Lezersvraag: Bestaat er een snelcursus Engels te volgen in Pattaya?

Beste lezers,

Weet iemand of er een soort snelcursus Engels bestaat in Pattaya? Zou graag in september als ik daar ben met vakantie, willen dat mijn dochter een beetje Engels zou kunnen leren.

Als ik daar ben weet ik zeker als het geld gebruikt wordt voor die cursus. Mijn dochter is 10 jaar.

Hoop dat iemand iets weet daar.

Met vriendelijk groet,

Tjerk

No votes yet.

8 gedachten over “Lezersvraag: Bestaat er een snelcursus Engels te volgen in Pattaya?

 1. Als ik het goed begrijp woont je dochter niet in Thailand.
  Volgens mijn collega Colin (een docent Engels op mijn universiteit) is de beste manier om een taal te leren er dagelijks mee in aanraking komen. Dus: laat je dochter van haar vakantie genieten en praat tegen haar Engels op gezette en afgesproken tijden en dagen. Vul dat aan met oefeningen via internet (dagelijks, niet langer dan 20 minuten, bv via de website van de BBC) en bijvoorbeeld het zingen van Engelse liedjes die ze leuk vindt.

 2. Dat is natuurlijk het nadeel als je zelf vloeiend in Thai bent en geen Engels thuis gebruikt. Het is wel verwonderlijk dat ze in 10 jaar geen woord Engels geleert heeft. Mijn eigen situatie, engels als voertaal thuis, Engels talige primary en secundary school. Later Uni in UK. Resultaat 5 talen vloeiend en al vanf een jaar of 5 Nederlands en Engels. De vraag is of het wel zo verstandig is om als maar Thai te spreken , en dat 10 jaar lang, zodat het kind geen benul heeft van een andere taal. Kinderen pakken heel makkleijk talen op. Later gaat dat veel moeilijker.

  • Klopt.
   Alle onderzoeken benadrukken dat meerdere talen aan een kind aanbieden, vooral op heel jonge leeftijd, alle voordelen heeft, op taalgebied maar ook voor de ontwikkeling van het brein.

 3. Ze woont in Pattaya bij haar moeder. Ik heb al eerder betaalt voor engelse les, maar dat geld is niet daar voor gebruikt . Ik ga nu een maand naar Thailand ,en wil dat ze Engels gaat leren .

 4. Tjerk
  Mijn vriendin is lerares Engels aan een school in Samut Sakhon niet ver van Bangkok.
  Ik kan haar vragen of ze je dochter les wilt geven.Het is nu geen vakantietijd voor haar.
  Zal in weekenden moeten gebeuren,denk ik.
  Maar waarom zou je dochter Engels leren.In Thailand spreken maar weinig mensen Engels.
  Ze kan beter Thais leren.
  J.Wolf

  • Beste J Wolf, Ben het met Marcus eens en snap niet waarom u zegt dat ze beter Thais kan leren? De wereld is groter dan Thailand en met de Thaise taal komt u niet ver! Ik heb een dochtertje van drie, mn vrouw praat Tagalog en Engels en ik Nederlands en Duits ( omdat we daar zomers leven ). Ze is verleden week 3 jaar geworden, maar deze 4 talen zijn mooi meegenomen…..om te beginnen!

 5. OK Ik zie dat je dochter Thais is.Mijn vriendin is ook een Thaise.
  Ik weet niet of Pattaya – Samut Sakhon te ver uit elkaar ligt.

 6. Hoi Tjerk,

  In Pattaya zijn heel veel taalscholen waar je je dochtertje ( eventueel ook na je vakantie als jij het gewoon eerst betaald ) naar toe kunt sturen ( brengen ), ik zelf studeer in de buurt van big C extra bij wallem en ik weet dat ze daar ( maar zeker ook op andere scholen ) privé les engels geven. Mocht je meer willen weten over mijn school dan kun je hierop reageren en dan neem ik wel via email bericht met je op.

  Met vriendelijke groet,
  Robert

Reacties zijn gesloten.