn nog niet inzicht.

 3. 20 jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in het mooie Thailand
  je was toerist werd gerespecteerd de mensen waren vriendelijk gewoon om niet te vergeten.
  ik reis soms wel 5 keer per jaar na Thailand en heb het de laatste 20 jaar ook zien veranderen
  niet alleen de russwen zijn de schuld dat de toeristen door vliegen naar vietnam Phillipinnes enz maar ook de Thai.
  hoe meer toeristen er kwamen hoe arroganter werd de Thai
  er waren er toch genoeg was hun denk wijzen.
  ik heb met mijn vrouw gezien dat taxi”s vol gas optrekken zodat bejaarde farrangs over straat werden gesleurd . en over de andere klant onvriendelijke behandelingen (heel vaak Discriminerend) wil ik maar zwijgen.
  ik heb wel eens gezegd 5 jaar geen toerist en ze weten weer hoe het wel moet.
  de rus kwam met een armbandje om had vrij zuipen en eten en niets te verteren in Thailand 10 jaar geleden
  nu hebben zich russen de laatsje jaren vakantie genomen die denken dat als ze een biertje bestellen dat het hotel bij de prijs is inbegrepen.
  een cultuur verandering maar ze weten niet beter.
  ga naar Thailand en bezoek eens niet pattaya of Phuket.
  ga eens naar changrai of chang mai en isaan met Nong kai niet te vergeten
  bijna geen rus te zien maar wel het echte Thailand

  • Ik heb een aantal jaren 5sterren hotels mogen runnen in Hua Hin. Wij kregen 2 jaar geleden al bericht dat de grootste reisorganisatie in Rusland, Hua Hin links liet liggen ten gunste van Pattaya en Phucket (“de Rus wilde een bestemming niet verder dan 100 km van het vliegveld”).
   De vlag ging uit…. We hadden nog liever de “rijke” Thai voor een weekendje Hua Hin, dan een Rus voor een hele week…. Vreselijke mensen (sorry, dat ik het zeg). En ja, ik heb gelukkig een aantal (op 2 handen te tellen) normale Russen ontmoet. De laatste wilde wel gelijk onze golfbaan kopen voor 23 miljoen euro….

   Hahaha.

   Jw

 4. Maar als er meer Russen wegblijven dan komen er waarschijnlijk toeristen meer uit andere landen die die meer dan zat zijn

 5. Er heerst al jaren een bende oorlog, waarbij de Thai het af heeft gelegd tegenover de Russische maffia.
  “Toni” een discotheek op walkingstreet was eens in handen van de Thai en regeerde over Pattaya. Inmiddels zijn we 24 moorden verder….. Wordt weinig over geschreven overigens (anders blijven de touristen weg) en heeft de Russische maffai Pattaya grote deels in handen….. De Thaise eigenaar van Toni is inmiddels gevlucht en zie ik af en toe in Adam….. Hij is Thailand zat…

Reacties zijn gesloten.