Beste lezers,

Hoe kan ik het beste voorkomen dat ik ongedierte in huis krijg bij een nieuw te bouwen huis in de Isaan? Wij gaan binnenkort een huis bouwen in de Isaan. Ik ban bang voor slangen en spinnen en ander gespuis. Ik wil een grote muur om het huis laten zetten op ongeveer een meter afstand van het huis en dan 1,50 meter hoog. Zie je wel vaker in Thailand. Geen mooi gezicht maar wel effectief denk ik. Mijn vriendin wil alleen het huis ophogen. Zeg maar de vloer van de ingang een halve meter hoger dan de grond, maar dat lijkt mij niet voldoende. Een huis op palen gaat hem niet worden.

Wie kan mij meer vertellen?

Dank.

Groet,

Robbert

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Voorkomen dat je ongedierte in huis krijgt bij nieuw te bouwen huis Isaan”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Tja, dat is hun biotoop en een muurtje zal ze zeker niet tegen houden.
  Als je daar zoveel schrik van hebt moet je daar niet gaan wonen en zoek je beter een andere omgeving

 2. Adam zegt op

  Voorzie een kamer in huis van airco, open er nooit een raam en verlaat die kamer nooit.
  Beter echter zou zijn: probeer je angst te overwinnen, te beginnen bij het veranderen van je visie op wat ‘ongedierte’ of ‘gespuis’ is, want dat is toch vooral subjectief. Als dat niet lukt vrees ik dat je niet erg graag in de Isaan zult wonen….

 3. Henk zegt op

  Robbert : Toen wij 10 jaar geleden ons huis hebben laten bouwen hebben wij in de “kruipruimte” een hele leiding er in laten leggen van PVC van 20 mm en ongeveer 30 cm uit elkaar .In de PVC zijn gaatjes geboord van enkele millimeters . De pijp zit door de muur waar we dan een slang op aan kunnen sluiten .
  Dan neem ik een grote ton en meng daarin vergif tegen ongedierte ,dit spuit ik door middel van een pompje onder het huis door de PVC leiding .Het zal wel allemaal niet volgens de regels zijn maar ben er van overtuigd dat het werkt .Het ongedierte heeft dan in ieder geval geen lekker schuilplaatsje meer onder jullie huis ,Overigens :: een muur op 1 meter afstand van je huis ?? Heb je niet meer plaats of heb je daar andere bedoelingen mee ,lijkt me namelijk niet echt handig zo dicht tegen de gevel van je huis .Succes met het bouwen en zorg ervoor dat je het 24 uur per dag in de gaten houd waar ze allemaal mee bezig zijn .

 4. Geert zegt op

  Beste Robbert
  Je vriendin heeft gelijk, ons huis dat ook in de isaan staat heeft de ingang ongeveer een meter boven tuin niveau.
  Het huis staat niet op palen maar heeft gewoon een flinke kruipruimte.
  Het grondstuk is volledig ommuurd met een 2 meter hoge muur, maar dat heeft geen enkel effect tegen slangen en ander ongedierte
  Wij hebben 2 honden die wel raad weten met slangen.
  Succes met de bouw van jullie huis,ik hoop dat je een beetje verstand van bouwen hebt,dat zal je hard nodig hebben.

 5. Sjaak S zegt op

  Denk je dat slangen en spinnen niet binnen komen bij een muurtje van 150 cm? Spinnen in ieder geval en slangen? Staat er een boom dicht bij het huis, kan een slang al binnen komen, heb je een poort? Dat beest kan daar ook naar binnen.
  150 cm is erg laag. De enige dieren waar je dan minder last van zult hebben zijn loslopende honden en misschien eventueel koeien. Echter bij 150 cm heb je het meeste last van pottekijkers… Wij hadden zo’n lage muur en konden geen dag buiten zitten of de buren zaten met hun ogen mee te eten. Ik heb de muur nu twee meter hoog… dat is voor ons voldoende.
  Schorpioenen, duizendpoten, spinnen, slangen, muizen, ratten en vogels zullen daar weinig hinder van hebben.
  Het huis ophogen helpt in ieder geval…en ik denk ook de deuren en ramen met horren uitrusten. Daarmee houd je de meeste dieren buiten huis. Wij hebben af en toe een verdwaalde mug of vlieg thuis. Gekko’s vinden echter toch een plaats en voedsel in het huis…

  Maar waar je zeker naar kunt kijken is dat het binnenwerk goed dicht is. Wij hebben heel vaak muizen in de ruimte tussen het dak en de plafond. Toen ik daar een val zette, zag ik dat veel metselwerk gewoon open is. Ook aan de zijkant van het dak zijn openingen waar die beesten naar binnen kunnen. Kijk dat dit netjes is afgewerkt, zodat daar geen beesten naar binnen kunnen.
  Ook hadden wij een tijdlang last van vogels die nesten onder het dak gingen maken. Daar kun je speciale afsluitingen voor kopen die je dan rondom het huis onder het dak bevestigt. Ze zijn zwart, vallen niet op, maar maken de gaten daar dicht.

 6. Hans Pronk zegt op

  Och Robbert, het valt wel mee. Zelf woon ik in een gebied met veel slangen en ander ongedierte, maar in vijf jaar heb ik één slangetje in huis gehad en een paar keer per jaar een redelijk grote spin. Verder niets. Wel tjitjaks natuurlijk, want die houd je niet buiten. We hebben schuifhorren voor de ramen en de deur gaat altijd achter ons dicht. Dat slangetje en die spinnen kwamen mogelijk onder de deur door naar binnen. De tjitjaks weten het flexibele afdichtrubber van de schuifhorren te ontwijken, maar tjitjaks kunnen geen kwaad.
  Die muur zal weinig helpen want slangen kunnen onder de poort je tuin inglippen. Of over de muur als er planten tegenaan groeien.
  De vloer van ons huis is zo’n 40 cm boven het omringende land maar dat helpt natuurlijk niet.
  Sommige honden doden slangen maar dan zal je waarschijnlijk minstens twee honden moeten nemen. Katten doen dat soms ook wel. Afdoende zijn die dieren niet want ze slapen ook wel eens.
  Je moet natuurlijk wel de directe omgeving van je huis onaantrekkelijk maken voor slangen, dus geen schuilplaatsen en geen planten. Maar ook dat biedt geen garantie. Maar nogmaals, het valt wel mee. In vijf jaar ben ik alleen door muggen en mieren gestoken/gebeten.

 7. timker zegt op

  Slangen en spinnen in je tuin, hoe klein de tuin dan ook is, hou je niet tegen !!!
  Door je huis op een kruipruimte van ca. 1 meter hoog te bouwen kan je slangen via de deuren voorkomen, maar gebruik wel een trap naar je deur(en) en geen rolstoel helling. Door het huis van binnen goed schoon te houden en kruimels e.d. meteen op te ruimen verhinder je dat je last krijgt van veel mieren. Een hor voor een open raam of deur voorkomt de meeste vliegende insecten. Gebruik goede slippers om op te lopen, berg eventuele dichte schoenen op in een gesloten schoenenkast. Laat je WC afvoer voorzien van een anti slangen constructie en plaats bomen op wat afstand van je huis (geen slang uit de boom op je dak). Een hond is een prima waarschuwingsmiddel voor slangen in je tuin.
  Succes met de bouw en probeer iedere dag de bouw te controleren !!!

 8. Eric zegt op

  Een goede en degelijke oplossing voor onder het huis is een pesticide bedrijf een offerte te laten maken, er zijn er verschillende in de Isaan. Deze leggen zoals Henk al heeft uitgelegd allemaal pijpen met gaatjes netjes aan in de kruipruimtes, 1 x per half jaar of jaar komen zij dit dan controleren en indien nodig inspuiten met vergif. Deze bedrijven bieden jouw contracten aan voor eventueel een aantal jaar.
  Als je dus op nummer zeker wilt gaan voor ongedierte onder je huis is dit een goede oplossing.
  Een muur is alleen goed voor je eigen privacy, een slang of spin hou je hiermee echt niet tegen.
  En als die muur dicht tegen je huis aanstaat zou ik mij toch maar eens bedenken.
  Succes met jullie bouw en zorg dat je erbij bent als ze starten.

 9. Timo zegt op

  Beste Robbert, de grond ophogen minimaal 30 cm boven de kruin van de straat heeft vele voordelen. Denk aan de vele regen bepaalde tijd van het jaar. Het regenwater loopt dan in ieder geval nooit naar binnen. Zorg dat je ter plaatse van de buitendeuren een schone tegelvloer hebt liggen ongeveer 5 cm lager dan de vloer binnen, deze vloer elke dag schoon maken. Ter plaatse van de onderdorpels van de deuren een aanslag hebben voor de deuren met een juiste tocht (mier en ander ongedierte) afdichting. De tochtafdichting natuurlijk ook bij de stijlen en bovendorpel. Je zult dan al weinig last hebben van mieren! Maar voorwaarde is wel dat je binnen en buiten tpv de deuren goed schoon houd. Verder raad ik bij de deuren en alle ramen een hor aan. Het spreekt voor zich dat de plande ook kier dicht zijn, het beste is een gipskarton plafond waarbij de naden worden afgewerkt. Maar nogmaals houd de boel goed schoon. En een muur rondom of dicht hekwerk is ook nooit verkeerd. Ik heb zelf ook een huis gebouwd in de isaan en heb absoluut geen last van ongedierte.

 10. leon1 zegt op

  Beste Robert,
  Er zijn genoeg suggesties gegeven om je een beeld te vormen, wat ook belangrijk is, zorg dat je etens afval ver achter in je tuin in een half olie vat kan deponeren en eens in de week steek je de boel in brand, is ook nog goed tegen de muggen.
  Geen compost hoop maken, dan gaat het ongedierte er op paraderen.
  Je voedsel in huis goed opbergen en reuk vrij is ook een must.

  Succes,
  Leon.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Maar dan natuurlijk nooit meer klagen over de smog.

 11. leon1 zegt op

  Beste Robert,
  Er zijn genoeg suggesties gegeven om je een beeld te vormen, wat ook belangrijk is, zorg dat je etens afval ver achter in je tuin in een half olie vat kan deponeren en eens in de week steek je de boel in brand, is ook nog goed tegen de muggen.
  Geen compost hoop maken, dan gaat het ongedierte er op paraderen.
  Je voedsel in huis goed opbergen en reuk vrij is een must.

  Succes,
  Leon.

 12. janbeute zegt op

  Als je opziet tegen ongedierte is mijn advies ga niet in Thailand wonen .
  Hoe je het huis ook bouwt en wat je ook doet , ongedierte ziet altijd kans om binnen te komen .
  Ja je kunt voorzorgmaatregelen nemen om het terug te dringen .
  Maar uitbannen kun je het niet .
  En waar ben je bang voor , zie dat je van die angst afkomt .
  Woon je hier leer er mee te leven en mee om tegaan .
  En zeker als je op het Thaise platteland woont zoals ik en vele mede bloggers .

  Jan Beute .

 13. Tom zegt op

  Wij hebben onze grond 1,60 m laten ophogen , een aantal jaren geleden , paar keer de moesson erover en je hebt vast grond waar je op kunt bouwen.
  Afgelopen jaar zijn wij begonnen met bouwen , geen kruipruimte , geen ongedierte of dieren die onder je huis komen.
  Overstekken goed dicht maken en zorgen dat je borstels onder de deuren maakt .
  In 2 van de 3 slaapkamers en de kamer komt airco
  .De ko0ude lucht houd de dieren buiten
  En het belangrijkste is , houd het in en rondom huis schoon
  Wij willen een tuin ,dus komt de muur op ongeveer 10 meter rondom ons huis , zo is straks ons perceel afgebakend.
  Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt .
  Oja , en bouw gelijkvloers , veel makkelijker schoon te houden en bouw een gelaste kap , je hebt geen houten spanten of vloerdelen , die termieten en houtworm aantrekt , dus ook geen andere dieren zoals spinnen en geko’s

 14. rori zegt op

  Zorg ervoor en dat is eerder genoemd dat er onder het huis een kruip cq voldoende hoge ruimte is waar je zelf in of onder kunt om bij afvoer, water en andere leidingen welke onder het huis lopen te kunnen.
  Ook het idee om de ruimte afsluitbaar te maken zodat je daar met verdelgingsmiddelen bij kunt is een idee.

  Verder kijk in de omgeving naar “oudere” huizen zeker als je in een waterrijk gebied woont en kijk naar wat de leefvloer is van die woningen.
  Heb het zelf tegen alle adviezen ooit gedaan bij een huis iedereen verklaarde mij voor gek behalve een oud oom. Mijn motivatie was waarom bouwden de mensen vroeger alle huizen zo hoog.
  Ik stelde toen overstromingen. Is uit gekomen. Wij hebben altijd het hele huis droog.

  Insecten en klein vliegens spul hou je haast niet tegen.
  Mieren en vooral die hele kleine komen op laatsen waar ik me soms van afvraag hoe komt dat nu weer en waar komen ze vandaan.

  Ook de kleine muur lizards en geko’s hou je bijna niet buiten. de vraag is moet dat want ze eten insecten.
  deze beesten lopen over het plafond.

  Wel zou ik zorgen dat bij de bouw alle naden en kieren voor ramen en deuren net als in Nederland met rubberband of profielen worden afgedicht en natuurlijk voor de ramen horren.

  Dak aansluiting op het huis is net zo eentje zorg dat er geen kieren zijn en zorg er ook voor dat er geen vogels onder het dak of tussen dak en plafond kunnen komen.

  de muren voordat het dak erop komt vlak afstrijken met specie. De balken voor het plafond goed in de scheepsmenie (rode of grijze) zetten en dan tussen de balken aan de muurzijde gaas spannen.

  Veel succes en neem ook de andere adviezen mee.

  Een muur houdt geen insecten geko.s lizards en slangen tegen. Zelfs geen slangen die op 2 benen lopen.

 15. Rene Chiangmai zegt op

  Eerder op dit blog de Inquisiteur die het had over het gif en de mogelijke desastreuse gevolgen.
  En nu over gif spuiten onder je huis. Dat komt vast ergens weer naar boven in je leefomgeving.

  Brrr. Mij niet gezien.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik kan het daar enkel mee eens zijn.
   Maar ze kweken dan wel hun biologische groeten in eigen tuin…. Volledig veilig 🙂

 16. Marco zegt op

  Bij de Homepro kun je flessen met zwarte vloeistof kopen, die slangen niet fijn vinden.
  Deze in de omgeving van je huis en tuin spuiten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website