De vaderlandse televisie is weer eens neergestreken in ‘Amazing Thailand‘. Een paar weken terug mochten we Filemon Wesselink van ‘Spuiten en Slikken Op Reis‘ al bewonderen op een Full Moon Party.

Hij was zichtbaar aan het genieten tussen feestvierende Nederlanders en mooie jonge westerse dames die duidelijk teveel van de drugspot hadden gesnoept. Vol trots vertelde de jongen en meisjes voor de camera dat ze paddo’s, pillen en andere geestverruimende middelen hadden gekocht om het strandfeest nog wat op te vrolijken. Jammer dat ze zich na die tijd niet veel meer van de party kunnen herinneren. Dat kan ook uiterst vervelend zijn.

Je dochter op Youtube: leuk voor de familie

Toen ik een aantal jaren terug de Full Moon Party bezocht, was er jonge westerse meid flink aan het dansen op een soort grote tafel. Onder invloed van drank (en misschien drugs) had ze niet in de gaten dat haar borsten uit haar topje waren gefloept (ik weet even geen andere omschrijving). Het was duidelijk geen opzet. Vele mannelijke toeschouwers begonnen het tafereel te filmen met de telefoon. Pas nadat ze zag dat er wel heel veel mannen stonden te kijken, had ze in de gaten dat er wat mis was. Vlug stopte ze de twee rakkers maar weer terug waar ze thuishoorden. Ondertussen staat het dan al op video en gaat het via social media, zoals Youtube de hele wereld over. Altijd leuk voor Pa en Ma om je dochter zo terug te zien op internet.

Zware straffen

Ik begrijp niet goed dat het kennelijk niet meer mogelijk is om zonder veel chemische rotzooi in je mik plezier te hebben. Wat zal het saai zijn op een drank- en drugsvrij feestje!

Ondanks de extreem zware straffen in Thailand denken de jongens en meiden ook nog eens dat het wel met een sisser zal aflopen. Eén zo’n slimmerik opperde al bij voorbaat om zijn straf af te kopen met een handjevol Bahtbriefjes. Ze zijn toch allemaal corrupt hier, liet hij weten. Tja, maar wat als je een niet-corrupte agent tegen het lijf loopt, dan krijg je nog een paar jaar erbij wegens poging tot omkoping.

Nee, mij niet gezien. Ik laat het maar bij een aantal biertjes en eventueel een bucket. En ik heb er niet minder lol om. De beelden die BNN van de Full Moon Party hebben geschoten zijn overigens prachtig en zeker de moeite waard om te bekijken. Tenminste wanneer ik het zie begint het weer te kriebelen. Bij een volgende gelegenheid er toch maar weer naar toe!

Drugsgebruik promoten?

In een artikel op de website van BNN gaan ze nog verder in op het drugsgebruik in Thailand en de mogelijke gevolgen. Het gevaar hierbij is dat ze, door onvoldoende kennis van feiten, onjuiste informatie geven. Ik zag ook dat ze een aantal quotes van een artikel van mij op Thailandblog over de Full Moon Party hadden gebruikt:

“Tijdens de welbekende Full Moon Party’s wordt er dan ook regelmatig een pilletje in je handen gedouwd. Vooral niet aannemen die troep! De kwaliteit is niet zoals we hier in ons XTC-kikkerlandje gewend zijn. Vaak zelfs nep. En daarbij kunnen deze aanbieders ook undercover agenten zijn”.

Tot zover klopt het wel. Maar een ander deel vond ik minder geslaagd:

“Bijna de helft van alle toeristen in Thailand snoept wel eens van verdovende middelen en iedere dag wordt er wel een toerist bij de klauwen gegrepen. Het meest populair zijn marihuana en hasj. Maar ook de Magic Shakes zijn niet aan te slepen.

Voor dit natuurlijke snoepgoed knijpt de Thai soms nog wel eens een oogje dicht. Toch zijn de shakes niet bepaald ok voor je gemoedstoestand. Het is vaak een mix van allerlei verschillende paddenstoelen. Mocht je toch besluiten om je aan deze space trip te wagen, zorg er dan wel voor dat je voldoende cash bij je hebt. (Zo ongeveer 300 ekkies) Als je betrapt wordt, kun je in ieder geval je straf afkopen. Lang leve de corruptie..”

Iedere insider weet dat de Thais de regels toepassen zoals ze zelf willen. Een pasbenoemde politiechef of gouverneur kan een totaal ander beleid ten aanzien van drugs betekenen. De ene keer een oogje toeknijpen, kan de volgende keer juist wel een forse straf betekenen. Ook de opmerking dat je gewoon je straf kunt afkopen is niet op voorhand juist. Je kunt met een forse boete op borgtocht vrijkomen, maar je mag het land niet uit. Je moet dan wachten tot je zaak voorkomt en dat kan een aantal weken duren. Daarbij worden er soms agenten ingezet die niet corrupt zijn, dit om een voorbeeld te stellen. Linke soep dus. BNN had er goed aan gedaan om ook iemand voor de camera te brengen die een tijdje in Thaise cel zit. Dan zullen de jongens en meisjes minder enthousiast worden denk ik.

Hieronder de inleidingen van de twee uitzendingen. Mocht je de eerste gemist hebben die is nog terug te zien op de website van BNN. De andere uitzending is vanavond. Ik zit natuurlijk voor de buis!

Filemon over ‘t drugsgebruik in Thailand

Jaarlijks trekken zo’n miljoen toeristen naar Thailand. Vooral onder de backpackers is Thailand erg geliefd. Massaal komen ze af op de legendarische Full Moon Party’s! Hoewel drugs hier verboden is, wordt het onder toeristen volop gebruikt. Filemon is aanwezig op een Full Moon Party en maakt kennis met het fenomeen: Magic Shakes! Ook bezoekt hij het Thamkrabok klooster, één van de zwaarste afkickklinieken ter wereld!

Uitzending bekijken: Spuiten en Slikken Op Reis deel 1. Full Moon Party

Filemon over ’t sekstoerisme in Thailand

Bangkok. Ook wel bekend als de ‘Love capital of the World’. Veel Westerlingen komen dan ook speciaal naar Thailand voor de “liefde”. En hoewel prostitutie verboden is, bieden zo’n 200.000 sekswerkers zich dagelijks aan in massagehuizen, gogo-barretjes en sekshuizen.

Filemon spreekt met een aantal van deze sekswerkers. Ook ontmoet hij een Ierse zakenman die niet voor de seks, maar voor de liefde naar Thailand is gekomen.

Zondag 21 aug: Spuiten en Slikken Op Reis, om 22:30 bij BNN op 3!

24 reacties op “Spuiten en Slikken Op Reis: Drugs en sekstoerisme in Thailand”

 1. Hans Bos (redactie) zegt op

  Wat een onzin en bevestiging van bijna alle vooroordelen. Jaarlijks trekken zo’n miljoen toeristen naar Thailand? Filemon moet toch eens leren rekenen, want het zijn er ongeveer 16 miljoen. Dus per maand klopt ook niet, evenmin als het aantal Nederlanders. Dat zijn er circa 160 tot 180.000 per jaar. En je gevangenisstraf proberen af te kopen? Je komt bij drugs niet eens op borgtocht vrij. Filemon had er beter aan gedaan om een tijdje in het Bangkok Hilton zijn intrek te nemen. Wat word ik hier moe van…..

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Pfff, wat een aanfluiting de uitzending over sekstoerisme in Thailand. Het is op zich dan wel weer een kunst om zulke slechte televisie te maken. Een stagiaire zou het ook kunnen. Allereerst de cliché vragen met cliché antwoorden. Het ging nauwelijks tot niet over de seksindustrie, vooral veel over dating.
  Zonde van mijn tijd. Diepgang van een platvis. Ik heb amateurfilmpjes op Youtube gezien waar ze beter konden interviewen.
  Waarom lukt het de BBC wel om interessante docu’s te maken? Hoeveel geld heeft dit tripje van Filemon gekost? Want de belastingbetaler moet het opbrengen….

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
 3. cor verhoef zegt op

  Zelden zulke bagger gezien, propvol onwaarheden, vooroordelen en onderbuikgereutel. Die interviewster in Saoedie Arabie kon er net mee doo,r maar die Filemon (heet die man echt zo?) kan echt beter iets anders doen. Zijn school afmaken misschien?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Jan Nagelhout zegt op

  Zo gaat dat, lang leve de ‘nieuwe sociale” media.

  Koh Phangan was ooit bekend voor de full moon party, maar daar hebben ze nu ook al de half en de quarter moon party, kassa.
  Drugs is daar genoeg voorhanden, je hoeft niet ver te zoeken….

  Zelf mag ik hier in Nederland bij vlaag en wijle graag eens een lekker weedje roken, niks mis mee, maar in die landen, sla ik alles maar dan ook alles af. Dat raad ik dan ook iedereen aan. Maar jah de jeugd is verwend die denken dat alles maar kan.

  Ik was eens in Krabi,, zou ff een bootje pakken, de bootje lui boden me gelijk weed aan.
  De volgende dag kom ik een Brit tegen: Weet jij ook waar ik hier wat weed kan kopen?
  Dus ik leg uit van ik zou dat hier niet doen. Dezelfde dag zie ik hem weer en laat hij me zien dat hij een aardig zakje had gekocht.
  Ik vroeg bij die bootje gasten zeker? Ja leuke lui, hele tijd mee gebabbeld.
  En natuurlijk heb je verteld in welke toko je maft? Nou nu je het zegt….
  Neem mijn advies vriend, verstop die zak, ga naar je hotel, en wacht af.

  Drie dagen later op de boot zie ik die Brit weer, met zijn vrouw nog steeds een beetje witjes.
  Man wat ben ik blij dat wij gesproken hebben, nog niet een half uur later was het bingo!
  Tja de visser verkoopt de rommel verteld het aan oom agent, en die komt even langs, daarna kun je kiezen, of een aanzienlijk bedrag dokken, of richting rechtbank……

  Conclusie, voor al die dit leest: DONT DO DRUGS OVER THERE!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • baco101 zegt op

   quarter moon parties zijn er niet maar wel half moon parties 2x per maand black moon party, moon set party en shiva moon party.

   drugs zijn er zat te vinden ja

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Jan Nagelhout zegt op

    Als het beestje maar een naam heeft,,,,,,, tien jaar geleden had je er nog maar eentje in de maand, toen vond ik dat nog wel geinig.
    Maar ja, dit beestje word zelf ook wat ouder……

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • peter de jong zegt op

   goedzo jan ,goed voorbeeld van de brit

   ben inmiddels 53 ,en ook niet onschuldig in drugsgebruik .

   super dom om drugs te gebruiken in Thailand(en in vele andere landen). Blijkbaar is filemon een soort goeroe onder de ned jongeren .

   laat vooral verhalen als deze uitgezonden worden op ned tv ,met wat intervieuws uit de gevangenis van buitenlanders die het niet konden afkopen .

   gr peter

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Jan Nagelhout zegt op

    Thanks Peter,

    Ik denk niet dat het veel zal helpen, het is de leeftijd en de welstand waarin ze verkeren. Op die leeftijd denk je dat met een zak geld alles kan en mag.
    Ik kwam ze vaak tegen op reizen dan hoppen ze gewoon uit de lucht om maar zo snel mogelijk daar te zijn waar het “hot” is.
    Op forums zie je ook zo vaak vragen als, hoe kom ik zsm daar en daar en dan wil ik naar dat en dat, en het liefst met zo kort mogelijke reistijden, om dan op die tijd dan weer in bv Vietnam in Nha Trang uit te komen, waar dan ook weer een party is waar je bij moet zijn.

    Sociale media, decadentie, en een overdaad aan welvaart, brengen dat met zich mee
    Been there, done that.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Harold zegt op

  Kan iemand de link naar de uitzending van gisteravond hier plaatsen? Ik ken de dame van het datingbureau die geinterviewd wordt en zij wil het ook graag zien. Thanks alvast.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. miranda zegt op

  Hm, ik ben toch wel nieusgierig geworden. Straks de uitzending kijken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Daan zegt op

  De aflevering(en) kun je hier vinden: http://sites.bnn.nl/sens2009/video/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Dirk de Noorman zegt op

   Merkwaardig dat omroepje BNN, hoe is het in vredesnaam in ons omroepbestel gekomen?

   Altijd wanneer ik, zappend, per ongeluk de gezichten van die verwende rijkeluis kinderen zie moet ik denken aan de onhoudbaarheid van het Nederlandse omroepsysteem. Hoe lang moet het nog duren voor de bijl er in gaat.

   Hoe bestaat het dat dit clubje met een voortdurend appél op het laagste in de mens comfortabel de wereld in trekt, volledig- en royaal betaald met onze zuurverdiende belasting centjes?

   En nu ook weer; waar komt dat getal van 200.000 sekswerkers vandaan.

   Ik stel voor het hele team van BNN te deporteren naar Pattani voor verkoop van alles wat verboden is, zonder hulp van de Ambassade en zonder recht op terugkeer.

   Ik ga naar buiten voor wat frisse lucht,

   Groetjes

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Daan zegt op

    Ik heb nog een reactie op BNN geplaatst met een link naar deze blog… Zie onder: 😉

    “Ga naar voor voor meer diepgang over de Thaise cultuur naar *linkje* en lees ook de reacties op de laatste uitzending van Spuiten en Slikken op *linkje*”

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. ruud zegt op

  zouden in nederland ook eens een filmploeg kunnen sturen die laat zien hoe mooi thailand is en hoe de mensen hier zijn in hun dagelijkse doen etc etc etc.

  Ik vind dit zo goedkoop. En an die verkeerde voorlichting er boven op. BAH BAH BAH ( ik moet netjes blijven toch )

  Ruud

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. ludo jansen zegt op

  mooi onderwerp om een reportage van te maken.
  helaas aan de zwakke kant

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. l.lagemaat zegt op

  Als ik dat weke gezicht van die jongen zie,word ik al misselijk
  Sorry dat moest ik even kwijt!
  Dat gefilmde meisje kan later problemen krijgen bij het vinden van een goede baan.
  Niet iedereen is ervan gediend om zo’n persoon in dienst te nemen.
  Verder de bekende oogkleppen clichés over Thailand.
  Ik werd er niet vrolijk van!

  groet,
  Lodewijk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Miek37 zegt op

  De thaise kant werd niet echt diepgaand belicht idd, Philemon is daar gewoon niet goed in, moest wel lachen om die man die zich bij een dating bureau voor hoger opgeleiden had ingeschreven terwijl hij eigenlijk op zoek was naar een onderdanig, afhankelijk vrouwtje. 😉

  De bijdrage uit Rusland met Sophie was een stuk beter, zeker gezien de doelgroep, na het zien van die beelden kijk je denk ik wel linker uit om aan die shit (heroine, krokodil) te beginnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Harold zegt op

   Filemon is een slechte presentator en zijn interviewtechnieken laten echt te wensen over. Hij heeft zich duidelijk niet in de Thaise cultuur verdiept voor hij daarheen ging. Ik ken de dame van het datingbureau via Twitter. Heb haar de link naar de uitzending gestuurd omdat zij het nog niet had gezien. Ze zit nu in Zweden en gaat het komende week bekijken.

   De dame die met die Amerikaan op date ging vond ik echt geweldig! Wat een mooie, slimme en lieve vrouw! Toen ik dat op Twitter zei kreeg ik de volgende tweet: ‘She really is!!! 🙂 if u will come to bkk some day soon, let me know. I might be able to hook u 2 up :)’

   Wordt dus vervolgd! 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Miek37 zegt op

    Ben heel benieuwd! 😉 Vond haar ook aandoenlijk diplomatiek; Filemon ; “vind je ‘m knap?” zij ; “ik vind ‘m intelligent”. 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • @ Hahaha, ja en toen keek hij heel beteuterd. Hij wil nu zeker een dame die zegt dat hij heel knap is. Dat was wel weer leuke televisie.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Harold zegt op

      Ik vond haar op televisie echt heel goed overkomen. Charmant, intelligent en bovenal heel erg knap. Eens kijken of het mij lukt in november met haar op date te gaan… 😉

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Riet zegt op

  Ik heb ook de uitzending gezien en alles weer in een verkeerd daglicht. Dat BNN met Filemon deze uitzending maakt snap ik niet. Ze moeten eerst eens met gewone mensen praten hoe die dit ervaren en dan zo iets. En laat BNN die jongeren waarschuwen voor het drugsgebruik want nu lachen ze van het valt wel mee maar als ze in bangkok hilton zitten dan moet alles er bij gesleept worden om ze vrij te krijgen en wisten ze van niks (zeggen ze dan) En wat als er een verkeerde drugs wordt gekocht en in het ziekenhuis wakker worden of helemaal niet. Maar zo word alles gepresenteerd of er niets loos is als je wordt gepakt.

  Laten ze liever een documentaire maken over de prachtige plekken die thailand heeft.

  Gr. Riet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. baco101 zegt op

  Ik vond die canadese Full Moon Party expert ook niet echt een expert, hij zei de thaise politie knijpt een oogje dicht omdat het niet in de buurt is van de grote stad. tuurlijk slaap lekker verder, vandaar dat er zoveel politie van Surat Thani naar Koh Phangan komt elke maand.

  ze gingen ook mush room shakes halen, want daar was het “veilig” want het was wat verder vh strand mushroom mountain ligt aan het strand en als elke toerist weet waar je mushroom shakes kan krijgen dan zou de politie het niet weten? Ze laten het toe omdat ze er geld aan verdienen net zoals ze ook geld verdienen aan de toegangsprijs vd FMP.

  De politie op koh Phangan verdient elke FMP bakken met geld aan de toeristen die hun straf afkopen, het is meer de borgtocht plus wat extra om alles te versnellen, kosten rond de 80.000 baht.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Frank zegt op

  Gatver…..en dat weer betrekken op Thailand.
  Voer voor verslaafden.

  Frank

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website