In heel Europa is vannacht de klok teruggezet naar de standaardtijd, ook wel wintertijd genoemd. Om 03.00 uur Nederlandse tijd is de klok een uur teruggezet. Het tijdsverschil tussen Thailand en Nederland/België is vanaf vandaag weer 6 uur.

Ben je van plan te bellen met Thailand of vanuit Thailand naar Nederland/België, dan is het goed om rekening te houden met het tijdsverschil omdat je anders iemand misschien stoort in zijn nachtrust.

Vanaf de jaren ’80 is het tijdstip van het ingaan van de zomertijd overal in de EU gelijk gesteld. Sindsdien begint de zomertijd in het laatste weekend van maart en eindigt hij in het laatste weekend van oktober.

In alle landen van de Europese Unie werden de klokken vannacht verzet. Er ligt een voorstel van de Europese Commissie om de verplichte wisseling tussen winter- en zomertijd af te schaffen, maar daar is nog geen akkoord over bereikt.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Klok afgelopen nacht een uur terug: Tijdsverschil met Thailand nu zes uur”

 1. Christiaan zegt op

  Niet alleen in Nederland zijn de meningen over zomertijd of wintertijd hopeloos verdeeld, maar ook in de omringende landen. Een voorstel om dan maar eind maart de tijd maar een half uur vooruit te zetten, zodat voor en tegenstanders allen en beetje hun zin zouden krujgen, haalde het niet.
  En op dit moment heeft men in Europa wel andere problemen in het hoofd.

 2. John Chiang rai zegt op

  Met de invoering van deze tijdomstellingen van winter op zomer en omgekeerd,dacht men aan energie te sparen,wat helaas op klagelijke wijze mislukt is.
  Dat velen nu vinden dat we daarom deze tijdomstellingen weer moeten afschaffen,is gezien dit nu opnieuw in EU regie moet gaan, helaas een tijdrovend besluit waar vele EU landen zoveel problemen mee hebben,dat hiervoor weer jarenlang vergaderd moet worden.
  Het idee dat ieder EU land het zonder veel probleem weer terug kan brengen naar de tijdgeving van voor het begin der omstelling,schijnt nu opeens niet meer mogelijk te zijn.555

 3. Bert zegt op

  Denk dat door het veelvuldig gebruik van LED lampen het besparen op energie ook behoorlijk terug gelopen is.
  Wat beter is laat ik me verder niet over uit, dat is persoonlijk voor iedereen anders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website