Voordelige en goed opticien in Pattaya of Jomtien?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
11 september 2018

Beste lezers,

Ik draag een bril en sinds gisteren is er een arm van afgebroken. Gelukkig heeft mijn bril twee armpjes…..maar toch. Daar ik pas volgend jaar ergens in juni zal terugkeren voor enkele weken naar België zit ik dus met een probleem.

Waar in of rond Pattaya/Jomtien kan ik terecht bij een goede Optiek zaak waar men een multi-vocale bril verkoopt tegen betaalbare prijzen?

Ik dank jullie vriendelijk.

Groeten,

André (BE)

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Voordelige en goed opticien in Pattaya of Jomtien?”

 1. Kees 2 zegt op

  De 2e weg naast het barrencomplex bij Rompho Market ziet een opticien die aanmeet EN zelf technicus is, dus klaar in een paar uren (glazen moet hij vaak bestellen in BKK, maar die zijn er in een dag of 3).
  Op de eerste hoek na Lawinta Hotel en naast (als ik me niet vergis) Nong Patty restaurant

  https://www.google.com/maps/search/Restaurant/@12.898121,100.8728708,17z/data=!3m1!4b1

 2. Bob zegt op

  Hoek trappaya road and 2nd road opposite Hanuman monument in Jomtien zit een goede opticien. Tussen de barretjes. Iets met EYE op het uithang bord.

 3. Fred zegt op

  In Pattaya en Jomtien krioelt het van brillenwinkels genaamd Charoen. Overal voor betaalbare prijzen controle van ogen en brillen te koop.

  • Pat zegt op

   Betaalbare prijzen, akkoord, maar niet of nauwelijks goedkoper dan in Vlaanderen.

 4. dick scholtes zegt op

  First Optic staat algemeen bekend als uitstekend .
  Gevestigd in soi 17, komend vanaf Jomtien (Thappraya road) , rechtsaf bij stoplicht fly over, eerstvolgend stoplicht links, dan zie je direct het reclame bord van First Optic, tegenover de fruitstalletjes.dus na plm 50 mtr

 5. Peter zegt op

  Hier in Nederland koop je ook aal multifocale bril onder de 100 euro.. kijk eens op de site van Charly Temple of Ace & Tate of een andere ….site

  PV

  • David D. zegt op

   Die brillen worden ook in Aziatische landen gemaakt, zowel montuur als glazen. Meestal van degelijke kwaliteit en de optische voorschriften worden goed gevolgd. Maar je moet er elk jaar een andere kopen want er komen zo krasjes op de glazen, en om dat te voorkomen moet je ineens minstens zowat 59 € per glas extra betalen en dan wordt het duur?

 6. Pat zegt op

  Een opticien is één van die zeldzame dingen die helemaal niet goedkoper is dan in onze eigen landen.

  Afgelopen maart hoopte ik ook een goede zaak te doen door een montuur te kopen in Thailand (eerst Pattaya daarna Bangkok), maar ik schrok van de prijzen.

  Die lagen verdorie hoger dan in Antwerpen!

  Een armpje vervangen is misschien iets anders, maar een ganse bril koop je beter bij ons.

  Ik herinner mij een opticien op de grote baan waar second road op uitkomt (noordzijde), dus daar waar soi Buakow begint.

  In Bangkok heb je enkele opticiens op Sukhomvit tussen Nana en Asok.

  Voor enkel een armpje ga je best naar Khao San road.

 7. Dick zegt op

  De eerder (door Dick Scholtes) genoemde First optiek , Soi 17, is zeer goed en betrouwbaar.

 8. Peterdongsing zegt op

  Jomtien, tegenover restaurant ‘ons moeder’ zit een Charoen filiaal.

 9. Sjaak S zegt op

  Ik heb laatst een bericht gezien over een paar achtergronden wat brillen betreft. Het overgrote deel van de brillen die er op de markt zijn worden door slechts één bedrijf gemaakt. Ook de merkbrillen: Luxottica uit Italië. Zij bepalen de prijzen, die daardoor wereldwijd enorm hoog liggen, dus ook in Thailand. Er zijn nauwelijks nog fabrikanten die tegen concurrerende prijzen brillen vervaardigen.

  Op Youtube vond ik dit satirisch filmpje erover: https://www.youtube.com/watch?v=h7H-_8UkmFU

  Maar ook een iets dieper ingaand en serieuzere bijdrage: https://www.youtube.com/watch?v=d6HIerGlE4c

  Armani, Prada, D&C, Rayban en alle grote merken worden door Luxottica gemaakt. Ook onbekende merken worden door hun gemaakt. Zijn het voornamelijk zonnebrillen, ze maken ook de frames voor normale brillen.
  En wanneer er winkels zijn die goedkopere brillen aanbieden, worden ze door Luxottica gedwongen hogere prijzen te vragen, anders worden de trekkers zoals Rayban uit de schappen gehaald en heeft de winkel nauwelijks nog aantrekkingskracht.
  Misschien dat er nog chinese fabrikanten zijn die nog niet in handen van Luxottica zijn, maar anders ziet het er slecht uit.
  In Amerika is het zo erg, dat zelfs een van de grootste verzekeringsmaatschappijen die je bril in hun pakket hebben, ook eigendom is van Luxottica.

  • Sjaak S zegt op

   Ik wil er nog even iets aan toevoegen… Wil je de prijs van brillen drukken, kun je in Thailand in de kleine verkoopstalletjes een bril voor een paar honderd baht kopen. Met die bril ga je naar Charoen of een andere winkel en laat je brillenglazen erin zetten… daarmee bespaar je een paar duizend baht… 🙂

   • David D. zegt op

    Je kan idd een degelijk montuur 2dehands kopen, en een opticien met eigen atelier (!) vinden die zelf de glazen kan slijpen, bestellen en zetten.
    Zeiss glazen en bewerking kostte mij laatst 1.800 THB. Krasvrij en gemonteerd in mijn eigen montuur. Bij de Top Charoen keten.
    Kleien anekdote. Heb er 2 moeten doen, Charoen’s. In de eerste vond de verkoopster zich heel wat en wou me nieuwe bril verkopen, het ging me minstens 6.000 THB kosten, de glazen alleen dus wel te verstaan. De volgende Charoen – ze zitten overal soms aan de overkant zodat ze mekaar kunnen zien eten. Met of zonder bril – riep de verkoopsters de man uit het atelier. Die begreep direct mijn voorschrift en maakte bestek. Kon de glazen kiezen, kunststof in 3 soorten met alle prijzen van doen. Hij raadde me de glazen van 1.800 THB aan. Ook met onderhoudstips. Beste koop zeg maar. Heb ze een jaar en prima kwaliteit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website