Eén van de vreemdste concepten van de Thaise seksindustrie moet wel de ‘GFE’ zijn, oftewel de ‘Girl Friend Experience’.

Het is fascinerend om een avond door te brengen op Bangla Road of Walkingstreet. Je ziet ze dan in grote getale langslopen, jongens en mannen die een Thaise vriendin hebben ingehuurd gedurende hun vakantie. We praten hier niet over het oppikken van een meisje voor een paar uur of de hele nacht. Nee, het gaat hier om het ‘huren’ van een Thaise vrouw voor de complete duur van het verblijf in Thailand.

Gemak heeft de voorkeur

De GFE is wellicht een bizarre vorm van prostitutie, maar het vormt tegelijk een belangrijk deel van de toeristische seksindustrie in Thailand. Er zijn veel mannen die naar Thailand komen en precies weten wat ze willen, maar ze hebben er geen zin in om iedere nacht op zoek te gaan naar een andere Thaise vrouw. Het is veel gemakkelijker je keuze in één keer te maken en plezier te hebben met dezelfde vrouw die de komende veertien dagen niet van jouw zijde zal wijken.

Hoe werkt het?

Simpel, een man komt naar Thailand voor zijn vakantie. Op één van zijn eerste nachten gaat hij naar een bar, zoekt een leuk meisje uit en houdt haar bij zich voor de rest van zijn vakantie. Ze wordt zijn tijdelijke vriendin. Ze zal niet alleen het bed met hem delen, maar ze is ook zijn metgezel. Ze doen vanaf dat moment alles samen. Het eten maar ook excursies, winkelen en dagtripjes worden samen gedaan. Eigenlijk doen ze exact hetzelfde als in een normale relatie, wanneer een man en een vrouw met elkaar op vakantie gaan.

Voordelen van de GFE

Het komt misschien vreemd over, maar als je erover nadenkt, kun je ook de voordelen hiervan zien voor een man die alleen op vakantie is. Hij zoekt een sekspartner, maar krijgt er een metgezel en gids bij. Hij heeft iemand om zijn vakantie mee te delen. Hij krijgt de kans om zijn sekspartner beter te leren kennen en vaak ontstaat er ook een soort van emotionele band. Het voorkomt voor hem veel gedoe zoals opdringerige Thaise vrouwen die met hem mee willen voor een nacht. Hij kan rustig een bar binnengaan zonder direct besprongen te worden door hordes Thaise bargirls die een drankje en meer van hem willen. Het is een praktische en comfortabele optie voor veel alleenstaande mannen die naar Thailand gaan.

Wie kiest voor een GFE?

Er zijn sekstoeristen die het GFE idee volstrekt belachelijk vinden. Ze vinden het iets voor nieuwelingen en vooral voor naïevelingen. Het zijn dan ook meestal de meer ervaren sekstoeristen die weten hoe het spel gespeeld wordt. Ze zijn achterdochtig en cynisch geworden over het toneelstuk dat de Thaise dames opvoeren. Waarschijnlijk hebben ze zelf al wat GFE ervaringen achter de rug en zijn ze van een koude kermis thuisgekomen. Ze hanteren dan ook de ‘gouden regel’, nooit meer dan één keer met hetzelfde meisje. Voor hen uitsluitend seks en verder geen gezeur en gedoe.

Bekende valkuilen

Het zijn inderdaad vaak de nieuwkomers die kiezen voor de GFE. Ze kennen de valkuilen niet. Een Thaise bargirl ziet een GFE als de aanloop naar de hoofdprijs. Ze krijgen een vaste klant, een comfortabel hotelbed en kunnen gedurende langere tijd lekker en uitgebreid eten. Maar nog belangrijker, ze hebben ruimschoots de tijd om de vakantievriend te bewerken. Hij is immers een potentiële lange termijn inkomstenbron. Misschien zelfs een potentiële echtgenoot. Ze vertelt hem haar droevige levensverhaal. Een hartverscheurend relaas van armoede, pech en verdriet. Tegen het einde van zijn vakantie heeft de Thaise vrouw haar vriendje ingepalmd en windt ze hem om haar vinger.

Het zijn echter niet alleen de nieuwelingen die kiezen voor een GFE. Veel mannelijke Thailand bezoekers zweren bij de GFE. Ze willen vooral gemak. Het is toch weer een heel gedoe om iedere avond op pad te gaan om een geschikte vrouw te vinden voor de nacht. Ze moeten onderhandelen over de prijs en haar ook weer de deur uit zien te krijgen wanneer de diensten verleend zijn. Ze vinden het veel handiger en veiliger om voor één vrouw te kiezen en deze de hele vakantie bij zich te houden.

Kostbare liefhebberij

Eén van de grote bezwaren die de doorgewinterde sekstoerist heeft tegen het GFE concept, is dat het zeer kostbaar kan zijn. Je betaalt namelijk niet alleen de ‘barfine’ en de bargirl. Je moet ook haar eten en drinken betalen. Dat is toch niet zo duur zal je wellicht denken? Nou, wel als ze het meest exotische gerecht van de kaart uitkiest en ook nog eens veel meer bestelt dan ze op kan. Iets waar Thaise vrouwen goed in zijn. Vervolgens moet je alle excursies en dagtrips betalen. Na enige tijd zal ze ook cadeautjes van je willen hebben. Niet alleen voor haar maar bij voorkeur voor de hele familie. Ze zet haar puppy-ogen op en de farang trekt wederom zijn portemonnee. Wat kan het mij verrekken ik ben op vakantie, denkt de farang. Het kan hem toch niets verrekken want hij is op vakantie, denkt zij.

De bar waar het meisje werkt, zal zeker een flinke barfine rekenen. In ieder geval voor iedere nacht dat de bargirl niet werkt. Tegen het einde van de vakantie zal dit bedrag flink opgelopen zijn. De bar kan zelfs ook de drankjes in rekening brengen die de bargirl normaal gesproken dient om te zetten.

Alles draait om geld

Maar dat is nog niet alles; ook de bargirl verwacht betaald te worden voor iedere dag die ze met haar weldoener annex vakantievriend heeft doorgebracht. Het is bijna komisch te noemen hoe vaak de naïeve mannen uiterst verbaasd reageren, wanneer hun tijdelijke vriendin haar handje ophoudt aan het einde van de vakantie. Ze wijzen het meisje er dan op dat ze al een klein fortuin hebben uitgegeven aan het hotel, de vele etentjes, de uitstapjes, het uitgaan, de cadeautjes en noem maar op. Natuurlijk hebben de Thaise dames ook genoten van het tijdelijke luxe leventje, maar daar is het haar niet om te doen. Wat ze uiteindelijk wil is maar één ding: geld.

De kater komt later

Dit is ook het grote misverstand over de GFE. De mannen denken het meisje een speciaal gevoel te geven door haar te behandelen als een prinses en alles voor haar te betalen. Vanuit een bepaalde en vreemde romantische gedachte worden kosten noch moeite gespaard om het haar naar de zin te maken. Het meisje zal het allemaal een zorg zijn, ze haalt vervolgens haar schouders op. Als ze al wat langer in de ‘business’ zit heeft ze het allemaal al een keer meegemaakt met een andere naïeve farang.

Ze is van jongst af aan gewend op een matje op de grond te slapen en slechts wat rijst of noedelsoep te eten. Dat vinden ze prima en acceptabel, wat ze werkelijk willen is ‘cash’. Een flinke stapel Thaise bankbiljetten. Voor zichzelf en voor de familie waar ze voor moet zorgen.

‘Falling in Love’ oplichterij

Dit is het andere grote bezwaar dat cynici over de GFE hebben, vaak wordt het gevolgd door een soort oplichterij. Het is de meest voorkomende zwendel in Thailand, het zogenaamde ‘falling in love’ bedrog.

Zelfs als je niet cynisch probeert te zijn, is het moeilijk om dat te verbergen wanneer de Thaise schatjes zich laten betalen voor het gezelschap die ze de man bieden. Vervolgens vertellen ze met tranen in de ogen dat ze hopeloos verliefd op hem zijn geworden. Dat hij een ‘good heart’ heeft en een goede man voor haar is. Dat zal ze natuurlijk vol blijven houden zolang er geld in het vooruitzicht is. Het zijn de bekende trucjes die van bargirl op bargirl gaan.

De sponsor moet dokken

Het geld dat ze probeert te verdienen aan de verliefde farang zal al snel te maken hebben met de ‘verplichtingen’ die zij heeft jegens de bar waar ze werkt. Zo zal ze bijvoorbeeld de farang vragen haar uit te kopen. De farang moet dan zogenaamd geld dokken aan de bar. Een leuk verhaal maar het verdwijnt in haar eigen zakken. Vervolgens heeft ze dan ook geen werk en dus geen inkomsten meer. De farang wordt vriendelijk verzocht om een maandelijkse sponsorbijdrage over te maken naar Thailand. Geloof het of geloof het niet, de mannen trappen er bij bosjes in. De meisjes kennen de wisselkoersen zelfs beter dan een medewerker van het plaatselijk Western Union filiaal.

Waarschuwen helpt niet

Het blijft verbazingwekkend dat westerse mannen al tientallen jaren in grote aantallen naar Thailand komen en er desondanks nog steeds mannen zijn die zich zo gemakkelijk laten oplichten door de gehaaide Thaise bardames. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zou je veronderstellen. De ervaren Thailandgangers en de expats waarschuwen keer op keer voor deze vorm van bedrog, maar het schijnt niet te helpen. De charmes van een paar schattige bruine ogen en een lekker lichaam zijn altijd overtuigender dan een oude vent in een bar, die zegt dat hij heeft het allemaal al een keer meegemaakt heeft.

Alom verbazing in het ‘land van de glimlach’

Maar nog verbazingwekkender is het feit dat er toch mannen zijn die aan de GFE een echte relatie overhouden. Ondanks de absurditeit van dit alles, de vele (geslaagde) pogingen tot oplichting en bedrog, de horrorverhalen en de waarschuwingen van ervaringsdeskundigen. Er komen nog steeds relaties voort uit het bizarre GFE concept. Vele westerse mannen zijn inmiddels (gelukkig) getrouwd met hun tijdelijke vakantievriendin en hebben zich definitief gevestigd in Thailand.

Thailand, het land waar niets is wat het lijkt….

Redactie: dit artikel is vertaald uit het Engels en geschreven door een expat die woont op Phuket.

29 reacties op “Girl Friend Experience: een vriendin huren tijdens je vakantie in Thailand”

 1. Marco zegt op

  Daar gaan we weer het zijn allemaal op geld beluste vrouwen daar in Thailand.
  Een vrouw in Europa kost zogenaamd niks maar dat wordt geaccepteerd; een bosje bloemen op de verjaardag is leuk maar een mooie ring is fantastisch.
  De meeste mensen die hier in mee gaan hebben vaak al ervaringen in hun thuisland met een ex vrouw of vriendin.
  Dan komen ze hier als ” sekstourist” en moet elke bath omgedraaid worden.
  Zie hier af en toe mensen bekvechten om 100 bath met een thaise dame of voor de kosten van een drankje.
  Ze stappen daarna wel in een dure gehuurde auto .
  Als ik een Thaise was zou ik hetzelfde doen wel de lusten maar niet de lasten.
  Voor iedereen die hier anders over denkt wat zou een gfe ervaring in NL kosten juist een mooie vakantie van 3 weken naar Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +43 (obv 43 stemmen)
 2. Harry zegt op

  Wel een situatie aan het haast slechts-uiterste van het “tranen” systeem geschilderd. Ik heb ook anders meegemaakt:
  Een Duitser werd door zijn broer meegenomen naar Pattaya om zijn echtscheiding te vergeten. Geen enkele dame deugde, totdat… “Tiger Lilly” (gezien haar streepjespak) toch voldoende waardering kon oogsten. 17 dagen lang de zevende Hemel, totdat… Grote tranen bij die man, en .. e.e.a eens uitgehoord. Ja, ze was enkel om het geld meegegaan… Na wat rekenen, geen geld maar .. huishoudelijke en kleding- en kinderbenodigdheden gekregen, ter somma van.. ca 600 THB / dag. Een koopje dus.
  Antwoord van Tiger Lilly: ze had enkel haar lichaam, een tasje kleding en haar zoontje in te brengen in het huwelijk, dat hij voorstelde. Hij heeft een poes met bobbels gekocht en de rest zat er aan vast, was haar oordeel. OK, als hij er over een half jaar nog zo over denkt… volg ik hem tot in de hel.. was de eindconclusie na dik een avond praten.
  Inmiddels getrouwd, in Augsburg, en de oudste gaat volgend jaar naar de Fachhochschule (HBO).

  2e geval: dik 20 jaar geleden was toenmalige collega aan een dame uit de Bamboo Bar blijven plakken. Helft van zijn gewicht, helft van zijn leeftijd maar het dubbele van zijn verstand, zie hij toen al. Na ca half jaar getrouwd en.. heeft zij op zijn kosten van lagere school tot Uni doorlopen. Inmiddels met een Mastertitel een eigen praktijk.

  3e: een NL-er aan een Thaise dame blijven plakken. Een jaar later kwam hij in financiële problemen. Zij boekte haar life-saving, THB 142,000 naar hem over als hulp. Zo dramatische was de situatie ook weer niet. Vormen al 15 jaar een koppel.

  Ik kom sinds 1993 regelmatig voor zaken in de streek Chonburi-Rayong. In Pattaya alles meegemaakt: van nog slechter als radioactief rattenkruit tot eerlijker als 24 karaats goud.
  Ik oordeel niet meer. Wel wijs om wat verstand in die grote kop te laten zitten en niet alles in dat kleine koppie..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +87 (obv 87 stemmen)
 3. Pat zegt op

  Een prachtige formule/regeling, maar niets voor mij.

  Het is mij te beklemmend en het is een vorm van ontrouw die niet kan in mijn relatie.

  Ben ook teveel gehecht aan mijn vrijheid en ik wil zelf bepalen waar en met wie ik ergens naartoe ga, toch zeker op vakantie.

  Bovendien moet deze juffrouw dan echt wel interessant zijn om ze mijn ganse verlof aan mijn zijde te hebben.
  Het is vrijwel onmogelijk om zoveel geluk te hebben dat je zo’n boeiend vrouwelijk gezelschap hebt om er een ganse vakantie mee op te trekken.

  Te vermoeiend voor mij!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
 4. HansNL zegt op

  Hoewel……

  Er zijn “bureaus” die op zuiver zakelijke basis dames “op voorraad hebben”

  De klant zoekt in een fotoboek een dame uit, en huurt deze “companion” in voor de duur van zijn verblijf in Thailand.

  De dame is zijn tolk, zijn gezelschap en ook zijn bedmaatje.

  Je weet als klant dat de ingehuurde dame op zakelijke basis met je meegaat.
  Dus verder geen gedonder met zielige verhalen, verliefdheid, en wat dies meer zij.
  Je weet wat je per dag kwijt ben aan “huur”, het staat je vrij om wel of niet een tip te geven, of een geschenkje.

  Het is helemaal niet goedkoop, maar je bespaart op uitgaves door de bekendheid van de dame met hoe het e.e.a. te werk gaat in Thailand.

  Ik weet dit niet uit persoonlijke ervaring, echter, een vriendin van de evenknie werkt voor zo’n bureau, en is best tevreden met de betaling en de vrijheid.

  Dus, het kan ook zonder de tranentrekkers…….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 5. Ruud NK zegt op

  Ik heb er eens over nagedacht. Dit zou best eens een win- win oplossing kunnen zijn. Maak een goede afspraak vooraf over de kosten en duur. Ik weet dat je in sommige plaatsen geen bar fine hoeft te betalen voor elke dag. Daarna ben je vrij om te gaan en te staan zonder gezeur van andere dames. Geen lady drinks meer wat ook kosten bespaard. Verder mogelijk goed gezelschap voor de tijd die jij bepaald.
  En je doet makkelijker andere dingen dan alleen bar bezoek. Vaak zal de dame ook goed de weg weten in de omgeving. Plaatsen die je normaal niet zou vinden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +17 (obv 17 stemmen)
 6. Hans Struijlaart zegt op

  De GFE wordt wel heel negatief neer gezet in dit verhaal. Er is geen verschil tussen een GFE en een bargirl. Elke bargirl werkt in een bar om geld te verdienen of ze alleen een shorttime doet of een hele nacht met een farang doorbrengt uiteindelijk moet je gewoon betalen voor haar diensten, ook als ze voor langere tijd bij je blijft. Ik zelf hou helemaal niet van een shorttime of elke dag weer een ander schatje. Ik vind het juist leuk om een gezelschapsdame te hebben voor langere tijd. Iedere avond weer op pad gaan om een dame te gaan scoren is behoorlijk boring. Bij een GFE komt sex voor mij pas op de 2e plaats. Ik wil leuke dingen ondernemen samen als een gezellig koppeltje dat samen op vakantie is. Zwemmen, snorkeltripje, tempeltje bezoeken, beetje rondrijden, mijn Thais weer ophalen, lekker eten in een restaurant, beetje poolen (de meeste bargirls kunnen behoorlijk goed poolen) etc. etc. Dat is toch veel leuker dan alleen maar de sekstoerist uit te hangen en s,morgens nog voor het ontbijt haar.weer terug te brengen naar de bar. Uiteraard moet er wel een beetje een klik zijn,anders werkt het concept GFE niet. Duurder dan alleen maar elke dag voor de sex gaan? Nee, uiteindelijk is het goedkoper als je duidelijke afspraken maakt van te voren. Weliswaar betaal je dubbel voor het eten en attracties, aan de andere kant als je een avondje gaat stappen in de hoop een leuke dame mee te nemen ben je soms veel meer geld uit aan lady drinks en barbezoeken. Dat kan zo maar oplopen tot 2000 bath of meer en dan heb je nog niets gedaan. Vaak kun je afdingen op de barfine als je iemand meeneemt voor langere tijd en kun je ook een betere prijsafspraak maken. Je verdient ook weer geld terug bij het shoppen en het eten, omdat zij veel beter weet waar het goedkoper is. Cadeaus geven doe ik niet aan, dat vertel ik er altijd bij, soms een bikini als ze die niet heeft, maar dat is ook een stukje eigenbelang. Een ander voordeel van GFE, je kunt met haar een bar binnen stappen om even te gaan poolen zonder dat de dames gelijk zitten te schooieren om een drankje of je lastig vallen. De rekening is altijd heel laag als ik met mijn GFE een bar binnen ga. En laten we eerlijk zijn de dames vinden het heerlijk om met een leuke farang op vakantie te gaan. Leuker dan iedere avond te moeten schooieren voor een drankje en met de zoveelste farang in bed te duiken en dan maar afwachten of het een fatsoenlijke kerel is. Ik ken inmiddels ook al heel wat goede relaties hier in Nederland en in Thailand die begonnen zijn met een GFE. Lang leve de GFE. Hans

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +38 (obv 38 stemmen)
 7. Roy zegt op

  Mijn eerste reis naar Thailand was ook een GFE vakantie.Je gaat naar een land waar je niemand kent en
  waar de taal toch een beetje moeilijk is.Dus zocht ik een oplossing.Eerst een beetje gekeken naar de
  georganiseerde reizen.Waar de meeste al duidelijk stellen dat alles op basis is van 2 personen of
  veel bijbetalen zocht ik verder en kwam ik uit op een GFE.Gewoon een profieltje aanmaken op een Thaise
  datingwebsite,waar ik duidelijk stelde dat ik op zoek was naar een GFE om Thailand te leren kennen.
  Onmiddelijk kreeg ik antwoord van ongeveer 100 dames die een GFE wel wilden doen.Sommigen waren
  bardames (niets verkeerd mee)en vele hadden gewoon werk en dan nog wat freelancers.
  Uiteindelijk is het een dame geworden die in een reisbureau werkte maar in het stille seizoen wel een tripje wou doen.Eerst alles duidelijk afgesproken via mail en skype en het was een geweldige vakantie
  zonder zorgen of problemen.Geen gezever over geld ik betaalde haar het salaris dat ze in het reisbureau verdiende.
  Een maand later heeft een goede vriend van mij deze trip met haar over gedaan en ondertussen zijn ze al
  8 jaar getrouwd en zijn we allemaal nog steeds de beste vrienden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 8. Wernerab zegt op

  Mijn eerste vakantie met vrienden naar Thailand, een hele leuke meid leren kennen in jawel een bar.
  De hele vakantie bij elkaar gebleven, onderhand al 7 jaar samen (en haar zoon) wonend in Nederland
  en volgende jaar staat de trouwerij op de agenda. Nog steeds verliefd en gelukkig, geen moment spijt van gehad. Veel Thaise dames zijn ook werkelijk op zoek naar een westerse man omdat de Thaise mannen nou niet bepaald trouw of betrouwbaar blijken. Natuurlijk zijn er genoeg die puur voor de cash mannen proberen te verleiden maar zoals het hier word neergezet klopt naar mijn mening niet helemaal. Mijn advies, maak de vrouwen gelijk duidelijk dat je weinig geld hebt en dan worden de werkelijke bedoelingen van de vrouwen al snel duidelijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 9. eugeen zegt op

  Ik woon al verschillende jaren in Pattaya en heb zelfs een paar jaar bij de zee gewoond. Wat ik zag en zie is dat veruit de meeste mannelijke toeristen al heel vlug een “vriendinnetje” hebben, dat ze gevonden hebben in een bar, een shop, langs de zee of op straat. En als de farrang wat vergoeding en eten en hotel betaalt, wil dat meisje graag zolang mogelijk bij farrang blijven en zal ze hem uitbundig vertellen hoeveel ze van farrang houdt. Als het goed klikt tussen de twee, blijven de twee samen. Als het niet klikt, zoekt farrang gewoon iemand anders. En dat is echt niet moeilijk.
  Het probleem is gewoon dat farrang na twee of drie weken zelf verliefd wordt op de schone en als hij terug naar huis gaat allerhande afspraken met haar gaat maken. ‘Ik kom terug, blijf op me wachten… Ik zal geld opsturen etc etc.’ Daar loopt het vaak fout, want zodra hun farrang op het vliegtuig zit, kijken de meisjes vaak uit naar een nieuwe vriend.
  Ooit een paar keer langs de zee een Belg ontmoet met zijn “vriendinnetje”. Ook de avond voor zijn vertrek samen nog wat gedronken. Het was “grote liefde”. Twee dagen later zat ik met mijn partner is second road in een 10 baht taxi. En plots stapte dat meisje met een nieuwe vriend op de taxi. Terwijl we reden rinkelde haar gsm. Het was de Belg en zij vertelde hem dat ze nu op weg was naar haar moeder in Korad.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 10. rene23 zegt op

  Mijn GFE ervaring uit 1980.
  Op reis in Azie met mijn vriendin en mijn eerste kennismaking met Thailand.
  In Phuket een paar oude dikke Duitsers ontmoet met jonge Thaise dames.
  Die waren voor 2 weken ingehuurd als GFE maar verveelden zich stierlijk daar de Duitsers eigenlijk alleen maar de hele dag zaten te zuipen en in het Duits te kletsen.
  De dames zaten achter hun rug gekke bekken te trekken en kwamen met ons in contact en legden uit wat GFE inhield.
  Indertijd kregen ze 25 gulden per dag betaald.
  Ze hadden geen hoge pet op van hun gezelschap, om het vriendelijk uit te drukken.
  Die avond laat grote ruzie in de kamer naast ons, één van de Duitsers met zijn “vriendin”
  Veel geschreeuw en glasgerinkel.
  Uiteindelijk sloeg de Thaise de Duitser bewusteloos met een fles drank, pakte haar spullen en verdween.
  Duurde best nog lang voordat de buurman bijkwam met een flink gat in zijn hoofd en zijn portemonnee met flink wat geld verdwenen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 11. John zegt op

  Tja, ‘t is allemaal wat……..Ik leef alleen in Nederland en dat moet ook vooral zo blijven, ik word er behoorlijk nerveus van om de hele dag iemand om mij heen te hebben, hoeft echt niet meer.
  Hoeft dus ook zeker niet als ik op vakantie ben, doe ook dan graag mijn eigen ding en ik red mij best alleen.
  Maar en toch, ho wacht even natuurlijk heb ik ook graag wat gezelschap op zijn tijd, zeker wel dus af en toe een keertje stappen niks mis mee en ok zal het een paar rondjes voor de ladies kosten nou prima toch, zal het een paar duizend baht zijn kom ik wel overheen en vaak heb ik dan een heel gezellige avond……….
  Maar wat ik eigenlijk wel heel leuk vind is wat gezelschap van een uurtje of vier in de middag tot zo een uurtje of acht in de avond, lang genoeg; nee niet voor de dingen waar het dan kennelijk altijd over gaat maar gewoon om een uurtje of vier naar de pub paar biertjes drinken, beetje lachen beetje ouwehoeren met mijn gebrekkige Thais en zij met haar even gebrekkige Engels, daarna gaan we lekker een vorkje prikken samen en meestal is het dat dan wel, gezellig en toch leuk.
  Maar helaas wil dit vaak maar niet begrepen worden, het is namelijk geen short time en het is ook geen long time het is een soort in between.
  Verbazing als ik het zo al eens voorstel, no boom boom hoor ik altijd als ik er erover begin, well maybe sometime but not today……….
  Maar goed, zo van tijd tot tijd is er dan toch echt wel iemand die het een beetje begrijpt en als het goed gaat en gezellig is mag het morgen weer of overmorgen misschien, I call you zeg ik dan en dat doe ik dan ook altijd want zo hoort het……..
  Soms zou ik willen dat ze dit hier in Nederland ook een beetje zouden begrijpen, zou het leven een stuk aangenamer maken, maar goed dat ga ik waarschijnlijk niet meemaken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 12. marcello zegt op

  Dit is een goed verhaal, ondanks dat vaak alles wordt goed gepraat op dit Thailandblog, is dit een keiharde realiteit.Ik kan dat zeggen omdat ik al zo vaak in Thailand ben geweest. Ik heb de 1e keer ook een leuke dame bij me gehad die me veel heeft laten zien van Thailand en we hebben zelf ook een leuke tijd gehad.
  Maar je komt er al gauw achter dat alles om het geld draait.
  Als ik nu in Thailand ben heb ik leuke avonden in bars met dames. neem ik een dame, respecteer haar en heb een fijne nacht met haar maar verder niets. Ga ook geen geld opsturen want dat is zonde van het geld
  want ze zegt dank je wel en gaat met een andere klant mee. Dus geniet maar hou je koppie erbij!! zeker als je verliefd wordt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 13. patrick zegt op

  ik heb het allemaal meegemaakt in thailand…getrouwd..geleefd..lange relaties…shorttime longtime..maar ik wil het enkel even hebben over idd het customer…een tijdje met een partner..het is in alles zo je kiest ervoor en je neemt er de consequenties bij …of je zu nu in een bar of a gogo neemt of via sociale media….ten minste kies je voor grenzen het eerste wat je zegt is we zijn klant en er komt geen liefde van…ik heb het de eerste maal geprobeerd na de breuk met mijn ex en het waren 5 heerlijke weken met een superdame…ikwas gecharmeerd en nooit voelde ik me zo relax de prijzen waren afgesproken zij profiteerde niet en ik kwam zeker zeker niks te kort integendeel onverhoopt…dus ik wou die weg verder gaan toen ik een paar maanden later terugging wou ik haar opzoeken maar na 1 dag zei ze stop ik wil je niet meer ..dus weet wat je te wachten staat toch wou ik ook de goeie ervaring opnieuw opzoeken enweer had ik een 4 weken klant die ik al jaren kende via facebook ook dit waren 4 heerlijke weken….je weet waar je aan begint…dus wees idd niet verbaasd dat de laatste dag nog een dag noem het barfine zal gevraagd worden…bedenk dat het voor hen…werk is en ze zo constant customers hebben…alleen hier weet je het op voorhand !!! dus wees niet jaloers of kwaad JE WEET WAAR JE AAN BEGINT …dus weeg het af….alles heeft zijn voordelen en zijn nadelen en alles kan tegenvallen of meevallen …dit is thailand !!!! in elk geval genieten van elk gelukkig moment

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 14. T zegt op

  Ik moet zeggen ook ik vind het niet erg een dame voor een paar dagen bij me te hebben, maar eerlijk is eerlijk naar die paar dagen is de magie meestal uitgewerkt. Ik beperk me dan ook zelden tot slechts 1 dame tijdens dit soort vakanties maar heb er vaak wel 1 meerdere dagen bij me.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 15. Fransamsterdam zegt op

  Het artikel suggereert dat de GFE onlosmakelijk verbonden is aan een vakantielange overeenkomst. Maar je kunt dezelfde GFE krijgen voor één dag, of drie dagen, of net wat je wilt.
  Zo’n XLT (extended longtime) of LLT afspraak kan per dag goedkoper uitvallen dan losse LT’s, de dames rekenen vaak hoeveel ze per maand binnen moeten krijgen.
  Je kunt er ook één nemen voor bijvoorbeeld elke maandag en dinsdag, woensdag t/m vrijdag de butterfly uithangen, en voor zaterdag en zondag een andere LLT hebben.
  Zolang je maar eerlijk bent, niet zegt dat je van haar houdt, (No, I not love you, I like you), en netjes elke dag afrekent, zullen de meesten zelfs hun jaloezie onderdrukken.
  24/7 iemand om me heen daar kan ik niet tegen, dus meestal geef ik ze de middag en het begin van de avond vrijaf.
  Dure restaurants en dergelijke zitten ze niet op te wachten, ik heb er nog nooit eentje horen klagen over Kiss Food om maar eens wat te noemen.
  Een gezamenlijk bezoekje aan wat vriendinnen van haar in een bar waarbij u wat drankjes betaalt doet het meestal wel erg goed.
  Excursies, prima als je het zelf echt leuk vindt, maar doe het niet om het meisje te plezieren, ze zijn overal meestal al tig keer geweest, uitzonderingen daar gelaten.
  Beginnen ze zielige verhalen over opa die medicijnen nodig heeft of kind dat schoolboeken benodigt, dan zeg je: ‘Wil je morgen vrij? Misschien dat je een rijke domme farang tegenkomt.’
  Een cadeautje prima, als er iets te vieren is, maar niet zomaar op dag 1. Als er dan op dag 2 niet weer een cadeautje volgt is de vraag al snel wat er mis is.
  Breekt de hak van haar schoen tijdens een wandelingetje? Ja, dan is het wel gebruikelijk dat u een paar nieuwe betaalt.
  Maak duidelijke afspraken, schep geen te hoge verwachtingen, beloof geen dingen die u niet waar kunt maken, dan is niets te gek.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
  • NielsNl zegt op

   Hallo frans,

   Wat jij beschrijft is precies ook wat ik graag zou vinden, ik hoop dat ik zo iemand kan vinden.

   Bedankt voor jouw bericht.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Fransamsterdam zegt op

    Nog wat tips dan voor je: Dergelijke dames vindt je bij voorkeur in de gewone open beer bars, dus niet in de Agogo’s en Shorttime bars, zoals in Soi 6.
    Als je geïnteresseerd bent in iemand, vraag meteen wat ze voor LT, longtime, die nacht wil hebben.Bij meer dan 2000 meteen afhaken, zoveel vragen is de ‘nette’ manier om te laten blijken dat ze je niet ziet zitten. Doet ze alleen shorttime, dan doet ze vast ook geen XLT. Scheelt je een paar ladydrinks, tijd en een teleurstelling.
    De eerste avond nooit toezeggen dat ze de volgende avond weer mag komen, ook niet beloven dat je weer naar haar bar komt, only ‘maybe’, want je kunt er zelf de volgende dag ook weer heel anders over denken, en je beloftes niet nakomen is een ernstige zaak.
    Uitkopen uit de bar is onzin, maar wel voor elke dag de barfine betalen, dat is niet meer dan normaal en afspraakjes maken na sluitingstijd om die te ontlopen is voor Cheap Charlies.
    Je hebt natuurlijk wel geïnformeerd hoe laat ze de volgende dag weer gaat werken en als alles goed bevallen is zoek je haar op voordat ze een andere klant heeft.
    Als het enthousiasme nog steeds wederzijds is kun je nu wellicht een leuke deal maken.
    Het kan praktisch zijn om naar de periode van de period te informeren.
    Blijf vervolgens niet in haar bar hangen, daar betaal je steeds de prijs van een ladydrink voor haar, maar neem haar mee naar je eigen stamkroeg (ik beveel de Wonderful 2 bar aan), laat haar lekker wat te eten halen bij de straatkarretjes, en laat de meisjes niet te veel lopen, een song taew of beter nog motorbiketaxi (samen achterop?) wordt zeer gewaardeerd, zeker als je haar zo gek hebt gekregen om het eventueel hooggehakte schoeisel aan te houden (wat ik vaak wel als ‘eis’ stel, zo’n pareltje op flip-flops vind ik echt niet kunnen, daar durf ik bij mijn kennissen niet mee aan te komen 🙂 )
    Voordat je naar het hotel gaat (de eerste dag al) doe je nog wat inkopen bij de 7-eleven, zij mag ook wat uitzoeken, en als ze dan met een Vitaminedrankje van 100 Baht of een whitener van 300 aan komen zetten kun je rustig melden dat dat te duur is, tenzij je een megabudget hebt.
    Ik geef toe, 2x daags een ST a 1000 Baht all-in is goedkoper, maar als je wat meer te besteden hebt is de GFE toch wel vaak heel veel waar voor je geld, en bij mijn weten vrij uniek in de wereld.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 16. Alain zegt op

  Mooiste vakantie van mijn leven met GFE, samen naar Koh Chang geweest en had er onmiddellijk een mooie gids en vertaler bij. Echt een aanrader, het was een onvergetelijke ervaring. Alles heeft zijn prijs maar nooit spijt gehad.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 17. Jasper van Der Burgh zegt op

  Het is inmiddels een enigzins achterhaald concept, dat GFE, de meeste meisjes prefereren inmiddels short time (zelfs long time wordt vaak niet meer gewaardeerd), en voor de short time leg je, naast de 750-1000 baht barfine toch ook al gauw 2500 baht neer.
  Oost europa is inmiddels een stuk goedkoper dan Thailand, in vele opzichten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 18. chris zegt op

  Ik heb de indruk dat GFE sterk groeiend is via sociale netwerken en binnen afzienbare tijd de GFE via bars overstijgt. Niet zo raar overigens, want je kunt via sociale netwerken en skype je vakantie ook in deze zin goed en tijdig voorbereiden. Een vriendin van mijn vrouw (gescheiden, werkend, geen goed Engels sprekend) help ik met het vinden van een duurzame relatie. Wekelijks krijgt ze verzoeken om GFE te spelen (varierend van een paar dagen tot een paar weken), meestal overigens van (getrouwde) mannen uit het Midden-Oosten. De niet-getrouwde, jongere mannen hebben vaak ongewone sexuele wensen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 19. bob zegt op

  Wat ikzo ergerlijk vind is dat al dit soort verhalen uitsluitend gaan over mannen die een vrouw nodig hebben. Alle andere vormen van gezelschap blijven onaangeroerd. Weinig emancipatie derhalve.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Fransamsterdam zegt op

   U kunt er gevoeglijk van uit gaan dat voor de niet met name genoemde overige vormen van gezelschap mutatis mutandis hetzelfde geldt.
   Als er nu één land in de wereld is waar zo ongeveer alle combinaties mogelijk zijn zonder dat dat als bijzonderheid genoemd hoeft te worden, dan is het Thailand wel.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 20. NielsNl zegt op

  Wauw dat dit onderwerp zo besproken kan worden, fijn om te lezen. Ik had er al aan zitten denken om een vraag hierover te stellen, maar ik was niet zeker of het hier wel paste. Mijn vraag gaat niet zo zeer over een GFE zelf maar wel over de mogelijkheid haar te gebruiken als tourgids en tolk.

  Ik ga voor het eerst naar Thailand, en heb een hotel geboekt net buiten Pattaya. Ik ga er niet heen speciaal voor de dames, maar ben er ook niet vies van. Ik wil liever meer van de natuur en cultuur zien.
  In eerste instantie heb ik overwogen me te gaan met een rondreis maar ik hecht te veel aan mijn vrijheid om te gaan waar ik heen wil. En het zitten in een bus voor langere tijd sprak me niet aan.

  Dus nu zit ik straks op een hotel kamer en wil er toch op uit. Niet elke dag maar wel een paar dagen.
  Zover ik kan zien hoef ik niet veel te verwachten van de reisorganisatie waarbij ik de reis geboekt heb. Ten minsten ik kan er niets over terug vinden op hun website.

  Nu ben ik dus op zoek naar een leuke tourgids die me kan rond rijden (ik zelf heb geen rijbewijs). Een van de opties die ik al gevonden had is een taxi bedrijf die de mogelijk bood om naar attracties in de buurt te rijden. Die heb ik gister gemailt. Een andere opie zou zijn is een GFE al wordt een vrouw uit een bar of gogo me iets te prijzig, misschien is een freelancer voor mij beter. Al weet ik niet of zulke dames ook bekend zijn met de omgeving enzo?

  In andere landen heb je van die excursie bedrijfjes die je in groeps verband naar verschillende lokaties brengen. Zijn die er ook in pattaya?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Fransamsterdam zegt op

   Meisje uit een beer bar en die een Song Taew voor een dag(deel) laten regelen. Chauffeur ook mee laten eten en drinken en Klaar is Kees.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Fransamsterdam zegt op

   Waar zit je ‘net buiten Pattaya?’
   Freelancers zou ik als onervaren Pattayaganger niet als eerste optie nemen. De kleine kans dat je wordt belazerd is toch wat groter dan bij een bargirl.
   En wat is nou het verschil in prijs tussen een freelancer en een bargirl voor een dag of vier? 100 euro? Op een paar weken vakantie zou dat geen breekpunt moeten zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 21. Slagerij van Kampen zegt op

  Ik weet het niet. Al ik dit allemaal zo lees is het geen schande naar de hoeren te gaan. Ik Nederland deed ik dat nooit. Vind ik status en zelfrespect verlagend. Waarom dan wel in Thailand? Ik ben wel aan een Thaise vrouw blijven hangen. Geen bargril gelukkig. Maar wel met een arme en dus dure familie. Heb langere tijd op Koh Samed vertoefd en daar zag je vaak farangs met dat soort gehuurde vakantie vriendinnen. Zelfde dames om de twee weken met een andere farang. Altijd gezeten aan het strand in dezelfde ligstoelen voor dezelfde uitspanning. Er was weinig conversatie bij. Daar moet waarschijnlijk extra voor worden betaald.
  Volgens de lokalen waren die dames meestal afkomstig uit Pattaya.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Khun Peter zegt op

   Je zegt: ‘Ik ben wel aan een Thaise vrouw blijven hangen. Geen bargril gelukkig’. Ik zou dat niet te stellig beweren. Was je er bij wat ze deed vanaf haar 18e totdat ze jou leerde kennen?

   En daarnaast is het zo dat iedere farang waar een Thaise naast loopt ‘verdacht’ is. Zowel hij (een barbezoeker?) als zij (een bargirl?). Daarom heeft het weinig zin om ‘trots’ te roepen dat jouw vrouw niet uit een bar komt, want wie gelooft je?

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • chris de boer zegt op

   Thaise vrouwen die op de een of andere manier sexuele diensten uitvoeren ( en niet met de partner getropuwd zijn) allemaal ‘hoeren’ noemen getuigt van een absoluut gebrek aan kennis en inlevingsvermogen in de Thaise samenleving. Ook in het Nederlands spraakgebruik is er geen eenduidige betekenis van het woord hoer. Niet alleen een dame die voor haar diensten geld vraagt maar ook een vrouw die er veel sexuele relaties op na houdt (voor het plezier en niet voor het geld) wordt in de volksmond een hoer genoemd.
   Wil je de nieuwe first lady van de Verenigde Staten ook een ex-hoer noemen, of was zij in het verleden alleen maar een (waarschijnlijk) dure escort?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 22. Ronald zegt op

  Het lijkt wel of heel Thailand uit ‘publieke vrouwen’ bestaat als je dit allemaal leest. Beschamend gewoon. Hoe naïef kun je zijn om vrouwen die het oudste beroep ter wereld uitoefenen zo te vertrouwen? Sorry hoor, want dat zijn GFE-dames nu eenmaal.
  Mannen die hier intrappen hebben m.i nu eenmaal een bedenkelijk allooi en een bepaald intelligentieniveau, en dat is niet bijster hoog kan ik je vertellen…

  Probeer maar eens een gewone dame daar te scoren, desnoods via een goede datingsite. Goed opgeleide en mooie meiden genoeg daar die, met wederzijds respect, vele malen meer te vertrouwen zijn! Hier in NL ga je toch ook niet naar de h**ren om samen een leuke vakantie mee door te brengen? Ze zien je al aankomen…
  Blijkt wel weer dat het toch meestal mannen zijn die ook hier in NL ‘problemen’ hebben met het op een normale manier verkrijgen van een leuke vriendin en zich absoluut niet weten te gedragen jegens het andere geslacht.

  Zie hier, middels dit topic, hoe Thailand aan die slechte naam gekomen is die ze absoluut niet verdient…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website