Beste lezers,

Ik heb bij twee banken geprobeerd een rekening te openen. Dat lukt niet omdat ik en mijn Thaise vriendin en ik niet getrouwd zijn.

Ik heb het geprobeerd bij Kasikorn Bank en Thaipanik.

Weet iemand of dit bij een andere bank wel kan?

Met vr.groet,

Arie

No votes yet.
Please wait...

32 reacties op “Lezersvraag: Problemen met het openen van een bankrekening in Thailand”

 1. Luc zegt op

  Siam bank zonder problemen. Groeten.

  • MACB zegt op

   We zitten hier met het aloude probleem in Thailand dat er regels zijn (in dit geval van de centrale Bank of Thailand), maar dat elke bank die regels op eigen wijze interpreteert, en (vaak nog belangrijker) dat degene die je helpt niet altijd ervaren is in deze zaken, en zeker geen risico wil lopen. De Siam Commercial Bank is de meest-klantvriendelijke bank die ik ken (mijd de kleine Siam City Bank).

   Zorg daarom dat je bij de juiste man/vrouw terechtkomt, en ga niet rond de lunchpauze, want dan wordt je door een vervanger geholpen, met alle ellende van dien. Kies je bankkantoor zorgvuldig, want je zult er regelmatig op bezoek moeten. Hebben ze voldoende loketten? Kun je er gemakkelijk komen & parkeren? Hebben ze bijkantoren die ook ‘s avonds en in het weekend open zijn (in shopping malls)? Hebben ze voldoende ATMs in je omgeving? Hoeveel kun je per dag met een ATM opnemen? Wat zijn hun regels voor een credit card, en voor internet bankieren? Hoe gaat het met internationale banktransfers? Etc.

   De grootste banken zijn de Bangkok Bank (de allergrootse, maar met matige customer service, niet veel ATMs, maar wel tot 50.000 Baht per dag, credit card eenvoudig, uitstekende international transfers), Siam Commercial Bank (goede service, veel ATMs – 40.000 Baht per dag, credit card niet zo eenvoudig. uitstekende international transfers), en Kasikorn Bank (meestal goede service, redelijk aantal ATMs, zeker in de provincie – 40.000 Baht per dag, international transfers waren in het verleden een probleem).

   Er zijn ook andere goede banken, bv de Bank of Ayutthaya, de Thai Military Bank en UOB, maar dit zijn geen ‘hoofdbanken’ en dat kan bv vertragingen opleveren bij international transfers (zoals van je NL bank naar die bank). Ze hebben weinig ATMs en als regel ook geen bijkantoren in shopping malls.

 2. compuding zegt op

  ik heb een rekening bij de bangkok bank en ben niet getrouwd

  • Jan VC zegt op

   Wij gingen naar Kasikorn in de buurt van de Belgische Ambassade….nul op het rekest. Dan naar Kasikorn op Sukhumvit. Geen probleem en nu een tweede rekening in Sawang Daen Din, eveneens geen probleem.

 3. RobN zegt op

  Beste Arie,
  heb zelf een aantal jaren geleden een rekening geopend bij Bangkok Bank. Men vroeg om workpermit maar verblijf hier op basis van een retirement visum. Uitgelegd en rekening geopend. Wilde ook mogelijkheid van internet bankieren bij Bangkok Bank hebben en dat is ook gelukt.

 4. RobN zegt op

  ps ik ben ook niet getrouwd met mijn Thaise vriendin

 5. Leo zegt op

  BangkokBank normaal niet te moeilijk.
  Het zou kunnen zijn dat er tegenwoordig meer eisen gesteld aan het openen van een bankrekening.

 6. Dezwart Erik zegt op

  Hello

  Ik heb het via de Bangkok bank geregeld in Bangkok , Siam Road, samen met mijn vriendin (ook niet getrouwd).
  Zij moest er wel voor tekenen.

  Groetjes

  Erik

 7. Jan D zegt op

  Probeer het bij de West Union bank.

 8. Koge zegt op

  Arie, ik heb vorig jaar bij de Kasikorn bank een bank rekening geopend. Ik heb toen het adres van het appartement op gegeven dat ik 10 dagen huurde en het telefoon nummer van mijn Thaise vriendin. Dit was in het grote Shopping center in Pattaya.Dit ging echt probleemloos.

  Koge

 9. Henricus Aalbers zegt op

  Mijn werd verteld bij de bank dat ik een 3 maanden visa moest hebben dan kon het wel. Met mijn 1 maand vakantie visa kon het niet

 10. Bob V zegt op

  Ik heb in november bij kasikorn een rekening geopend. Ik heb geen thaise vriendin. Paspoort, thais telefoon nummer en adres van het resort waar ik verbleef was voldoende en verder geen probleem.

 11. Pascal Chiangmai zegt op

  Mijn ervaring ,kort geleden ben ik met mijn vriend en zakenpartner naar de Kasikorn Thai gegaan om ook voor hem een rekening te openen,ik zelf heb bij die Bank een rekening en dat ging zonder enig probleem,helaas werden wij teleurgesteld met de mededeling dat op dit moment geen rekeningen geopend kan worden inverband met de politieke situatie in het land,en dat er verscherpte kontrole
  is op rekeningen van buitenlanders,dit was bij de Bank in Chiangmai,ik spreek over de tijd van drie weken geleden,misschien is het nu weer anders,blijf proberen je weet maar nooit.
  groetjes,
  Pascal

 12. Renévan zegt op

  Onlangs een rekening geopend bij de Krungsri bank, had alleen mijn paspoort bij me. Dat ging zonder problemen. Ik heb wel een retirement visa. Toen ik dit visa nog niet had lukte een rekening openen bij de Bangkok bank niet, bij de SCB bank geen enkel probleem. Gewoon een ander filiaal of bank proberen. Vertellen dat je een rekening wil openen om daar 400.000 of 800.000 thb op te storten om een O of OA visum aan te vragen. Een recidence certificate van immigration kan ook wel handig zijn. Wat dat al of niet getrouwd zijn er mee te maken heeft ontgaat me. Ik heb het idee dat ze niet iedereen die voor een “korte“ tijd in Thailand is een rekening willen openen.

 13. han wouters zegt op

  Een maand of 5 geleden met een toeristenvisum voor 2 maanden twee rekeningen geopend bij de Bangkok bank in Korat. Fixed voor de leuke rente en een savingsaccount voor de ATM kaart. Adres van mijn vriendin in thailand op gegeven, was geen probleem. Zij moest wel haar huisboekje laten zien.
  Bij de Kasikorn had ik het ook geprobeerd maar daar lukte het niet.

 14. sake zegt op

  Heb een stand alone visum en ben bij Kasikhorn. Probleemloos ook internet bsnkieren telefoon opwaarderen etc.
  Geen enkel probleem. Misschien vandaag de dag andere regels?

  • Cornelis zegt op

   Sake, wat bedoel je met een ‘stand alone’ visum?

 15. jan zegt op

  het kan wel en het is niet moeilijk maar je moet ouder dan 50 jaar zijn en minimaal 500 euro storten

  • Khun Peter zegt op

   Nee, hoor. Heb een rekening bij Kasikorn en heb destijds 1.000 baht er op laten storten.

 16. Michiel zegt op

  Ik heb afgelopen april een rekening kunnen openen in Chiang Rai. Had alleen toeristen visum.

  Thaise vriend meegenomen in wie zijn hotel ik altijd verblijf in CR. Had dit al in een vorig topic gelezen dus leek me handig Op naar de shopping mall met waar bijna alle banken vertegenwoordigd zijn.

  Bij Kasikorn nul op het request geen workpermit of normaal visum was daar geen rekening.TMB ook nul had de hoop toen maar opgegeven .
  Moest nog wat euro`s omwisselen en besloot dit bij KTB (Krung Thai Bank) te doen. Tussen het wisselen toch nog de opmerking gemaakt over het openen van een rekening en ….Bingo” No problem sir”
  Paspoort op de balie adres van Thaise vriend en 10 minuten later was het geregeld

  Ben nu de trotse bezitter van KTB bankpas, boekje en internet account.

  Kosten : vast 400 THB per jaar .

  Pinnen buiten Chiang Rai 15 THB en andere niet ktb automaten.
  Contant geld storten 15thb per 10000 thb

  Alleen geen rente over het saldo op die manier hoeft er geen belasting afgedragen te worden en is het mogelijk om op een toeristen visum de rekening te openen.

 17. carla zegt op

  ik heb begin juni een bankrekening geopend bij de Bangkok Bank in Chiang Mai. Geen probleem gehad. Paspoort en jaarvisum anders niet.

 18. Eddy Waltman zegt op

  Bij de SCB heb je geen problemen,aanmelden via internet is mogelijk.

 19. Henk zegt op

  De Exchange Regulations van Thailand geven aan dat: “Nonresidents may open the account with any authorized banks in Thailand”. Dus een buitenlander moet zo een bankrekening kunnen openen in Thailand. De praktijk kan echter weerbarstig zijn. Dit komt omdat elke bank, elk filiaal en elke bankmedewerker de regels op zijn of haar manier uitlegt. Ik zelf heb een bankrekening bij Bangkok Bank, nadat TMB en een andere bank gewoon weigerde de bankrekening te openen of om documenten vroegen die ik niet had. Internet bankieren bij de Bangkok Bank kon ik pas, nadat ik een Residence Certificate had overlegd. Recent heb ik geprobeerd een rekening te openen bij Krungsri, maar daar had ik een werkvergunning voor nodig. Zonder in discussie te gaan ben ik naar de volgende bank gegaan, namelijk Kasikorn. Zonder problemen opende ze voor mij de bankrekening met internet bankieren.
  Ondervind je problemen bij het openen van een bankrekening, vraag dan gewoon om de bankmanager. Hij of zij kent de regels over het algemeen goed.

 20. bob zegt op

  Bij de bangkok bank geen probleem !

 21. harry zegt op

  ja bangkokbank daar gaat het wel ,maar eerst moet je naar de ambassade om een formulier op te halen om een rekening te openen.dat is allemaal veranderd.

  mvg harry

 22. carla zegt op

  ik heb in Chiang Mai geen formulieren in Bangkok moeten halen voor die bankrekening. en die heb ik 9/6/2014 geopend. geen problemen gehad. alleen mijn paspoort met mijn jaarvisum verder niets. ( en natuurlijk een vast adres, maar dat zal wel duidelijk zijn )

 23. lodewijk zegt op

  kunt eens proberen bij de bangkokbank
  de voorwaarden zijn
  een jaar visum of een geldig thais rijbewijs ( bromfiets of wagen)
  spreek uit ervaaring

 24. janbeute zegt op

  Wees op uw hoede .
  normaal is het geen enkel probleem , om een bankrekening te openen bij welke bank dan ook in Thailand .
  Mits u indentificatie zeg maar paspoort kunt aantonen en natuurlijk niet te vergeten het belangrijkste voor hun .
  Geld storten op een nieuw te openen rekening , hoe meer hoe liever .
  Maar waar het omgaat is dat er vele bankbranches zijn die er tegen opzien , om met een Farang te kunnenen communiceren .
  Zij spreken geen woord Engels en jij als klant spreekt geen woord Thais .
  Dan zijn ze je liever kwijt dan rijk .
  En zeggen dan middels je Thaise vriendin in het Thais , sorry you can not open a bank account here .
  Dat is dus het probleem , zijn ze van je af .
  Dus zoek naar een branch van een gerenomeerde bank in Thailand die enkele medewerkers heeft die ook in het Engels kunnen communiceren .
  Ik ben al voor jaren klant bij drie banken in Lamphun , en als ik binnenkom krijg ik meestal al een glas water aangeboden .
  Ze kennen mij en weten dat ik bij bezoek aan de bank al meer dan een halfuur op de motorbike heb gezeten in de dagelijkse hitte .
  Geweldige service .

  Jan Beute .

 25. Chris van het dorpje zegt op

  heb toen in Hua Hin bij Siam bank mijn rekening geopend ,
  had 4 weken visa en mijn vriendin me .
  Had gezegd , dat ik een paar milioen wil overmaken –
  5 minuten later had ik mijn rekening en bank pasje….

 26. jan geluk zegt op

  Heb vorige week met een vriend in Udonthani voor hem bij kasikornbank zonder moeite een bankrekening geopend.Hij storte er meteen 10.000 bath.Ze vroegen nieteens om zijn woonadres,zijn paspoort was voldoende,hij wandelde na 20 minuten met bankpasje de duur uit.Dus wat zijn de problemen.

  • han wouters zegt op

   Probleem is kennelijk dat de banken geen uniforme regels hanteren. Ik heb het een paar maanden geleden geprobeerd bij 2 filialen van Kasikorn in Korat, maar kreeg het niet.Bij de Bangkokbank wel. Ook 2 filialen gevraagd, bij beiden geen probleem mits mijn vriendin schriftelijk toestemming gaf haar woonadres op te geven. Ik had bij de Kasikorn op de rekening van mijn vriendin meer dan een miljoen bath gestort vanuit nederland die ik op een eigen rekening wilde hebben maar dat ging dus niet door. Vervolgens met een zak geld naar de Bangkokbank waar het wel ging. Ik had een 2 maanden toeristenvisum en ben dus ook niet getrouwd.

 27. Diana uit Nederland zegt op

  Beste Arie,

  Ja zeker bij De BangKok Bank.
  Ben maar een paar maanden aanwezig in Thailand.
  Heb vorig jaar in Pattaya bij de BangKok Bank een rekening geopend.
  Zonder probleem.
  Had alleen mijn paspoort en mijn Nederlands rijbewijs nodig.

  Succes.
  Diana


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website