Beste lezers,

Ik ben wat onderzoek aan het verrichten maar kom er niet helemaal uit. Eind juli gaat mijn Thaise echtgenote bevallen van onze eerste kind.

Het gedeelte registreren voor de Thaise wet is geen probleem. Wel wil ik graag weten hoe en waar ik ons kind kan registreren voor de Nederlandse wet en een Nederlands paspoort voor haar aan kan vragen?

Ik ben uitgeschreven uit Nederland en we zijn voor de Thaise wet getrouwd

Bij voorbaat dank.

Bauke


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik mijn Thaise baby registreren voor de Nederlandse wet?”

 1. sadanava zegt op

  Allereerst, gefeliciteerd! ! Belangrijkste of te wel het gemakkelijkst is dat je zelf de aangifte bij de Amphur doet na de bevalling. Daarnaast kan je al voor de bevalling een rekening doen van het ongeboren kind op de ambassade.

  Deze twee stappen vergemakkelijken de situatie en zal het aanvragen van de Nederlandse nationaliteit vereenvoudigen, gezien dit dan automatisch gebeurt. Natuurlijk wel de geboorte ook aangeven via de Nederlandse ambassade.

  Ik zou je ook aanraden om daarna ook de geboorte aan te melden in het Internationale bevolkingsregister in Den Haag. Is wel wat paperwork voor nodig maar maakt zaken een stuk gemakkelijker.

  Dat je uitgeschreven bent maakt niks uit. Wel of je voor de geboorte getrouwd bent.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. J.C. Heringa zegt op

  Ik kan het eerste bericht geheel bevestigen. Dat u voor de Thaise wet gehuwd bent, maakt een en ander een stuk eenvoudiger dan wanneer je dat niet bent. Bij de geboorte-aangifte bij de Thaise gemeente wordt u vermeld als de (officiële) vader. Van het bewijs van die aangifte een beëdigde en gelegaliseerde vertaling laten maken. Met dat stuk kunt u bij de Nederlandse ambassade in Bangkok een Nederlands paspoort voor uw kind aanvragen. Ook ik kan u aanraden het geboortebewijs te laten registreren bij het bevolkingsregister van de gemeente Den Haag (kan alleen maar in die gemeente).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Richie zegt op

  Moderator: Wij hebben je vraag geplaatst als lezersvraag.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Peter zegt op

  Allereerst van harte gefeliciteerd

  Zelf woonde ik in Duitsland en mijn Thaise vrouw woonde nog in Thailand terwijl zij zwanger was. Onze zoon is in het Yanhee International hospital in Bangkok geboren. Vanuit het Yanhee hebben ze de geboorteaangifte verzorgd, wij kregen de volgende dag het Geboortecertificaat. Deze hebben wij laten vertalen naar het Engels en rechtsgeldig laten stempelen bij Buitenlandse zaken (wordt door de Thai Consul genoemd).
  Hiermee naar de Nederlandse Ambassade (er tegenover pasfoto’s van de kleine man laten maken), hem als mijn zoon erkend en een paspoort aangevraagd en gekregen. De officiële documenten hebben we door de Nederlandse ambassade laten waarmerken.

  Alle officiële documenten kun je (wanneer je buiten Nederland woont) in Den Haag laten registreren en een kopie achterlaten wat het eenvoudiger maakt wanneer er onverhoopt een officieel document verloren gaat.
  In geval van huwelijk is het eenvoudig, ik weet niet hoe het is wanneer de partners niet getrouwd zijn.
  Vanaf een bepaalde leeftijd (van het kind) is het niet zo eenvoudig om het kind te erkennen als jouw kind, dan is een DNA test vereist.
  Momenteel wonen we met zijn drietjes in Duitsland (is ook eenvoudiger om jouw vrouw mee naartoe te nemen dan naar Nederland, dit geldt voor alle landen in Europa met uitsluiting van het land waarvan jij de nationaliteit bezit).

  Hopelijk ben je hiermee geholpen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. hen zegt op

  Zo vlug mogelijk vruchterkenning doen bij de Ned, ambassade,ingeval voor de geboorte. De geboorteakte laten vertalen in net Engels en legaliseren bij de buitenl.dienst van thailand in Bangkok. Met deze papieren naar de Ned. ambassade en met een beetje geluk in 5 weken tijd het NL paspoort klaar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Jasper zegt op

  Helemaal eens met Hen!
  Ga met je vrouw ZSM naar de nederlandse ambassade in Bangkok, neem ALLE papieren mee ( geboortecertificaat van je vrouw, bewijs van ongehuwd zijn etc.), leg je hand op haar buik en zeg: Dit is MIJN kind, en klaar is Klara.

  Ik vond het zelf een machtig mooi moment, als eerste bevestiging dat mijn kind er aan kwam.

  Zorg er wel voor dat ALLE papieren in orde zijn! Ik heb b.v. mijn geboorteakte rechtstreeks naar de ambassade laten faxen, dat soort dingen. Zie voor alle info de webpagina van de ambassade.

  De ambassade was overigens MEER dan behulpzaam in deze, hulde.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. theoS zegt op

  Ik erkende mijn kinderen bij de Nederlandse Ambassade, kreeg een mooi perkament van de Ambassadeur en kon gelijk een Nederlands paspoort aanvragen, kwam binnen een paar dagen. Ik denk, als ik het mij goed herinner, dat je nog wat documenten vanuit NL nodig hebt, weet ik niet meer. Waarom vraag je het niet aan de Ambassade? Staat er niets op hun website?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website