Lezersvraag: Zwembad bij ons nieuwe huis in Thailand bouwen

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 augustus 2020

Beste lezers,

Ik las gisteren hier iets over een zwembad bij huis. Wij zijn van plan bij ons nieuw te bouwen huis, een zwembad bouwen van 10 x 6 m. Wie heeft goed tips en ervaring daar mee?

Graag jullie reacties.

Groet,

Paula

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Zwembad bij ons nieuwe huis in Thailand bouwen”

 1. Edvato zegt op

  Jan de Belg heeft gedeeltelijk gelijk. Het gaat om JD pool Chiang Mai. Ik heb meer dan een jaar op mijn spullen moeten wachten. Het hoofdkantoor van JD pool reageerde niet op mijn emails. Pas na inschakeling van een advocaat hoorden wij dat er heel wat aan de hand was met deze vestiging in Chiang Mai. Gelukkig heb jij wel geluk gehad met jouw vestiging in de Isaan.
  Alleen geen goed woord over voor het hoofdkantoor.

 2. Edvato zegt op

  Een overweging waard is de aanschaf van een solarpomp. Geen kosten vwb elektriciteit en geen lawaai van de pomp. De kosten van solar hebben wij er over drie jaar uit.

  Vwb onderhoud, een keer in de maand aan het water toevoegen Swimtrene en chlorine. Geen Alg te bekennen. De robotcleaner (merk Dolphin) doet de rest als vuil van de bodem en wanden halen. Snap dan ook niet als mensen schrijven of zeggen dat een zwembad zoveel onderhoud vergt.

 3. l.lagemaat zegt op

  Maak het zwembad aflopend diep genoeg, tenminste 2 meter.

  • hans w zegt op

   Waarom 2 meter diep? Ik heb mijn zwembad 170 meter water diepte en dat is voor velen te diep ik ben zelf 1.83 meter en kan dan net met mijn hoofd boven water staan maar als je met kinderen aan het stoeien bent is dat soms te diep als ik een nieuw bad zou bouwen zou ik het 160 diep maken daar kan je van de kant ook goed in duiken als je tenminste niet stijl om laag duikt. Ik heb het zwembad zelf gebouwd met behulp van een “aannemer ? ” die mijn bouwtekening niet begreep dus heb ik er 24/7 bij moeten staan, na hem op de helft weggestuurd te hebben heb ik het met een paar werknemers zelf afgebouwd en het ligt er al 11 jaar prima bij.

 4. jan zegt op

  Misschien hulpzaam om te weten waar het zwembad gebouwd moet worden. Plaats? regio?

 5. e thai zegt op

  ik ken veel mensen die er spijt van hebben veel onderhoudswerk en kosten vallen tegen
  je kan overal zwemmen hotels etc tegen lage koste en geen kopzorgen
  als je toch bouwt veel platic verkleurt in de zon de zon is sterk in Thailand
  dus niet bekniblen op materiaal denk eerst goed na

  • TheoB zegt op

   e thai,

   In een dorpje op het platteland zul je niet gauw een (hotel met) zwembad vinden. Misschien wel een visvijver of een rivier die diep genoeg, maar niet te diep is. De Thaise jeugd wil daar nog wel ‘ns gebruik van maken, maar of het water veilig is?
   Zonlicht (UV-straling) maakt niet alleen dat het plastic verbleekt, het zorgt ook voor versneld verdampen van de (giftige) weekmakers in het plastic waardoor het bros wordt. Voor een buitenzwembad is het bovengronds gebruik van plastic dus niet aan te raden.

 6. Peter Albronda zegt op

  Geachte Paula,
  ik en mijn Thaise vriendin hebben in het vorige jaar meerdere weken het “Nai Huar Resort” in de omgeving van Chiang Mai bezocht. Een geweldige plek met een mooi zwembad voor als je van rust en natuurschoon houdt.
  De eigenaar, Mr. Phong, is aannemer en legt zwembaden aan, zijn vrouw bestierd het resort.
  Het zijn bijzonder aardige mensen waarmee we vrij veel contact hadden en waarmee we ook eens een aantal door hem aangelegde zwembaden hebben bezocht.
  Hij legt zowel kleine als zeer grote zwembaden (bij grote hotels aan) en dat ook ver buiten Chiang Mai.
  Ik zie hem als zeer betrouwbaar en degelijk.
  Wellicht even contact met hem opnemen: +66 61 347 3948
  Met een vriendelijke groet, Peter

 7. Alberto Witteveen zegt op

  Hallo Paula

  Waarom denk je niet na over 15 x 4 meter, net zo duur. Als voordeel kan je ook fatsoenlijk baantjes zwemmen. Heb al 12 jaar een publiek zwembad hier in de Isan ( That Phanom Noordoost Thailand) Weet ook veel over het hoe en wat van zwembaden. Ook veel contact met de bouwers van zwembaden. Als je meer info. wilt. Stuur mij dan een E-mail

  Gr Alberto

 8. pieter zegt op

  Betaal meer,maar gelijk zoutwaterbad; veel gezonder en op den duur goedkoper,komt doordat pomp minder lang draait en minder onderhoud
  Tenminste zo heb ik het ervaren in ons bad
  Waar laat je het bouwen ?
  Vriendin van mijn vrouw boud zwembaden schijn netjes te werken komt uit buurt van Udon

  Succes!

  • Joost.M zegt op

   Wel alles in goede kwaliteit RVS uitvoeren…..ook de POMP

 9. eduard zegt op

  Zwembad moet iedere 7 dagen gecontroleerd worden. Ligt aan het weer. Bij een onweersbui moet je erna zeker alles controleren.Heb een zwembad van 10x 5 met 70000 liter water, en een zoutwater dmv electrolysche pomp toepassing .Zout heeft minder onderhoud en er kan weinig in overleven. Ben de enige in de buurt, helaas. Mocht je onderhoudsmensen nodig hebben komen ze niet voor 300 baht, 2000 komt eerst,omdat 1 zwembad geen optie is voor hun. Onderschat de kosten niet! Een aanval van alg is zo gebeurt.

 10. Jacques zegt op

  Een zwembadje lijkt leuk maar is na een tijdje meer een sta in de weg dan dat je er plezier van hebt. Onderhoud is vaak nodig en kost het nodige. Tegeltjes die los laten, water verontreiniging zijn aan de orde van de dag. Ik had bij de aanschaf van mijn woning in een moo baan dit ook overwogen, maar kwam er toch snel op terug. Een bad met uw afmetingen en zo ondiep is ook geen plezier in het voorjaar en zomer vanwege de water temperatuur bijna net zo hoog als de buitenlucht. Ik kan gebruik maken van twee zwembaden bij onze moo baan en tevens hebben wij nog een condo vlakbij, met een prachtig groot zwembad en natuurlijk betalen wij mee aan het onderhoud via de onderhoudsrekeningen, maar dat is te verwaarlozen vergeleken bij kosten onderhoud zwembad bij eigen woning.

 11. johny zegt op

  Al eens gedacht aan een zwemvijver, dus een gedeelte met planten in lavakorrels. Ook waterhyacint werkt heel goed en vraagt weinig onderhoud. Er is dan wel een pomp nodig maar niets van chemicaliën, dat werkt heel goed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website