Lezersvraag: Problemen met Uitzending Gemist in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 december 2013

Beste lezers,

Ik wil jullie vragen om informatie met betrekking tot uitzending gemist (UZG).

Bij het proberen een uitzending te bekijken op UZG vanuit Chiang Mai krijg ik steeds de melding “de opgevraagde aflevering is niet beschikbaar (verificatie)”. Op de UZG site kan je een systeemcontrole doen. Als ik systeemcontrole uitvoer dan wordt alles als in orde bevonden. Ook heb ik de cache meerder malen leeggemaakt, zoals aanbevolen op de FAQ lijst van UZG.

Uitzending gemist van RTL werkt wel gewoon goed op dezelfde laptop die ik ook gebruik voor UZG. Op de FAQ lijst en forum van UZG staan meerdere soortgelijke klachten als ik heb. Maar de redactie antwoordt met niet meer advies dan, maak uw cache leeg en stel uw browser in op “buitenland”.

Maar die twee simpele dingen helpen niet. Mijn vraag is of lezers Van Thailandblog ook problemen hebben met UZG en of en hoe ze die opgelost hebben?

Alvast dank voor nuttige adviezen.

Rob

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Problemen met Uitzending Gemist in Thailand”

 1. Marcow zegt op

  Ik krijg soms hetzelfde bericht maar even later werkt het opeens wel.
  Ook buitenland aangevinkt. Lijkt geen logica in te zitten.
  Al eens met een andere browser geprobeerd?

  gr
  Marco

 2. kaidon zegt op

  Zelfde probleem met uitzendinggemist hier.
  Bij instellingen op de uitzending gemist pagina buitenland “äan” aanvinken.
  Dan de uitzending klikken die je wil zien. Bij een foutmelding (verificatie of video niet gevonden) op F5 drukken zodat hij opnieuw gaat laden. Dit net zolang doen totdat ie het wel doet.
  Dat kan na 3 keer zijn of na 20 keer.
  Zo krijg ik het wel aan de gang.

  Ik heb nog wel het nadeel dat als de uitzending een keer hapert ik deze opnieuw moet opstarten en weer vanaf het begin moet bekijken. Smorgens loopt het doorgaans het beste door is mijn ervaring.

  Maar vervelend is dit probleem idd bij uitzendinggemist terwijl andere video’s (rtl youtube etc) het wel gewoon meteen doen.

  • kaidon zegt op

   Aanvulling: Wat ook weleens helpt is het volgende. Ik open de pagina http://radioplayer.omroep.nl/radio2/low/ dan luister je naar radio 2 op lage kwaliteit. Het geluid van radio 2 zet ik dan uit en dan in een nieuw venster uitzendinggemist opstarten.

   Ik las ergens dat de uitzendinggemist problemen komen door wisselende IP adressen in Thailand (?)
   Zolang de radiostream bijft doorlopen zou je er minder last van kunnen hebben.

 3. Wim zegt op

  De laatste maanden werkt gemistdownloader weer prima.
  Download de laatste versie. S’ochtens vroeg als heel Nederland ligt te slapen, dan download ik de programma’s die ik wil zien om deze later op de dag te kunnen kijken.
  Hoe later op de dag des te trager de verbinding wordt. Dat is mijn ervaring hier in de Isaan.

 4. Kees zegt op

  Ik heb hetzelfde probleem, maar alleen in Bangkok. Daar krijg ik dezelfde mededeling “aflevering niet beschikbaar (verificatie)” bij elke programma dat ik aanklik op UZG. Op andere locaties in Thailand doet alles het prima. Als ik terug ben in Bangkok krijg ik ‘m de eerste dag af en toe aan de gang en daarna niet meer. Mijn computer heeft de systeemcheck goed doorstaan. De aanbevelingen van NPO helpen niet en zij reageren verder niet op vragen op het forum. Ik zou zeer geholpen zijn met goede suggesties. Ik zal de gedane suggesties zeker uitproberen, alvast bedankt daarvoor.

 5. jan geluk zegt op

  Het probleem met uitzending gemist is komt omdatb je waarschijnlijk te vroeg een uitgezonden programma wil zien.Elk tv programma is ivb met het tijdverschil pas 24.uur na uitznding beschikbaar,
  Als je wacht kan je de volgende dag het uitzending gemist program zien.Wat ook wel eens helpt is dat je het programma gemist cia tv Blik wel kunt zien.Die streams werken mwet een soort tijd code.
  En bvb opsporing verzocht gemist als je die niet kunt zien ga je naar opsporing verzocht via you tube en dan gaat het gewoon open.
  Ik heb met geen enkel program over uitzending gemist een probleem ,is een questie van de volgende dag kijken dan werkt het meestal wel.

  • Kees zegt op

   Dit is beslist onjuist: elk programma dat ik aanklik, recente en oude, geven hetzelfde resultaat. Het moet aan de locatie liggen als ik in Bangkok dit probleem ondervind, maar niet als ik rondreis.

 6. Soi zegt op

  Omdat Uitzending Gemist soms problematisch doorkomt, download ik programma’s op mijn laptop (of pc) via DownloaderUitzendingGemist. (Overigens kun je hiermee ook RTL/SBS en bv YouTube uitzendingen opnemen.) De Downloader werkt met de URL van het op te nemen programma. Downloaden op de ochtend geeft het snelste resultaat. Op dit moment bv ben ik bezig met het opnemen van Penoza en Overspel, omdat de uitzendtijden ervan bij BVN voor mij wat ongunstig liggen. Voordeel is aldus dat je op een voor jou gunstiger tijdstip een of meerdere afleveringen tegelijkertijd met een goed glas bier kunt bekijken vanaf welke plek dan ook. Uiteraard zijn alle opgenomen programma’s ook op een USB stick te zetten, via SkyDrive door te sturen, etc. De Downloader is via Google op te halen.

  • Kees zegt op

   Penoza en Overspel staan in zijn geheel op youtube. Misschien handig om te weten voor wie ze niet via UZG kan krijgen.

 7. FredCNX zegt op

  Ik woon ook in Chiangmai en verbinding is doorgaans prima. Het bekijken van uitzending gemist gaat wel vaak met horten en stoten; een oplossing is natuurlijk om het te downloaden zoals Soi hierboven schrijft en ik heb ervoor gekozen om programma’s te downloaden van spotnet. Via de server van Eweka (7.50 per maand maar daar krijg je ook wat voor) kan je 3 jaar terugkijken en downloaden wat er allemaal gepost is. Tv programma’s staan er doorgaans de volgende dag al op (zonder reclame) maar ook series, films, muziek etc. Een aanrader voor mensen die hier lang verblijven en tv programma’s, series en films in het Nederlands of met ondertiteling willen zijn.

 8. Peter@ zegt op

  Hebben jullie het wel eens geprobeerd via http://tvblik.nl/ ?

 9. boodhaa zegt op

  Gebruik je windows 7 of 8 probeer dan het volgende; ga naar de site en druk op F12, je krijgt dan een popup met in het midden IE-browser 10. Klik daar met links op en klik dan op IE-browser 9. Daarna klik je op vernieuwen in je adresregel. Sommige sites hebben problemen met IE10 zeker als je ook nog slechte verbinding hebt tussen Thailand en Nederland.

 10. Hans zegt op

  Ik heb ntv channel nederland .live en semi live 500 bath per maand .nederlandse zenders 1 2 3 4 5 6 7 .prima alternatief

  • Wim van Beveren zegt op

   Inderdaad, heb ik ook aangeschaft, met tv box, werkt werkelijk perfect ook op grootbeeld tv nog een redelijke kwaliteit.
   ook nog zo’n 80 thaise zenders met P2P te ontvangen en youtube

 11. Heijdemann zegt op

  Bron Computertotaal

  Kijk in het buitenland naar geblockte streaming video’s

  Door: Martin Gijzemijter | 25 november 2013
  Wanneer je naar Amerikaanse streaming content probeert te kijken, dan krijg je vaak de melding dat dit niet mag. Maar omgekeerd geldt precies hetzelfde. In het buitenland kun je geen streams van bijvoorbeeld het Nederlands elftal op de NOS zien. Gelukkig kun je dat eenvoudig omzeilen.
  VPN
  De eerste manier die je ervoor kunt gebruiken is een manier die al enige tijd bestaat. Een VPN, oftewel een Virtual Private Network, stelt je in staat om te verbinden met een ander netwerk, hetgeen betekent dat je vervolgens ook surft via het ip-adres van dat netwerk.

  Hoewel bedoeld om je toegang te verschaffen tot diensten die alleen vanaf een bepaald netwerk benaderd mogen worden, werkt dit prima om een streaming service te foppen met betrekking tot je locatie. Dan moet je natuurlijk wel de mazzel hebben dat je toegang hebt tot een VPN in het land van bestemming… toch?

  Gelukkig is dat helemaal niet nodig, maar je moet er wel een abonnementje voor afsluiten bij een VPN-service. In theorie bestaan er gratis diensten, maar als je gaat streamen verbruik je veel bandbreedte, en ga je daar al snel voor betalen. Een voorbeeld van een VPN-dienst is Strongvpn.nl waar je al voor een paar dollar per maand toegang krijgt voor een VPN-dienst. Wanneer je een account neemt, ontvang je ook uitleg over hoe je zo’n VPN instelt.

  Met een VPN kun je zonder problemen regioblokkades omzeilen.

  Hola Unblocker
  Dan is er sinds enige tijd nog een minder ingewikkelde methode die ook nog eens helemaal gratis is. Hola Unblocker is een plugin voor Firefox en Chrome, waarmee je jezelf toegang kunt verschaffen tot streaming content uit het buitenland. Het enige dat je hoeft te doen is de extensie installeren en vervolgens de browser opnieuw starten en navigeren naar de site waarop je wilt streamen.

  Vervolgens klik je op de extensie in je browser en geef je aan welk land je wilt gebruiken als land van waaruit je zogenaamd surft. De instelling wordt toegepast en je kunt genieten van streaming content, zelfs als dat eigenlijk was afgeschermd. De reden dat we hiernaast toch ook nog even VPN hebben genoemd is dat Hola Unblocker werkt in 90 procent van de gevallen, hetgeen betekent dat er toch nog 10 procent overblijft waarvoor je zelf een oplossing zult moeten vinden.

  Hola Blocker omzeilt ook regioblokkades, maar dan op een eenvoudigere wijze (en gratis).

 12. ger zegt op

  Ik heb hier in Bangkok ook regelmatig last van doe dan het volgende

  klik op instellingen en vervolgens op opslaan en sluiten krijg dan het opgevraagde programma

 13. Soi zegt op

  In een eerder reactie heb ik vermeld dat een downloader voor UZG is op te halen via Google, niet Google Play. Inderdaad, je moet zo duidelijk en volledig mogelijk zijn, en zelfs meer dan dat. Dus dan maar volgende link. Vindt je boven aan de gevonden Google-pagina een drietal downloaders. Kun je kiezen en uitproberen. https://www.google.nl/search?q=downloader+uitzending+gemist&rls=nl.microsoft:nl:%7Breferrer:source?%7D&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADRA_enNL483

  Overigens: zitten er rechten op een programma, en dat is veelal het geval met datgene dat al niet via BVN wordt uitgezonden (films, buitenlandse series, voetbalwedstrijden, documentaires, en zo veel meer), dan valt er gewoonweg niks te downloaden, ook niet met Hola Unblocker van @Heijdemann. Daar help enkel NTVChannel aan. Over de mogelijkheden hiervan, zie: https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/ervaringen-ntvchannel-thailand/

 14. Rob zegt op

  Beste Thailandbloggers,
  Hartelijk dank voor alle reacties. Ik ga aan de gang met de suggesties en aanbevelingen. Ik denk dat ik een abonnementje ga nemen op ntv channel voor de nieuwsvoorziening en de niet zo hoge kosten op de koop toe neem. Het Concertgebouw heeft regelmatig gratis live streaming van concerten tegenwoordig en ook de digitale concertzaal van Berliner Philharmoniker (per abonnement of per keer betalen) zijn goede lessers van mijn dorst naar klassieke muziek. Infini vanuit USA komt ook goed door (ook tegen betaling). Spotify werkt ook perfect hier met een betaald abonnementje. Dus gelukkig ben ik voor muziek en cultuur varia niet afhankelijk van UZG en de NOS. Groeten,
  Rob.

  • Wim van Beveren zegt op

   Heel verstandig een goeie keus denk ik, ik heb het nu een week met tv box en het werkt erg goed, ik kan normaal geen tv streamen maar hiermee gaat het erg goed.

 15. henk J zegt op

  De problemen met uitzending gemist zijn opgelost door het downloaden van de nieuwe versie op hun site,
  Je krijgt tijdens het downloaden dan ook de melding dat de oude verwijderd kan worden.
  Ze hebben de problemen die er waren in de nieuwe versie verholpen.

  Ik heb het geprobeerd en bij mij werkt het nu naar tevredenheid sinds gisteren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website