In heel Europa is vannacht de klok teruggezet naar de standaardtijd, ook wel wintertijd genoemd. Om 03.00 uur Nederlandse tijd is de klok een uur teruggezet. Het tijdsverschil tussen Thailand en Nederland/België is vanaf vandaag weer 6 uur.

Ben je van plan te bellen met Thailand of vanuit Thailand naar Nederland/België, dan is het goed om rekening te houden met het tijdsverschil omdat je anders iemand misschien stoort in zijn nachtrust.

Vanaf de jaren ’80 is het tijdstip van het ingaan van de zomertijd overal in de EU gelijk gesteld. Sindsdien begint de zomertijd in het laatste weekend van maart en eindigt hij in het laatste weekend van oktober.

In alle landen van de Europese Unie werden de klokken vannacht verzet. Er ligt een voorstel van de Europese Commissie om de verplichte wisseling tussen winter- en zomertijd af te schaffen, maar daar is nog geen akkoord over bereikt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website