Waarom is parfum zo vreselijk duur in Thailand?

Beste lezers,

Meestal neem ik voor mijzelf wat flesjes eau de toilet mee uit Nederland. Toen mijn favoriete geurtje op was toch maar eens bij Central gaan neuzen. Ben mij kapot geschrokken van de prijzen. In Nederland bij Douglas betaal ik voor een flesje 50 ml BLEU DE CHANEL € 54,- bij Central vroegen ze daar omgerekend € 125,- voor! Dat doe ik dus niet, ben niet gek.

Vraag blijft, waarom is er zo een groot verschil? Weet iemand dat?

Groet,

Johan

No votes yet.

8 gedachten over “Waarom is parfum zo vreselijk duur in Thailand?

 1. Vraag en aanbod. Basis markt principe. Als slechts de happy few het kunnen permitteren is de prijs duur. Denk nu eens andersom. waarom kost een “young papaya” favoriete ingrediënt bij Som tam in nedrland bijna 9 euro en op de markt in Thailand nog geen euro. Enfin de rest kunt u zelf wel bedenken.

 2. Beste Johan-het verschil zit hem in de accijnzen die bij de import producten geheven worden.
  Dat is ook zo bij de wijnen, horloges enz.die uit het buitenland komen.Zelfs bepaalde geneesmiddelen vallen daar onder.Waar zou de staat anders zijn centen halen als ge ziet dat de gemiddelde Thai geen belastingen betaald daar ze te weinig verdienen.

  • Ik begrijp dat je import belasting moet betalen hier in Thailand echter waarom maken ze de locale bieren dan zo duur. Precies de meeste Thai betalen geen belasting maar drinken wel. Zo komt de tax toch binnen. Dat je hier twee keer zoveel betaald voor een doos bier ala in Nederland moet die schatkist toch aardig vol zitten.

 3. Dergelijke items zullen moeten worden geïmporteerd naar mijn idee. Reken dus maar op forse invoerheffingen en dus een hoge retailprijs.

 4. Ach en op elke markt kan je haast alle parfums kopen voor de prijzen die een Thai ook kan betalen.
  Het is net als bij merk maatkleding je hoeft alleen het merk maar op te geven en het wordt voor je gemaakt. 😉

 5. Op de markt kost de blue chanel baht 350 en 3 voor baht 1000.
  De geur is heerlijk en vervliegt niet binnen een paar uur

 6. Alles wat Thailand importeerd is veel en veel duurder dan de inlandse producten,dat geld niet alleen voor parfums dus.

 7. Beste Johan,

  Alle producten (zuivel-vlees-auto’s-parfums etc…) die niet worden geproduceerd in Thailand wordt een inport heffing gegeven van tussen de 200% en 300%.

  Groetjes,

  Guido( Hua Hin)

Reacties zijn gesloten.