Thailand lezersvraag: In december naar Koh Samui?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 augustus 2021

Beste lezers,

We hebben in december geboekt naar Hua Hin, dat waarschijnlijk niet doorgaat. Zouden we wel naar Koh Samui kunnen in een keer door, zonder quarantaine?

Groet,

Petra

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 4 votes.
Please wait...

7 reacties op “Thailand lezersvraag: In december naar Koh Samui?”

 1. willem zegt op

  Dat kan maar houd rekening met hogere prijzen in Samui en de regels om een COE te krijgen zijn minder eenvoudig. B.v. moet je de vlucht BKK naar Samui al samen met de internationale vlucht geboekt hebben. Een aparte boeking wordt niet geaccepteerd. Lees de FAQ’s:

  https://www.tatnews.org/2021/07/samui-plus-faqs/

 2. Cornelis zegt op

  Even in mijn glazen bol gekeken, maar helaas: het beeld blijft wazig. Oppoetsen helpt ook niet. Samui is momenteel wel een optie, zij het een vrij dure en met méér beperkingen dan de Phuket Sandbox, maar hoe het er in december uit zal zien zal niemand kunnen voorspellen.

 3. Leo zegt op

  Met veel beperkingen en extra kosten is het wel mogelijk om naar Samui te komen. Maar moet je dat willen. Alle barretjes zijn gesloten. De meeste restaurants zijn ook dicht en soms al afgebroken.
  De restaurants die open zijn mogen geen alcohol serveren.
  Mondkapjes zijn overal verplicht. zelfs op de brommer en in de auto.
  Ik woon op Samui. De covid situatie is hier redelijk stabiel en niet zo erg als in de rest van Thailand.
  Hoe de situatie in december zal zijn is moeilijk te voorspellen.
  Veel van mijn vrienden zitten te popelen om te komen, maar wachten voorlopig nog even af.

  • Aad zegt op

   Wat missen we dit lekker naar de zon en een terrasje nemen.
   Ik hoop dat iemand die in Thailand woont eens door kan geven wanneer het leven daar in Thailsnd normaal gaat worden.
   Dat we weer een bar kunnen bezoeken en dat de resterants weer normaal open zijn.
   Want zonder enig vertier blijf ik weg en ik wil zo graag deze winter weer naar Hua hin en Ko Lanta of Pattaya maar drie maanden zonder echt vermaak daar ga ik niet voor naar Thailand ik hoop dat Thaiblog af en toe een update gaat geven. Zoals Leo bovenstaand heeft gedaan.

  • Madeleine zegt op

   Hallo Leo,
   Bedankt voor je update! Ik wil ook heel graag een zeer dierbare vriend bezoeken. Hij woont in Khanom. Dus op het vasteland, dichtbij koh samui.
   Ik wil best 2 weken in quarantaine, geen vermaak, ook prima. Ik heb alleen een gebrek aan tijd : ))).
   Thuis heb ik nog een gezin en ik mag max. 2.5 week weg : ))) dan wordt het met twee weken quarantaine erg krap met tijd : ))))
   Hartelijke groet,
   Madeleine

 4. Alain zegt op

  Je kan nu al naar koh samui zonder quarantaine. Je moet wel een hotel selecteren uit een lijst voor de eerste week (beperkt aantal maar wel àlle categorieën en dus àlle prijsklasses) en dan nog een voor de tweede week (keuze uit meer dan 100) maar mag na dag één je hotel reeds verlaten. Quarantaine kan je dat dus niet noemen. De eerste drie dagen nog beperkt in actieradius maar daarna niet meer en na twee weken mag je zelfs vrij door gans het land. Qua formaliteiten valt het reuze mee én is de ambassade zeer vlot om mee samen te werken. Zelf ga ik gans de maand september én terug van december tot februari maar wel is het zo dat nu nog heel wat handelszaken inderdaad dicht zijn wat einde jaar wellicht anders zal zijn temeer de overheid nu reeds spreekt van terugschroeven van voorwaarden.

 5. Leo zegt op

  Alain stelt de zaken wel heel erg zonnig voor. Keuze uit meer dan 100 hotels en in de prijs klasse van duur, duurder, duurst.
  De formaliteiten vallen helemaal niet mee, zoals hij het stelt. Hoewel de ambassade in Brussel soepeler schijnt te zijn dan de ambassade in Den Haag.
  Beperkte bewegingsvrijheid en/of quarantaine.
  Bangkok is in lockdown. Er rijden geen bussen of treinen en er is nog nauwelijks binnenlands vliegverkeer mogelijk. Ik hoop voor Alain dat het allemaal zal meevallen, maar ik hoor hier andere berichten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website