Hallo mensen,

In oktober/november ga ik samen met mijn vriend 3,5 weken naar Thailand.

Ik ben een beetje rond aan het kijken voor een vlucht. Wat raden jullie aan? Welke maatschappijen. Een directe vlucht of met tussen stop? Wat zijn de voor en nadelen?

Waar kan ik goede ticket  aanbiedingen vinden?

Alvast bedankt!

Groetjes

Ellen

No votes yet.
Please wait...

37 reacties op “Lezersvraag: Vliegen naar Thailand, wat raden jullie aan?”

 1. Farang tingtong zegt op

  Hoi Ellen,

  Ik zou een rechtstreekse vlucht nemen, met tussen stop vind ik veel vermoeiender dan een directe vlucht, wij vliegen altijd met Eva Air is misschien wat duurder dan de andere maatschappijen zoals China Air maar de service en het comfort van Eva vind ik beter, maar dat is natuurlijk persoonlijk.
  Het voordeel van China is dat je om twee uur in de middag vertrekt vanuit Amsterdam waardoor je vroeg in de ochtend in BKK land.
  Bij WTC kan je vaak leuke aanbiedingen krijgen en de service is prima, maar laatst stond er ook een aanbieding op dit blog over KLM België ticket, hiermee kon je 160 euro per ticket mee besparen.
  Zelf zou ik hierin geen zin hebben want je moet eerst naar België reizen en daar vandaan weer naar Schiphol, maar zoals ik al eerder zei het is allemaal persoonlijk.

  Suces met het vinden van de juiste vlucht en een fijne vakantie.

  Faran tingtong

 2. henk zegt op

  Ik heb nooit voorkeuren voor maatschappijen.
  Problemen met tussenstops heb ik ook niet. Moet wel duidelijk financieel voordeliger zijn en de tussenstop moet niet te lang zijn.
  Zoekmachines geven vaak goedkope reizen via het midden-oosten met op de terugweg een tussenstop van zo’n 24 uur. Let daar goed op!!

  Er zijn ook aanbiedingen met vliegen vanaf Dusseldorf of Brussel.
  Ook deze moeten het inclusief reiskosten en duur aantrekkelijker maken om er gebruik van te maken.

  Maar uiteindelijk maak je het zelf uit. het is jouw portemonnee.
  Succes met het vinden van een aantrekkelijke vlucht en prettige vakantie.

 3. Raphael zegt op

  In het algemeen kijk ik meestal op http://www.connections.be (bieden ook eerstedag-hotels erbij aan) on http://www.skyscraper.nl
  Bijdeze laatste is het interessant om niet de luchthaven, maar het land aan te geven.
  Dus niet van AMS naar BKK, maar Nederland naar Thailand. Zo kan de reis nog goedkoper. En Nederland is maar klein, dus evt. ook vertrek vanuit Belgie of Parijs of Dusseldorf kunnen interessant zijn. Pin je nog niet te felvast op één datum; een dag eerder of later kan je vele euros besparen.

  Denk bij het boeken van een vlucht er ook aan dat de wereld rond is : je kan dus evengoed via Helsinki vliegen.

  Voor hotels, kijk eens naar tripadvisor en vergelijk met de info elders op deze thailandblogsite.

  En als laatste : parkeerkosten aan de luchthaven zijn prijzig, dus neem bij voorkeur het openbaar vervoor naar de luchthaven.

  Succes

  Sommige tickets laten ook stop-over toe: je kan dan evt 1 of enkele dagen op de tussenstop vertoeven.

 4. Hans zegt op

  Hoi Ellen,

  Ik kan wel wat roepen maar je moet voor jezelf ook aangeven waar je prioriteiten liggen.

  Hier op TB zie je links op het scherm bijvoorbeeld een aantal wensen. als je dat hebt bepaald kun je een vlucht selecteren van bijvoorbeeld, de goedkoopste, snelste, of beenruimte etc.

  Persoonlijk vlieg ik graag met Eva air, middenklasse, want ruime plaatsen, fijne vertrektijden en rechtstreeks, helaas zijn ze op het moment vrij duur, dus zoals het er nu naar uitziet kom ik bij Etihad terecht met Amsterdam-Bangkok- retour via Dusseldorf.

  Seatguru.com is een handige site om de beenruimtes, welke het vliegtuig heeft van de maatschappijen, te bekijken. Dus zet je wensen op een rij, dan kunnen de lezers je gerichter verder helpen.

 5. Marco zegt op

  Hoi Ellen China Airlines is voor mij een topper goede vertrek en aankomsttijden en fijne service.
  China vliegt ook direct en dat is wel fijn want reizen is geen hobby van me.

  • Ma Ruud zegt op

   Helemaal mee eens Marco. Vlieg al 15 jaar met China airlines. Meestal de voordeligste in de periode dat wij vliegen oktober/november. Dit jaar stunt KLM ook maar de prijs is gelijk aan China Airlines
   Maar zoals gezegd. Snel boeken. Ik heb net op mijn vlucht gekeken in november en die is bijna vol.
   Goede service, rechtstreeks, goede vertrek en aankomst tijden ook terug reis.
   Fijne vakantie.

   Jammer dat de Bloggers geen foto’s hebben, anders zou je er wel een paar tegenkomen in Hua Hin, Pattaya etc.

   Gr. Ruud

 6. jeffrey zegt op

  Ellen,

  wij kiezen al jaren voor EVA.

  goede vertrek en aankomsttijden bij zowel de heen en terugvluchten.

  ga even na wat je prioriteiten zijn.

  wacht niet te lang.

  Volgens mij zit eva de hele maand oktober al bijna of helemaal volgeboekt.

  • Hans zegt op

   Ik vlieg zelf ook graag met EVA, maar dat ze zeggen altijd bijna volgeboekt te zijn is volgens mij een trucje. Heb nl eens een stoel gereserveerd en de site gaf maar een beperkt aantal plaatsen aan die vrij waren.

   Toen ie vertrok zat ie slechts halfvol.

 7. Evert van der Weide zegt op

  Ellen,

  In juli hebben wij in het hoogseizoen tickets rechtstreeks geboekt bij Oman Air voor 550 euro per persoon en dat is met een tussenstop van 1 uur. Net genoeg tijd om van het ene vliegtuig naar het andere te gaan in Mescat,

  Evert

 8. peter Yai zegt op

  Geachte Ellen

  KLM nu het goedkoopst maar als je leuk wil vliegen Emirates en 23 uur in Dubai blijven op de heenweg en terug 3/4 uur is tezamen met de A 380 ook een belevenis .

  Goeie Reis Peter Yai

 9. jan-willem zegt op

  Beste Ellen;

  Kijk op skyscanner.

  Je hebt dan de goedkoopste vluchten die er zijn.

  Goede reis.

 10. Andy Staal zegt op

  KLM is in mijn ogen de beste optie.Betrouwbaar ,veilig, goede service .Doet trouwens tegenwoordig zeker niet onder en is misschien zelfs beter dan de concurenten.Tip: boek comfort economy stoel, extra beenruimte en je stoel kan meer naar achteren,.Ik zag trouwens op hun website dat ze in winter frequentie verhogen en 10 x per week naar Bangkok vliegen, dus op sommige dagen 2 x per dag

  • Bangkokker zegt op

   Helemaal mee eens. Na jaren Eva en China te hebben gevlogen ben ik toch weer terug bij KLM. De beste vluchttijden van allemaal en ik vind de service prima!

 11. Henny zegt op

  Wij vliegen dit jaar met Etihad. Vertrek vanaf Schiphol, een korte stop in Dubai en terugvlucht naar Dusseldorf. Misschien een omweg, maar de tickets kostten maar € 450,- en van de besparing kun je in Thailand veel leuke dingen doen!

 12. jan splinter zegt op

  Vlieg normaal met Eva .Maar nu I.V.B dat ik mijn hond meenam KLM. Moet zeggen grondpersoneel en vliegpersoneel waren goed . Maar wat KLM aanbood aan service ken het bij lange na niet tippen aan Eva, Maar daar kan het personeel ook niks aan doen .

 13. Frankc zegt op

  China air en Eva air wat mij betreft allebei prima. Maar Eva air viel me wel erg tegen toen ik drie dagen eerder terug wilde uit Bangkok omdat mijn vriendin eerder weer moest werken (wat moet je als man alleen in Bangkok). Eerst waren ze op zondag niet bereikbaar want zondag gesloten (..) en vervolgens bleek ticket omzetten (een handeling van een minuut) behoorlijk duur te zijn….

 14. Ruud zegt op

  Dag Ellen,

  Ik vlieg met Etihad Airways. Eigenlijk hetzelfde als Henny.

  Fijne reis!!
  Groet,
  Ruud

 15. fobian zegt op

  Vliegen via 333 Travel;1 nacht gratis overnachting in 4 sterrenhotel(heel luxe) met ontbijt en ophalen van luchthaven inclusief!!!(EASTIN HOTEL)Je vliegt met EVA en bent rond de 720 euro kwijt.Rechtstreekse vlucht!!!

 16. Mathias zegt op

  Beste Denis,

  Het is een lezersvraag en om dan te zeggen dat Singapore Airlines in economy dezelfde luxe heeft als bepaalde maatschappijen in business is dus mensen zand in de ogen strooien!
  Ik heb Singapore, Emirates, KLM, Etihad en EVA gevlogen richting Azie. Geef ons dan maar de voltallige maatschappijen op wie u doelt, hoor het graag van u!

 17. roswita zegt op

  Ik ben dit jaar voor het eerst met Etihad gevlogen (via Abu Dhabi) Op zich niks mis mee. Prijs goed en tussen stops gehad van 2 uur en 4 uur. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar directe vluchten. Eva Air, China Air of KLM. Ik zou als ik jou was zeker ook kijken op de sites van deze vliegtuigmaatschappijen. Dat scheelt soms in de prijs. Finnair heeft ook een aardige verbinding (met tussenstop van 2 uur in Helsinki) met een totale vliegtijd van zo’n 14 uur.

 18. pieter zegt op

  Hallo
  Kijk eens op E-bookers daar vind je tickets vanaf 608 euro pp, wel met een tussenstop, rechtstreeks is met klm zo’n 150 euro duurder
  maar bedenk wel dat je bij een tussenstop, als je lang moet wachten je de meerprijs t.o.v een rechtstreekse vlucht aan koffie en broodjes ook bijna kwijt bent,
  veel plezier in Thailand

 19. Ronny zegt op

  Dag Ellen ..net zoals fobian heb ik in het verleden regelmatig met 333 travel geboekt ze hebben heel scherpe prijzen en hebben ook in thailand een paar kantoren die je altijd bijstaan in geval van nood of bepaalde problemen .
  In hun kantoren in thailand zijn er ook een aantal nederlandtalige mensen aanwezig …ook boekingen met hen voor hotel of tours zijn heel interressant .
  Wij hebben in thailand een keer hen op een zondag moeten opbellen voor een probleem en ik kan alleen maar zeggen dat ik zelden zo een service heb ontvangen .
  Mijn zoon komt in november op bezoek en hij moet voor 3 personen met verzekeringen en annulatie verzekering een 1800 euro en dit rechtstreekse vlucht en zoals fobian zei één gratis nacht en ontbijt in eastin hotel en afhaling luchthaven .
  Je kan eventueel eens zien op hun website .
  Veel plezier en prettig verlof !

 20. Frank v Hamersveld zegt op

  Hoi Ellen,

  Ooit begonnen met china airlines, toe overgestapt op eva air, die goedkoper was, ennu weer terug naar china airlines. (beide zijn zeer goed)
  Ik zou geen overstap nemen, dit is erg vermoeiend en tijdrovend. Het voordeel van China airlines is dat je vroeg in ochtend aankomt in bkk. (let wel dat je dan geregeld hebt bij je hotel dat er al plaats is voor je in de kamer, of dat je er kunt omkleden/douchen/bagage kunt achterlaten achter slot en grendel.) Ook bij het vertrek met china air, rekening houden dat de vlucht in nacht is, dus kamer ook de hele dag boeken. (anders sta je om 13.00 uur op “straat”. Ik boek ieder jaar bij worldticketcentre. (makkelijk zoeken en alle maatschappien) Succes en veel plezier.

  • Véro zegt op

   Wij gaan volgend jaar in de zomer voor de eerste keer naar Thailand met 2 kinderen van 12 en 14.
   We hebben geboekt bij het reisbureau Connections.
   Heel goede service en uitleg gekregen.
   We konden kiezen en het ging maar om 30 euro in totaal tussen met Eva Air rechtstreeks Amsterdam Bangkok of met Ethiad via Brussel en een tussenlanding.
   Wij hebben voor het 2e gekozen owv dat je eens uit het vliegtuig kan en owv van de uren, ‘smorgens om 7.00 uur al in Bangkok en s’avonds om 20.30 uur terug vertrekken.
   Nu inderdaad zitten we wel met onze bagage.
   Kan je ook ergens een kluis huren en daarna de bagage gaan ophalen of zijn er ook hotels waar je de bagage achter slot kan achter laten?

   • Mathias zegt op

    Beste Vero, ik begrijp u vraag niet echt goed, zal dus 2 antwoorden geven.

    1) Op het vliegveld kunt u ten alle tijden u bagage beveiligd achterlaten op een bagage depot.
    Kosten zijn op ieder vliegveld anders, maar dit kunt u wel vinden op de website van het   vliegveld.

    2) Als u moet uitchecken om 12 uur en vertrek is pas s’ avonds gepland, dan heb je normaal
    gesproken ook een ruimte waar men de koffers achter kan laten.

    Hebt u 1 hotel geboekt voor u hele vakantie? Als u weet welk hotel u verblijft kunt u het hotel ook een mail sturen en vragen of er bagage depot mogelijkheden zijn? U komt in ieder geval dan niet voor verrassingen te staan. Op Bkk Airport is het zeker geen probleem!

   • Steven zegt op

    Vero er bestaat ook een connectie met etihad van uit Brussel waarvan u maar 2u30 min moet wachten in Abu Dhabi heen en terug indien u voor deze optie hebt gekozen wordt uw bagage automatisch getransfereerd naar het andere vliegtuig .

 21. Dick zegt op

  Hallo, ben 5 jaar geleden met China Airlines geweest.
  Is mij goed bevallen.
  In oktober ga ik weer naar Thailand, weer met China Airlines,
  2 personen , 1500 euro ( januari geboekt ) retour rechtstreeks vanuit Amsterdam. Duurt ongeveer 11 uur.
  Men kan bij China Ailines via internet boeken maar ook via reisburo ( iets duurder )
  Het kan wellicht goedkoper maar dan moet je even googelen en je moet misschien overstappen.

  Dick

 22. Björn zegt op

  Vlieg normaal eigenlijk altijd met EVA air. In Maart was het het voordeligst om rechtstreeks bij EVA te boeken .nu bieden ze 6 zoveel aan. China is ook ok alleen veel minder comfort en de tijden vind ik persoonlijk minder.

  Voor komende November vlieg ik ,net als een aantal anderen hier schrijven, voor 477 met Etihad. Via Abu Dhabi en terug naar Dusseldorf. Een treinticket Dusseldorf-Schiphol voor 19 euro als je tijdig boekt.

  Als ik een paar tips mag geven:

  #Bepaal eerst wat je wenst->Rechtstreeks of niet ,comfort of mag het iets minder?
  #Pin je niet vast op 1 tip,1 reisagent of 1 website. Mijn ervaring is dat tix en skyscanner NIET de goedkoopste tickets aanbieden!
  #Doordeweeks vliegen is vaak wat goedkoper dan op weekenddagen
  #kijk naar de duur van de tussenstops. 2 uur is precies goed,3 uur gaat nog wel,langer vind ik alweer vermoeiend worden. Abu Dhabi en Dubai liggen ongeveer op de helft. 6 uur vanuit AMS en nog zo’n 6 uur naar BKK.

  Kies je voor rechtstreeks dan EVA.
  De beenruimte in economy is perfect. Ik ben 1m82 en 88 kilo maar zit met de beentjes over elkaar zonder de voor buurman in zijn nieren te porren. Service is goed en…EVA is altijd op tijd.

  Met stop zijn er legio mogelijkheden.

  Veel plezier met de voorbereidingen. De voorpret is altijd leuk.

  Groet,

  Björn

 23. adje zegt op

  Ik ben een paar keer met chinese airlines geweest. Dat was goed. Maar de laatste 2 keer heb ik met KLM gevlogen. Dit beviel beter en was ook nog goedkoper. KLM heeft regelmatig aanbiedingen. IK heb pas geleden geboekt voor een rechtstreekse vlucht in januari a 650 euro. Uiteraard een retourvlucht.

 24. Appie zegt op

  Hoi Ellen

  Als je het niet erg vind om een tussenstop te maken kan je erg goedkoop boeken op e-bookers.de. Je vertrekt dan van amsterdam en komt terug op dusseldorf. Het verschil is ongeveer wat je betaald voor je hotel in Thailand. Vlucht kost ongeveer € 500,-

  Groetjes Appie

 25. math zegt op

  Ga meestal met eva air en boek altijd bij 333 travel. Goed overzicht en altijd prima geregeld.

 26. Cees zegt op

  Ik kijk altijd eerst bij SchipholTickets.nl, heb je een goed overzicht van de prijzen met of zonder tussenstop, rechtsreeks is altijd makkelijker, maar met een tussenstop is goed te doen vind ik als er een paar honderd euro mee kunt besparen.
  ik heb het gedaan via Kuala Lumpur en ook via Guangzhou en over 14 dagen vlieg ik met Vietnam Airlines naar Singapore en dan met TigerAir naar Bangkok.
  Via Moskou is vaak het goedkoopst, maar ik heb er nooit zo’n goed gevoel bij, misschien zijn er bloggers die wel ervaring hebben via Moskou met Aeroflot?

 27. Chantal zegt op

  Wat ik nog niet heb terug gelezen is dat jij tijdens een tussenstop ook gebruik kan maken van een transit hotel op singapore. Wij hadden een tussen stop van 6 uur s ochtends op singapore. (vlucht met tussenstop was 200,- de man goedkoper) wij hebben daar een transit hotel op de luchthaven geboekt. (was ongeveer 45,- voor 4 uur) heerlijk geslapen. Na de resterende vlucht naar bangkok fit aangekomen en meteen de stad verkend.

  Wij vlogen met singapore airlines en zij hebben gewelige service aan boord.,

 28. Cees zegt op

  Ik moet deze keer voor mijn werk een week in Singapore zijn, vandaar.
  Singapore Airlines heeft idd een goede service en beenruimte.
  ik heb gevlogen met Singapore Airlines, Malaysian Airlines, China Souhtern, China Eastern, AirAsia en Emirates, het is bekend dat maatschappijen aan die kant van de aardbol service hoog in het vaandel hebben staan, kan de KLM nog wat van leren. Ik vlieg er al jaren mee voor de baas, (al jaren Silver), heb er van alles mee mee gemaakt en nog nooit op de tijd vertrokken die voor de vlucht staat.

 29. roswita zegt op

  Kijk ook eens op www.http://travels.kilroyworld.nl/ deze rekenen geen commissie zoals World ticket center en vele anderen wel doen. Ik heb er in ieder geval goede ervaringen mee.

 30. pascal zegt op

  400 euro op en af. Goedkoopste dat ik kan vinden. (VIA 2 ENKELTJES !) Zover al de zever dat een retourtje goedkoper is ?!

  DOEN ?!

  Pascal is the master 🙂 Na bevestiging van onze zitjes, stuur ik het systeem al heb ik het oa. hier gelezen !

  Maar 1 ding is zeker : goedkoper zal je niet vinden ! (zo is het maar net)…

  De meeste zoeken hier via search engines en die doen meestal de duurdere m’ijen aan…

  Het is trouwens 2x rechtstreeks !. EU – BKK (ja sebiet vertrek je vanuit Portugal of Kroatie …. DAN NOG !)

  Ik moet een combie doen a) hotel b) restaurant c) vluchten aanbieden (ik zoek voor U !)

  • adje zegt op

   Wat is dit een rare, onzinnige en onduidelijke reactie is dit. Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is van deze reactie. Ik kan er geen touw aan vast knopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website