Lezersvraag: Vreemde supermarkt gewoontes van Thai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 april 2014

Beste lezers,

Ik verwonder mij er over dat als wij naar een supermarkt gaan, Tesco, Makro, etc. en een Thai familielid mee gaat, ze niet een eigen karretje pakken maar van alles in mijn kar werpen. En vaak niet het meest economische product.

Dan bij de kassa zijn ze dan even zoek, of staan met grote interesse naar een vlieg op het plafon te staren.

Hebben jullie daar ook last van en hoe pak je dat aan?

Groet,

Marcus


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

32 reacties op “Lezersvraag: Vreemde supermarkt gewoontes van Thai”

 1. Lex K. zegt op

  Heel simpel, het karretje laten duwen door de ” Thaise kennis” en op het moment dat het op afrekenen komt je eigen spullen eruit halen zijn of haar spullen laten zitten, de andere spullen laten liggen in de kar, duurt misschien een paar keer maar dan komt de boodschap wel aan, alleen in hun ogen ben jij de gierigaard/vrek, ze gaan met je mee onder het mom van gezellig winkelen of ze rijden de auto en dan verwachten ze dat jij de boodschappen betaald.
  Er is maar een remedie en dat is keihard zijn, wat van jou is betaal jij en wat zij kopen mogen ze zelf betalen, je moet nooit aan die “sociale” dwang toegeven, anders kom je er bijna niet meer van af.

  Vriendelijk groet,

  Lex K.

  • Ad Koens zegt op

   Dit de de beste remedie ! En zorg ervoor dat je de eerste keer(en) er zelf niet te veel inlegt ! Dan heb je het zo eruit ! Ad.

 2. Sjaak S zegt op

  Leuke familie heb je… en hoe pak je dat aan? Zeg het tegen je vriendin dat je dat niet wilt en dat ie zelf voor zijn spullen moet betalen. Als ik dit soort vragen lees, sorry, dan vraag ik me af hoe je in je leven terecht komt. Zijn Thais dan wezens van een andere planeet? Dit wordt dan onder vreemde gewoontes gezet en omdat je in Thailand bent moet je maar alles accepteren?
  Je weet intussen dat er heel wat mensen zijn die op het geld van anderen leven en een groot deel van de Thaise bevolking uit de armere delen van het land doen daar aan mee.
  Dus moet je duidelijk zijn. Hij mag mee, maar eigen karretje meenemen en als hij bij de kassa niet meer aanwezig is, de spullen apart leggen en niet betalen. De volgende keer doet ie het niet meer!

 3. Farang tingtong zegt op

  Beste Marcus, waar ik zo benieuwd naar ben is hoe ga je hier zelf mee om, betaal je alles?

  Aan dit soort praktijken heb ik op zijn Rotterdams gezegd nou zo`n T….. hekel, dit laat ik mij echt niet gebeuren, van mij kun je alles krijgen mits ik het zelf aanbied maar als je mij op zo manier als jij beschrijft mij voor het blok zou zetten nou dan kom je van een kouwe kermis thuis.

  Ik ken het foneem (klaplopen) wel, niet vanuit de supermarkt maar uit andere situaties, het is niet iets wat Thais te noemen is, het komt alleen vaker in Thailand voor, gewoon omdat er meer arme mensen wonen dan bv in Nederland.

  Maar het zou toch van de gekke zijn dat jij omdat je een farang bent alles maar moet pikken om maar niet gierig over te komen, of dat je anders door de familie scheef aangekeken wordt, maar jij heb neem ik aan ook geen geldboom in de tuin staan.

  Dit familielid zelf laten betalen, moet je kijken de volgende keer als je boodschappen gaat doen, wedden dat je dan alleen samen met je vrouwtje gaat, en lekker over een eigen winkel wagentje beschikt.

 4. Peter vz zegt op

  Ik leg altijd van alles in hun karretje want zij betalen meestal toch. Familie met meer centjes zoeken?

  • Sukhumvit zegt op

   zie je wel! het zijn niet alleen de Thai die profiteren van anderen! (alhoewel het daar wel iets vaker voor lijkt te komen)

 5. David H. zegt op

  Je kan ook heel eenvoudig IN je winkelkarretje zo’n plastic Tesco hand draagmandje plaatsen , en met je beste glimlach wat er door “hem / haar” bijgeladen wordt daarin overplaatsen …..en later appart zetten aan de kassa

 6. Soi zegt op

  Je leest vaker her en der dat Farang de indruk hebben dat Thai hen beschouwen als financiers van hun dagelijks leven. Dat zou zo kunnen zijn, maar als dat het geval is ben ik toch de mening toe gedaan dat farang die indruk zelf vestigen. Ze zijn er zelf verantwoordelijk voor. Kijk maar eens rond bij TescoLotus, BigC, Makro, etc. Hoe vaak zie je niet een Thaise familie met een farang. Ze stapelen één of meerdere boodschappenwagentjes ladensvol, en bij de kassa zie je de farang afrekenen. Ik vraag me dan altijd af: is ie nou accoord, of laat ie zich verrassen?

  Kijk: als je een vriendin hebt getroffen met een arme familie, dan kan ik me voorstellen dat je voor hen, op momenten waarop je dat zelf wilt (!), boodschappen of anderszins betaalt. Een andere vraag is of je zelf daar pontificaal bij moet gaan staan? Kan toch ook op een andere wijze afgewikkeld worden. Maar goed, dat was de kwestie niet! Aldus: toestaan dat men er maar vanuit gaat dat jij de boodschappen betaalt, buiten je wil of instemming om? Nee, dus! Je dient dat vriendin en familie zelf duidelijk te maken, en een voor jou acceptabele manier te vinden. Hetgeen tevens mijn antwoord op de vraag van @ is.

  Soms zie je de farang wat wanhopig en hulpeloos om zich heen kijken. Hij probeert oogcontact te maken met zijn vriendin, in de hoop bij haar wat support te vinden. Maar die is enkel bezig haar familie een goed gevoel te bezorgen. Welnu, als je dat gedrag toelaat van zowel vriendin als familie, en dat gedrag ook nog eens bevestigt met het betalen van de kassabon, dan dien je bij jezelf zelf eens goed te rade te gaan wat je in hemelsnaam aan het doen bent. Tja, je krijgt natuurlijk nadien alle egards van je vriendin, maar als je het gevoel hebt er niet helemaal bij betrokken te zijn geweest, er niet mee eens te zijn: wel, dan klopt het niet helemaal! Die egards van vriendin verwarren nog eens des te meer!

  In meerdere reacties op andere postings heb ik wel eens gezegd dat ik vind dat farang met een tekort aan communicatieve vaardigheden kampen. Keer op keer wordt gewag gemaakt van situaties en omstandigheden, waarvan de farang niet gediend is, maar waarbij hij kennelijk niet in staat is die toestanden te pareren. In Thailand is de farang kennelijk angstiger niet sympathiek te worden gevonden, angstiger niet in de smaak van de familie te vallen, angstiger zijn vriendin tegen te spreken, angstiger verhoudingen te schaden. Maar: in Nederland zou ie onprettig gedrag van een familielid toch ook niet toestaan? Dan zou ie dat familielid toch te kennen geven dat gedrag niet op prijs te stellen? Waarom staat men dit dan wel toe in Thailand? Waarom is men in Thailand niet in staat om op assertieve wijze om te gaan met personen en situaties? Waarom zich laten behandelen als een wandelende ATM?

  Mijn vrouw en ik hebben vanaf het begin dat we in Thailand gezamenlijk optrokken, zowel familie als vrienden duidelijk gemaakt dat geld geen onderwerp van gesprek mocht zijn. Dat leverde menig scheef gezicht op. Een hoop geroddel en veel gedoe. Een zus keerde zich van mijn vrouw af omdat zij als oudste geen zeggingschap kreeg. Die ging festiviteiten organiseren die wij maar moesten betalen. Mooi niet dus! Dat contact is nooit meer goed gekomen. Maar door duidelijk te zijn, maak je ook de verhoudingen helder. Mijn vrouw vond het af en toe zeer vervelend, maar uiteindelijk leerden we wel de juiste familie en de beste vriendschappen kennen. En als we nu een feestje geven, doen we dat omdat we dat zelf willen. Plus: aan wie we extra’s geven, bepalen we zelf.

  In Thailand moet je een 4 tal dingen voor ogen houden:
  1- zoek de verantwoordelijkheid voor een vervelende omstandigheid bij jezelf. Je hebt geen greep op Thai oorzaken en gevolgen. Je kunt alleen jezelf veranderen.
  2- Zorg in alle omstandigheden de regie bij jezelf te houden. Eenmaal uit handen gegeven, loopt het helemaal uit de klauwen.
  3- Wordt geen allemansvriendje, durf neen- te zeggen, hang niet de pias uit: Thai mensen voelen haarfijn aan waar het jou omgaat, en zijn zeer opportunistisch.
  4- En het belangrijkste: doe in Thailand niet wat je in Nederland ook niet zou doen!

 7. Rob V. zegt op

  Dit deed me denken aan een oud artikel:
  https://www.thailandblog.nl/dagelijks-leven-in-thailand/cheap-charlie-thailand

  Overigens zelf geen last van, de familie rekent zelf af, hoogstens in overleg met mijn vriendin een enkele keer dat wij wat duurders betalen wat aan vervanging toe is. Of een keertje een fles wiskey. Je hebt het waarschijnlijk wat breder dan hun dus dat je je schoonfamilie wat extra’s toestopt of een beetje helpt lijkt mij volkomen normaal. Maar andersom betalen of halen zij ook weleens wat kleine boodschappen voor ons. Kwestie van wederzijds respect. Zelfde principe is van toepassing bij uitjes: je betaald soms voor elkaar, onder de streep jij iets meer maar met redelijkheid.

  Alle boodschappen betalen, en dan ook nog eens dat ze er zelf van alles in gooien? Dat is niet iets “Thais”, dat is gewoon onfatsoenlijk, respectloos gedrag van jou schoonfamilie. Dat familiebanden en netwerk belangrijk zijn is duidelijk en de sterkere leden de zwakkere helpen, ook prima. Maar je hoeft ook weer niet voor Sinterklaas te spelen (of je moet dat zelf leuk vinden en kunnen betalen..).

  Een oplossing kan ik niet geven want ik heb geen ervaring, zou inderdaad of bij het afrekenen alleen de eigen spullen eruit halen of een keer de rollen omdraaien door iemand anders het karretje te laten duwen, daar jouw spullen ook in te stoppen en bij de kassa jezelf excuseren door de voegen tussen de tegels nabij de kassa of het toilet aan een nadere inspectie te onderwerpen.

  • Rob V. zegt op

   Wat zegt je partner hier overigens van? Ik neem aan dat dit ook tussen jullie ter spraken komt (als ze er al niets van zou zeggen als zij of jij zien dat men het te gek maakt). Of vind die het allemaal wel prima? Doet die nooit op haar kosten boodschappen in Thailand en Nederland? Laat haar anders met haar eigen centjes voor sinterklaas spelen als ze liever haar familie volledig overlaad met cadeau’s ipv er zelf mee te gaan shoppen. Ik neem aan dat jullie dingen samen bespreken en jij (en zij) je grenzen trekt…

 8. Guus zegt op

  Best Marcus, ik heb jouw vraag aan mijn Thaise echtgenote voorgelegd. Zij was heel resoluut in haar antwoord: ” dat ligt honderd procent aan zijn vriendin; ik weet zeker dat zij tegen de familie heeft gezegd dat het goed is om spullen in het boodschappenwagentje te leggen. Er zal geen Thai zijn die dit op eigen initiatief doet”. Afgezien van de visie van mijn vrouw vind ik het vreemd dat je dit niet eerst met je vriendin bespreekt alvorens in dit forum naar een oplossing te zoeken. Sterkte met je relatie! Guus

  • marcus zegt op

   Ach dit is van lang geleden en opgelost. Zoals de broer die dan langs komt , als ik er niet ben, mijn bar in duikt en een fles Henessy XO probeert soldaat te maken met een stome lach en een wai. Hij is een aantal jaren geleden dan ook het huis uigegooit door mijn vrouw met het bericht , kom maar terug als je je fatsoenlijk kan gedragen. Zijn verweer het stond er toch??????? Moeder die mijn vrouw haar handtas induilkt als ze even naar de WC gaat, raad eens waarom? Met vingertje werdt goed begrepen. Net zoals familie die naar een van nde slaapkamers struint dan telefoontles van vele honderden bahts plegen naar Cheing Mai via de duurtse line calls, meer dan een uur, ook een van floepert streken. Alle tel’s nu uit de slaapkamers behalve study en woonkamer. Study hou ik zo op slot ivm het gestruin.

 9. eugeen zegt op

  Dat is toch dat je het toelaat en dat zij het gewoon zijn dat jij hun rekening betaalt.
  Kan 1 keer gebeuren en dan zou je het toch moeten door hebben. Ik begrijp zelfs niet hoe je daarvoor op een forum een oplossing komt zoeken.
  – of ga zonder familie naar de winkel.
  – Of laat ze een eigen karretje nemen,
  – Of houdt aan de kassa je eigen goederen gescheiden en betaal die. Laat hen de rest betalen.
  Wedden dat je de keer daarop alleen mag gaan winkelen.

 10. Martin zegt op

  Het is een vervelende kwestie doe je vanaf het begin meteen goed moet regelen.
  Als je over je heen laat lopen en het is een gewoonte geworden is het moeilijk om dat zonder gezeur en gezichtsverlies te regelen.
  Als het je 1 keer over komt kan je zeggen dat je het deze keer accepteert maar dat het in onze cultuur niet de gewoonte is om dat elke keer opnieuw te doen.

  Als ik bij de familie van mijn vriendin is dan gaan we ook wel een naar de tesco of big c maar bij afrekenen gaan mijn spullen op de band en blijven de spullen van de familie in de kar.
  Nooit een probleem mee gehad, geen gezeur of scheve gezichten.

  Maar ik haal wel af en toe een doos bier als ik daar zelf zin in heb.
  Goed regelen, niet over je heen laten lopen, zijn ze er niet blij mee dan blijf je altijd gezeur houden,
  Laten ze dan maar een andere ATM zoeken

 11. Dirk B zegt op

  Man man man.
  Waarschijnlijk heeft de vriendin op voorhand al de toelating gegeven.
  Je wrijft haar dus een hoop gezichtsverlies als je niet betaald. Echter aan jou daar iets aan te doen.

  Anderzijds, je koopt een ticket van minstens Thb 20000 naar Azie, je zet een villa van Thb 3 miljoen, en een Fortuner voor de deur. Daarnaast natuurlijk 2 brommertjes om korte afstanden af te leggen.
  Voor eten naar de Big C en de Makro dingen kopen die zij niet kennen maar voor hen pure luxe zijn.

  En dan klagen als ze iets in je winkelkarretje leggen. Hoe rijm je dit zelf ?

  Of zijn alle cliche’s die over Noorderburen bestaan dan toch ECHT waar ?

  • Eugenio zegt op

   Mee eens. Maar deze ‘toelating” is echter vaak wel onder enorme sociale en culturele dwang ontstaan.
   Vaak zal de Thaise vriendin er in de praktijk helemaal niet zo rouwig over zijn, als de westerling wat beter voor zijn eigen belang opkomt. Zolang haar maar niets door de familie verweten kan worden.

   Dat van het cliché klopt. Ik grap altijd, als mij het door vele Thai misbruikte “Ki Niauw” (gierig) wordt aangewreven, dat dit woord, voor mij en vele Nederlanders, de betekenis heeft van “Chalaat” (intelligent). Een verklaring waar ik altijd mee weg kom.
   Nederlanders hebben er waarschijnlijk iets meer moeite mee, om als een “Gekke Henkie” te worden gezien, dan onze zuiderburen…

   • ruud zegt op

    Ik ben bang, dat u het woord “Ki Niauw” verkeerd vertaalt.
    Ik weet niet, of ik het letterlijk mag vertalen op dit forum, dus laat ik het omschrijven als:
    “plakkend door het lichaam verwerkt en uitgescheiden voedsel”.

    • Eugenio zegt op

     Beste Ruud,

     ขี้เหนียว ( Ki Niao) betekent gierig. Ki (= slechte eigenschap) Niao (= Plakkerig).
     Dus iemand die aan zijn bezit hangt in de negatieve zin.
     Ki betekent dus niet altijd poep maar geeft een slechte eigenschap weer. Ki aai betekent bijvoorbeeld gewoon verlegen.

     Dat zelfde Niao (of Niauw )komt ook voor in het woord: Kauw Niao = Rijst plakkerig ofwel sticky rice.

     • ruud zegt op

      Beste Eugenio, ik ben bang, dat we daar niet 1,2,3 uit gaan komen.
      Ook uw vertaling is inderdaad mogelijk.
      Ik ga het navragen, maar mogelijk zijn de meningen bij de Thai verdeeld.
      Ik kan mij uit een heel ver verleden herinneren, dat de bloemenverkopende kinderen met zakkenrollen als hoofdverdienste altijd het gebaar maakten, dat het stonk als ze bietsten en niets kregen.
      Daarom heb ik mijn vertaling altijd voor juist aangezien.
      Maar misschien hebben zij dat woord ook alleen maar zo geintepreteerd.

      • Eugenio zegt op

       Als het van de moderator nog mag.

       Beste Ruud,
       Het is mijn vertaling niet. Ik verzin het echt niet zelf. Ki heeft talloze betekenissen.

       Uit het Thaise woordenboek:
       ฝรั่งขี้เหนียว faL rang khee niaao a stingy or penny-pinching foreigner

       http://www.thai-language.com/id/133007

  • Leo Eggebeen zegt op

   Het is zo fijn dat op dit blog Belgen en Nederlanders respectvol met elkaar omgaan.
   Graag zo houden Dirk!

  • Marcus zegt op

   Dat heeft er niets mee te maken , en de business class tickets zijn wel een beetje hoger dan 20k, het grootste huis 20, niet 3 en een heel stel auto’s, maar dat heeft er niets me te maken. Wat je zegt is dat 10 euro stelen van een oud vrouwtje niet zo erg iz als 10.000 stelen van een supermarket. Stelen is stelen ook al wordt in Nedrland de hoogte van het bedrag bepalend voor de strafmaat. Geld is equivalents aan werk, zweet en tranen. Geld afpikken betekend iemand anders voor je laten werken , dus heel dicht tegen slavernij aan.

 12. Davis zegt op

  Iedereen maakt dit wel eens mee. Verwijs naar de reactie van Soi hierop, kan het niet beter verwoorden.
  En inderdaad. Je moet in de supermarkt de falang maar eens in het oog houden, die kijken zo schichtig om zich heen uit de vrees die uiteindelijk bewaarlijkt wordt aan de kassa. En als je dat toelaat ligt het alleen maar aan jezelf.

  Ben gewoonlijk afhankelijk voor transport van de familie. Maak daar dan een duidelijke afspraak mee.
  Eerst gaan tanken, op mijn kosten. En geen volle bak, voor 500 THB. Vrijgevigheid kan variëren naargelang de afstand. Dan naar de Makro. 2 karretjes, eentje voor mij mij, en eentje voor de andere. Ieder betaalt het zijn. Nadien gaan we uit eten op mijn kosten.

  Moet er eerlijkheidshalve bij zeggen, soms is er een nichtje of neefje bij. Ja die willen een boekje, stuk speelgoed, of snoepgoed. Dat kan in mijn karretje. Doe ik in België ook. Whiskey en Leo bier ook bij mij. Trakteer liever dan af te zuipen.
  En ja soms proberen ze toch wel iets in mijn nek te duwen. Noem zo maar iets, een rijstkoker die terwijl we er drie hebben. Dan moet je pertinent stellen dat dit niet de afspraak was, of gaan zij dan nadien het diner betalen? Dan wordt er gelachen en zeggen ze ‘you very clever’. Ze verliezen niet graag hun gezicht en daar heb je zo mee klein. Deze laatste tip kan je ook in andere situaties ten goede maken.

 13. Pim zegt op

  Tja je weet hoe thaien zijn toch no have Sorry en ga maar zo door
  Gewoon ook sorry zeggen en apart afrekenen
  Pim

 14. klaas zegt op

  Gewoon ter plekke aan de kassa luid en voor omstanders hoorbaar duidelijk kenbaar maken dat je het niet pikt. De familie lijdt loss of face en laat het verder wel uit het hoofd. Wellicht heb je daarna relatie problemen, maar die zou je toch gehad hebben, want de vriendin had hierin de hand.

  • Soi zegt op

   Beste klaas, de slechtste manier om de kwestie van het meeliften op jouw kassabetalingen op te lossen is wel datgene wat jij voorstaat. Thai mensen loss of face veroorzaken, zoals jij dat voorstelt: ‘hen voor schut zetten ten overstaan van jan en alleman bij een kassa’, is op agressieve wijze de situatie afdoen. Dat zegt over jou dat jij niet in staat bent een situatie die jou niet aanstaat af te doen op een wijze die voor iedereen acceptabel is. Wat je nu doet is de (goede) verhouding schaden die je hebt met jouw schoonfamilie. Gezichtsverlies veroorzaken kan kwaad bloed zetten. Nergens voor nodig. In tegendeel: men ziet jou als zwak. Wat wel een acceptabele manier is wordt bovenstaand uitvoerig omschreven. Jouw voorstel bevestigt mijn vermoeden dat sociale vaardigheden in sommige gevallen bij een aantal farang ver te zoeken zijn.

   • klaas zegt op

    Over mijn sociale vaardigheden wil ik het verder niet hebben. Wel heb ik nog eens bij mijn vriendin geïnformeerd of dit alles haar bekend voorkomt. Volgens haar is dit common practice. Een paar vriendinnen met een farang relatie doen als volgt:
    De farang en vriendin willen gaan shoppen. De vriendin belt als de wiedeweerga haar zus of broer en plotseloos staat er ” visite” voor de deur. Dan begint de game “uitmelken van de farang”. en kijken hoever je kunt gaan. Als je zulk volk treft waarom zou je dan voorzichtig omgaan met de situatie. Kun je beter maar de confrontatie aangaan en desnoods kappen met die hap. Het gaat er immers niet om of 2 mensen goed met elkaar kunnen leven maar louter om gewin. En als de portemonnee leeg is wordt een ander slachtoffer gezocht. Nou dat kan me gestolen worden. Het valt me op dat dergelijk thais gedrag hier op het blog altijd een beetje wordt vergoelijkt en toegeschreven aan de “cultuur”

 15. janbeute zegt op

  Ik erkende dit probleem al vroeg , voordat ik gehuwd was met mijn huidige Thaise ega .
  En hier regelmatig op vakantie kwam .
  Ook toen ik hier van af het moment , ik hier op retirement woon .
  Gelukkig heb ik een Thaise vrouw die hier ook niet van oud .
  Daarom is zij inmiddels ook niet populair meer in de familie .
  En oh , wat ben ik daar blij mee .
  Dus antwoord is simpel , ga winkelen alleen met je vrouw en kinderen .
  En laat de rest van je zogenaamde Thaise familie , die je alleen als een soort van sponsor zien THUIS .
  Je zult nooit als Farang wonende in Thailand een status kunnen bereiken dat je bij de familie hoort van je Thaise echtgenote .
  Uitzonderingen misschien daar gelaten , maar die zijn er naar mijn inziens maar weinig .

  Jan Beute .

 16. nuckyt zegt op

  Heb ik nooit problemen mee want…………………………….vanaf het begin van mijn relatie heb ik luid en duidelijk aan zowel mijn vriendin als haar familie verteld dat ik NOOIT betaal voor familie.

  Mijn vriendin en haar twee kinderen: JA. De rest……………nooit

  Dus eenmaal duidelijk laten blijken dat je dit niet doet en je bent er voor altijd vanaf. Niet altijd leuk maar het schept wel duidelijkheid. Of mijn mij vrek noemt of armoedig maakt mij niks uit. Ik weet wat ik heb, wat ik kan en ook wie ik ondersteun EN mijn omgeving weet dat ook. Brengt heel veel rust

 17. Rob zegt op

  Of alleen inkopen gaan doen met je vrouw en de familie thuis laten.
  Of gezellig iedereen meenemen en alles betalen. Wees blij dat wij kunnen betalen. Voor de familie is het een uitje en ze kunnen eens een keertje wat krijgen wat ze normaal niet kunnen kopen.
  Ikzelf en mijn vrouw hebben hier helemaal geen probleem mee. Wij hebben niet het idee dat we uitgebuit worden. Het gaat ook niet om honderden euro’s. Maar om honderden baths.

 18. boonma somchan zegt op

  Gewoon American share Dutch tread en toepassen van budgetten en je daar aan houden helpt ook,
  ik laat mijn familie schoonfamilie alles betalen krijgen we de vraagprijs voor khon thai hahaha en discounts in de supermarkt
  Ps ben van origine Thai Chinees

 19. marcus zegt op

  Het is ze maar een paar keer gelukt en ik heb tegen mijn vrouw dan ook gezegt “dat flikken ze me geen tweede keer meer, ik zet ze gewoon voor gek in de supermarket”. Dat is overgekomen. Alhoewel ik veel zaken die goed maar wat ouder waren aan ze gegeven heb, wasmachine, stofzuiger, koelkast, hollandse fiets , dievriezer , grote Aristona tv, etc., en vooral heel veel kleding, blijkt dat te verdwijnen. Ik zie het nooit meer terug en denk dat ze het verkwanselen om aan makkelijk geld te komen. Ik wordt alshoewel ik nooi wat van hun gezien heb dan toch achter mijn rug Kie Nie Auw genoemd. Ettelijke progingen van de moeder om een maandelijkse donatie te regelen, terwijl zijn voor Thai een goed pensioen heeft, maar wel veel gokt , genegeert. Ik zal het wel slecht getroffen hebben, maar ik zie het teveel om mij heen. Leuke anekdote, broer, politie agent , had ineens 20.000 baht nodig . Kan ik het lenen? Ja aan mijn ullah, dat zie je nooit meer terug. Maar ik was net bezig om met de schilder het verven , ontroesten van de perimeter wall , smeed ijzer, have muur, veel randjes en dingetjes, te regelenen dat was op 20.000 ge-quoted. Dus tegen broer, heb je nog vacantie, ja hoor een paar weken. Nou, neem maar een week vrij en doe mijn muur dan maar , wel goed doen en dan kan jij het verdienen. Hij was zo weg en is lang weg gebleven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website