Test & Go en tweede PCR-Test

Beste lezers,

Ik moet op 1 april a.s. in Khon Kaen zijn. Dus ik wil mijn vliegticket gaan boeken om op 30 maart van Amsterdam te vertrekken. Dan arriveer ik 31 maart, en dan volgens Test & Go programma 1 nacht in een SHA+ hotel in Bangkok, en bij een negatieve test vlieg ik vanaf Bangkok naar Khon Kaen op 1 april.
Maar nu verneem ik dat de geweldige Thaise overheid het Test & Go programma hebben aangepast en nu moet er op dag 6 weer een PCR test gedaan worden.

Betekend dit dan dat ik op dag 6 weer naar Bangkok moet vliegen en me weer bij het hotel moet melden van de 1e dag? Want de PCR-testen dienen vooruit betaald te worden om een Thailand Pass te kunnen krijgen.

Ik weet niet of er een SHA hotel in Khon Kaen is, maar dat zal wel niet anders zou ik bij aankomst in Bangkok voor de eerste nacht ook direct naar het SHA hotel kunnen gaan.

Het is allemaal weer eens echt op z’n Thais, het veranderd dag bij dag, maar op deze manier krijgen ze het toerisme niet echt op gang lijkt mij. Maar wellicht is het in april weer anders, niemand heeft een glazen bol om in de toekomst te kijken maar voor mijn voorbereiding is het wel belangrijk omdat ik vooraf zaken moet regelen en betalen.

Ik verneem graag jullie reactie hierop.

Groet,

Robert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 4 votes.

9 gedachten over “Test & Go en tweede PCR-Test

 1. Die tweede test is op dag 5, en moet tevoren geboekt èn betaald zijn bij een sha++ hotel dat samenwerkt met een ziekenhuis. In de praktijk, tot nu toe, vind je die combinatie alleen in de Sandbox gebieden. Sha++ hotels vind je ook elders, maar het gaat erom dat zo’n hotel ook die test moet aanbieden/regelen.
  Ik zit in dezelfde situatie en heb al met verschillende sha++ hotels elders in TH contact gehad, die zeggen deze regeling niet aan te bieden. Nu denk ik erover in Bangkok te blijven tot na de 2e test. Daar spelen veel hotels al op die nieuwe situatie in door 5-daagse Test&Go-arrangementen aan te bieden, waarbij je op de dagen 2, 3 en 4 volledige bewegingsvrijheid hebt.
  Volstrekt belachelijk en onverklaarbaar natuurlijk dat je dan op dag 5, na de test, weer op je hotelkamer moet gaan zitten in afwachting van het resultaat, maar het is en blijft Thailand, natuurlijk……

  • Beste , de Wishing Tree en het Kosa Hotel in Khon Kaen , hebben dat ook , had ik gevonden op de site vernoemd in het Thailand Blog vorige week

   Groetjes Bart

   • Ja, SHA++, maar ook dat vereiste oartnerschap met een ziekenhuis?

 2. Ter aanvulling op mijn eerdere reactie:
  Ik vond zojuist het onderstaande in de Facebook-groep ‘Enter Thailand – Bangkok Phuket Samui Sandbox and Test&Go Forum’.

  Accomodations in various provinces starts to release the partner hospital’s name for the RT PCR on day five under the New Test and Go scheme from February 1st.
  If you want to know Accomodations+partner hospitals in a province, drop a comment.
  NAKHON RATCHASIMA:
  1) Kantary Hotel: Bangkok Korat Hospital.
  2) Sima Thani Hotel: Bangkok Korat Hospital.
  3) Centre Point Hotel Terminal 21: Bangkok Korat Hospital.
  CHAIYAPHUM
  1) Lertnimit hotel: Government Central Hospital.

  • Goede middag,
   Weten jullie toevallig hotels in Buriram provincie die samen werken met een ziekenhuis, voor de 2de pcr test plus acco.
   Mijn dank.
   Rene

 3. Ja, dat is correct, zelf ben ik op 31 December j.l. aangekomen, 1 nacht in het hotel en binnen 5 tot 7 dagen opnieuw een PCR test, toen nog gratis, als ik goed heb begrepen moet je nu voor de 2e test betalen.

  • Als je binnenkomt onder de oude Thailand Pass voorwaarden (voor 1 februari 2022) dan hoeft je niet voor de tweede test te betalen.

 4. 1 april is nog een eeuwigheid in deze corona tijden. De spelregels zijn de voorbije weken al herhaaldelijk gewijzigd, dit zal zeker ook de komende maanden nog gebeuren.

 5. In Khon Kaen zijn alleen SHA + hotels helaas, werken wel samen met een ziekenhuis.
  Ik heb nog niet geinformeerd of dit afdoende is.
  Het Kosa hotel is er 1 van

Reacties zijn gesloten.