Phat Mi Khorat, een populair gerecht in Nakhon Ratchasima, roergebakken noedels met een speciale saus, lekker met Som Tam.

Phat mi Khorat jew Pad mee Korat (ผัดหมี่ โคราช) huwa dixx tal-noodles tar-ross moqli stil Tajlandiż, normalment serva bl-insalata tal-papaja (som tam). It-taljarini tar-ross imnixxef b'ħafna kuluri huwa ingredjent speċifiku għal phat mi Khorat.

Id-dixx jitħejja bit-taljarini tar-ross imnixxef, tewm, shalot, majjal, sojja immellaħ, fażola, zalza tal-ħut, zokkor tal-palm, bżar aħmar, zalza tas-sojja sewda, ilma, basla tar-rebbiegħa u sprouts tal-fażola. Kompożizzjonijiet oħra huma wkoll possibbli.

Phat mi Khorat huwa probabbilment dixx li jmur lura għal żminijiet antiki, meta Nakhon Ratchasima kienet abitata prinċipalment minn bdiewa. Dak iż-żmien kien jinżamm ross antik u minnu kienu jsiru noodles tar-ross imnixxef. F'ċerimonji reliġjużi, phat mi Khorat huwa moqdi minħabba l-konvenjenza u l-ingredjenti sempliċi tiegħu.

Het smaakprofiel van “Phat Mi Khorat” is complex en rijk. Het combineert de typische zure, zoete, zoute en pittige smaken die in de Thaise keuken worden aangetroffen. De noedels worden gewokt met een mix van ingrediënten zoals tamarinde, vissaus, suiker, chili, en soms ook pinda’s, tofu en ei. In sommige varianten worden ook lokale groenten en kruiden toegevoegd, waardoor het gerecht een onderscheidend aroma en smaak krijgt.

Een bijzonderheid van “Phat Mi Khorat” is dat het vaak geserveerd wordt met een reeks bijgerechten of toevoegingen zoals verse groenten, limoen, suiker en gemalen pinda’s, waardoor eters de smaak naar eigen voorkeur kunnen aanpassen.

Meta ma tużax it-taljarini tar-ross speċifiċi minn Khorat, ikollok dixx famuż ieħor: Pad Thai!

Phat mi Khorat ingrediëntenlijst en een recept voor 4 personen

Phat Mi Khorat, ook bekend als Pad Mee Korat, is een populair Thais gerecht dat zijn oorsprong vindt in de provincie Nakhon Ratchasima, ook bekend als Korat. Dit gerecht is vergelijkbaar met Pad Thai, maar heeft een unieke smaak en wordt meestal wat droger en pittiger bereid. Hier is een recept voor 4 personen:

Ingredjenti

Għaz-zalza:

  • 3 imgħaref ta 'pejst tamarind
  • 3 imgħaref zalza tal-ħut
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels palmsuiker (of bruine suiker)
  • 1 theelepel gemalen chilipoeder (of naar smaak)

Għat-taljarini:

  • 200 gram rijstnoedels (platte, zoals gebruikt voor Pad Thai)
  • 2 imgħaref żejt veġetali
  • 4 sinniet tewm, ikkapuljat
  • 200 gram kippendijen, in dunne reepjes gesneden
  • 1 zunnarija kbira, qatgħa julienne
  • 1 bżar aħmar, qatgħa julienne
  • 1 numru żgħir ta 'bean sprouts
  • 4 basal tar-rebbiegħa, maqtugħ f'biċċiet ta '2 ċm
  • 2 bajdiet
  • 1 handvol gehakte pinda’s (voor garnering)
  • 1 limoen, in partjes gesneden (voor garnering)
  • Verse koriander (voor garnering)

Metodu ta 'preparazzjoni

  1. Voorbereiden van de saus:
    • Meng de tamarindepasta, vissaus, donkere sojasaus, palmsuiker en chilipoeder in een kom. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Zet opzij.
  2. Tħejjija tat-taljarini:
    • Week de rijstnoedels in warm water tot ze zacht maar nog steerk zijn (ongeveer 5-10 minuten). Giet af en zet opzij.
  3. Issajjar:
    • Verhit de olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze tot hij geurig is.
    • Voeg de kippendijen toe en bak tot ze bijna gaar zijn.
    • Voeg de wortel en paprika toe. Roerbak een paar minuten tot de groenten wat zachter zijn.
    • Schuif alles naar de rand van de wok en breek de eieren in het midden. Scramble de eieren lichtjes voordat je ze mengt met de rest van de ingrediënten.
    • Voeg de geweekte noedels toe en giet de voorbereide saus erover. Roerbak het geheel goed, zodat de noedels de saus absorberen en alles goed gemengd is.
    • Voeg de taugé en lente-uitjes toe en bak nog een paar minuten.
  4. Isservi:
    • Serveer de Phat Mi Khorat heet, gegarneerd met gehakte pinda’s, verse koriander en een partje limoen.

Geniet van je zelfgemaakte Phat Mi Khorat!

6 reacties op “Phat mi Khorat (roergebakken rijstnoedelschotel)”

  1. Dar tal-Flotta jgħid up

    Liema ristorant Tajlandiż nista 'nikseb dan f'Amsterdam Pat Mi Khorat Som Sam grazzi

  2. John Scheys jgħid up

    Prosit lill-awtur ta’ din is-sensiela u wkoll biex isikket lil ħafna li ma jogħġbux il-kċina Tajlandiża u li ma tistax tikkompeti mal-kċina Ewropea. Dawk in-nies probabbilment jafu biss soppa tal-noodles u ross moqli u l-ikel tat-triq li huwa sempliċi iżda fit-togħma ħafna, iżda probabbilment qatt ma daq il-kċina Tajlandiża aħjar!? Allegatament, Tina Turner kienet tħobb ħafna l-ikel Tajlandiż u l-kuntratt tagħha kien fih biss il-klawżola li l-ikel Tajlandiż kellu jkun disponibbli għaliha bil-lejl. Għall-bqija ma kellhiex xewqat speċjali u dan b'kuntrast ma' xi artisti li kellhom roadbook ta' kultant 200/300 paġna bix-xewqat!!! Grande Dame sempliċi iżda straordinarja u artist kbir!

    • Jacobus jgħid up

      Għażiż Jan, għandek assolutament raġun. Għadni kif ġejt lura minn restorant fil-qiegħ tal-Park nazzjonali Kao Yai f'Nakhon Nayok. Ikla hemmhekk ma’ marti u ħbieb Tajlandiżi. Lokali ħafna, ċriev u ħanżir selvaġġ. Kien Delicious. Imma nassumi li mhux fil-menu f'Pattaya, Phuket u Hua Hin. Il-kċina Tajlandiża hija verament aktar minn dak li jiekol it-turist medju.

  3. Andrew van Schaik jgħid up

    Marti hija oriġinarjament minn Korat, telqet minn hemm meta kellha 10 snin.
    Qatt ma nsiet lil Mi Korat u kull darba li tlajna lura l-Olanda ġabet magħna ftit pakketti taljarini. Jogħġobni wkoll.
    Fil-parti ta 'l-addiju tagħna fl-Olanda, hija ppreparat għal 10 nisa Tajlandiżi.
    Issa tħallix ħabiba tiekol dan.
    Dan id-dixx huwa reġjonali ħafna.

  4. Martin jgħid up

    Dixx delizzjuż... Ifakkarni ħafna fil-bami goreng ta' ommi

  5. Arno jgħid up

    Mijn vrouw komt oorspronkelijk uit Dan Khun Thot, regio Korat, daar kan je in de winkels een soort rijstnoedels kopen die elders in Thailand niet te koop zijn, echt een regio specialiteit.
    Als we ook maar even kans hebben gaat er een voorraad mee naar Europa.
    Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar als de bovenstaande recepten bereid zijn met deze soort noedels dan is het smikkelen en smullen.

    Gr. Arno


Ħalli kumment

Thailandblog.nl juża cookies

Il-websajt tagħna taħdem l-aħjar grazzi għall-cookies. B'dan il-mod nistgħu niftakru s-settings tiegħek, nagħmluk offerta personali u tgħinna ntejbu l-kwalità tal-websajt. Aqra iktar

Iva, irrid websajt tajba