Lezersvraag: Ziektekostenverzekeringen in Thailand na je 75-ste?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
2 november 2019

Beste lezers,

Momenteel wordt er veel geschreven over de ziektekostenverzekeringen voor het verkrijgen van visa’s met een minimale uitkering van 40.000 Baht per jaar. Nu hebben wij sinds kort Thailand Elite Visa, daar speelt dit gelukkig allemaal niet, maar mijn angst is wat ik al vaker heb vernomen dat de verzekeringen je er na je 75-ste uitgooien en dat je alsnog niet verzekerd bent.

Ik betaal momenteel 230.000 baht per jaar (Luma) en ben nu 70 en gelukkig heb ik nooit wat, dus fijn voor Luma. Maar wat als ze mij er na mijn 75-ste alsnog uitgooien?

Wat is de ervaring van andere ivm het eruitgooien na ja 75-ste?

Als dat inderdaad het geval is, nou dan stop ik met de ziektekosten verzekering

Bedankt en allemaal een goede gezondheid gewenst.

Groet,

Robert

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Ziektekostenverzekeringen in Thailand na je 75-ste?”

 1. ruud zegt op

  Wat zegt Luma zelf over u eruit gooien?
  Dat lijkt me de eerste vraag, die u beantwoord moet krijgen.

  Probeer een garantie te krijgen, over wanneer u er wel, of niet, uitgegooid zult worden, dan kunt u aan de hand van dat antwoord bepalen, wat wijsheid is.

 2. wim zegt op

  Ik heb Goudse Expatverzekering. Die geeft aan ‘tot 67 tenzij anders overeengekomen’. Dus ik dacht laten we dat gelijk even regelen (ik ben nog fors jonger dan 67 momenteel dus dit leek me het goede moment). Nou dat gaat niet. Als het zover is wordt het op jaarbasis bekeken. Dat is dus waardeloos omdat het mij glashelder is dat wanneer de claims naar hun smaak te hoog worden, de verlenging stopt.

  Inmiddels heb ik derhalve een polis bij Expatriate Healthcare afgesloten die levenslang is. Vooralsnog geloof ik dat dan maar.

 3. Joop zegt op

  Je betaalt dus bijna 20000 per maand. Heb je zoveel geld ? Geen probleem. Maar in mijn opinie spek je alleen maar de ziektekostenverzekering maffia. je geeft aan gezond te zijn. Dan zou ik uit die achterlijke verzekering stoppen. Bij kleine ongemakken kan je het makkelijk zelf betalen. En bij ernstige ziektes……..je hebt een mooi leven gehad( hoop ik)…………ga het niet lopen rekken. Met 20000 baht per maand zal menig ziekenhuis je opereren en verzorgen.
  .

  • Kees 2 zegt op

   Nou, nou… Je kunt je op je 65e prima voelen maar toch aderverkalking hebben zonder dit te weten.
   Je krijgt een lichte hartinfarct: dotteren, stent plaatsen. Daarna kun je nog 20 jaar mee (ik ken zo iemand die weer vrolijk rondhuppelt).
   Maar als jiij bewusteloos het ziekenhuis binnengebracht wordt en er geen verzekeringsbewijsje in je portemonnnee gevonden wordt, word je wellicht niet geholpen.

   Of je hebt een hartafwijking en pacemaker is noodzakelijk. Ben je zo een miljoen baht verder….

  • l.lagemaat zegt op

   Geen enkel ziekenhuis in Thailand zal een operatie uitvoeren en je verzorgen voor 20.000 Baht!

 4. Renévan zegt op

  Ik mag toch aannemen dat u een polis hebt waar dit in staat. Maar ik heb even op de website van Luma Thailand gekeken en daar staat het volgende.
  Lifetime Renewal Guarantee: Our policies can be renewed throughout your lifetime, which means you don’t have to worry about missing out on your chosen policies in the future.
  Ik heb ook even diverse verzekeringen bekeken die in aanmerking komen voor verlenging (indien van toepassing) bij een OA visa. Die ik bekeken heb zijn ongeveer hetzelfde, instappen voor 70 en bij 75 einde oefening. Een hoge premie vöor de minimale dekking die ze geven.

 5. Sjaakie zegt op

  Thaivivat geeft gelegenheid instappen tot 75 jr, daarna > 76 -100 Years verlengen.
  (Renewal Only) 120,000 THB.

 6. Roger zegt op

  Beste, je hebt bij geen enkele verzekeraar garanties. Verzekeraars die nu soepel zijn komen later in de problemen, kunnen ook failliet gaan….kijk,maar naar AIG een jaar of tien geleden. Was de grootste Amerikaanse verzekeraar en ging ten tijde van Lehman brothers failliet. Even terug opgestart onder naam Chartis en dan later naam opnieuw gewijziigd in AIG..zo gaat dat. Maar niets is eeuwigdurend maar je toch maar best zo goed mogelijk verzekeren en hopen op het beste.

 7. Sjaakie zegt op

  Thaivivat sluit polissen tot 75 jarige leeftijd, heb je daar dan een polis kun je tot 100 jr. jaarlijks verlengen,
  >76 -100 Years (Renewal Only) 120,000 THB premie per jaar.

 8. hansman zegt op

  Ik ben in 2017 op m’n 59e begonnen met een ZKV (ziektekostenverzekering) en deze is alleen gebaseerd op Thailand. Als ik naar NL reis dan sluit ik daarvoor een reis- en ziektekostenverzekering af.
  Mijn ZKV dekt de kosten tot 800.000THB per gebeurtenis en een ER vergoeding van 10.000THB voor een premie van 58.000THB/jaar. Geen beperking qua ziekenhuis en vanaf m’n 85e premievrij.(wie dan leeft…) Reeds twee maal gebruik gemaakt en alles prima geregeld; geen gedoe en de maatschappij heeft de kosten zonder problemen vergoed. Weet niet wat de leeftijdsgrens is tot wanneer men kan instappen bij KT/AXA…

  • Kees 2 zegt op

   Premievrij na je 85e? En wel verzekerd? Dat is wel heel bijzonder…

  • Jan sithep zegt op

   Zal waarschijnlijk een levensverzekering zijn met daar aan verbonden ziektekosten dekking.
   Premie stoppen heeft waarschijnlijk betrekking op deel voor de levensverzekering, voor het ziektekosten deel moet je dan nog wel betalen. Zo is het mij verteld.

 9. Harry Romijn zegt op

  Vandaar MIJN grote angst: wat als ik iets ouder word, en afhankelijk van de goedertierenheid van de Thais(e verzekering) ?
  Even on Internet rondgekeken, bijv: https://www.nza.nl/actueel/nieuws/2018/04/20/zorg-voor-ouderen-in-beeld-overgrote-deel-ouderen-woont-thuis
  “Voor 85-plussers liggen de gemiddelde kosten vier keer hoger dan de kosten voor mensen tussen 65 en 75 jaar. 48% van de totale zorguitgaven gaan naar ouderen “.
  In NL gaat er ca € 100 miljard naar de zorg, oftewel/17,2 mln NL-3ers: € 5800 per persoon. Rechtstreeks een € 1300 p.p. doch via de ZVV nog eens 6,7 % van ons inkomen en de rest uit de Grote Gemeenschappelijke Pot ook wel ‘s Rijks Schatkist genaamd.
  230k THB / 34 = € 6750 / JR KON dus wel eens een KOOPJE zijn op je 70-75e, dus “ziektekostenverzekering maffia ” ?. En daarna.. ? ? Of wordt khun Farang, het wat ouder wordende vriendje van tante Lek, toch te duur in onderhoud ?

  • Sjaakie zegt op

   Ben het met je eens Harry, deze verplichte verzekeringen met dekkingen IP van 400.000 THB en OP 40.000 THB is zo maar onvoldoende, potje maken zodat je kunt aanvullen indien nodig. Met groeien van dat potje neemt jouw angst dan af hoop ik voor je. Wellicht niet kiezen voor privé ziekenhuizen maar staatsziekenhuizen maakt de kans op het beroep moeten doen op het potje ook veel kleiner. Ik begrijp wel dat je een inkomen moet hebben om dit te kunnen doen of een al bestaand vermogen. Sterkte.

 10. Mai Roe zegt op

  Wat is dat toch met die ziektekostenverzekering? Naar mijn weten wordt dit alleen bij Visum O-A gevraagd. Dat betekent dat “O” gevrijwaard is. De vraag of op je 75ste nog een verzekering af te sluiten valt, is dus niet relevant. Want wie heeft er in Thailand nog O-A? Die heb je toch al omgezet naar ‘O ‘?
  Joop heeft gelijk, zie 11.58u. Waarom nog een ziektekostenverzekering? Waarom 20duizend baht per maand betalen aan premies? Terwijl je je gezond en wel voelt.
  Leg zelf een reserve aan, en gun dat geld je partner als je het loodje legt. Waarom nog rekken, inderdaad. Je hebt toch een mooi leven gehad, tot en met in Thailand toe?
  Kijk ook je familie-ziektegeschiedenis na. Als er geen hartkwalen, prostaatkanker of ander fiks ongemak voorkomt, zijn langdurige ziekenhuisopnames niet te verwachten. Zo ja, dan heb je je reserve achter de hand.
  Tenzij. Dan is het mooi geweest.

  • Sjaakie zegt op

   @Mai Roe, dat is te kort door de bocht, ” wie heeft er nog O-A, die heb je toch allang omgezet naar O “.
   Is dat zo? dit speelt een paar maanden. Iemand die z’n verblijfsperiode op basis van O-A verlengde
   sinds september 2019 heeft dus nog O-A of zette het om in O. Vanaf nu kunnen de mensen met O-A die nog moeten verlengen overstappen op O. Moet je wel het land uit, op Exemption weer in, dat omzetten naar O kan, voorzover ik weet kan dat bij je lokaal immigration.
   Aldus lopen de mensen met O-A uit en over op O de komende 10 maanden.
   Of O tzt. dan ook met die poliseis te maken krijgt is de vraag maar kunnen gebeuren.

   • Mai Roe zegt op

    Als ook voor ‘O’ een ziektekostenverzekering vereist gaat worden waarvoor na je 75ste geen dekking meer geldt, zal duidelijk worden dat menigeen in Thailand niets meer te zoeken heeft. Zie ook de reacties van Matthieu van AA Insurance Hua Hin, https://aainsure.net/nl-index.html op dit blog naar aanleiding van de vele vragen rondom dit onderwerp.
    Stel dat wel na je 75ste dekking mogelijk gaat worden, dan betaal je een overmaat aan premies en zo je onverhoopt meermalen gebruik maakt van je polis, wordt je het daaropvolgend jaar uit de verzekering gezet. Vervolgens keer je onverrichterzake van Immigration terug thuis, met vele extra problemen.
    Ik bedoel maar te zeggen: Thailand heeft nog nooit iemand het recht gegeven langer dan een jaar te verblijven op basis van Non-Immigrant visa. Elk jaar wordt de vraag naar een verlenging van je verblijf opnieuw beoordeeld. Dat betekent dat definitief emigreren een idee is van buitenlanders zelf, niet van de Thaise autoriteit. Men dient dit terdege te beseffen. Niettemin hebben de Thai buitenlanders sedert jaar en dag toegestaan vele jaren aanéén er te verblijven, met hun vrouwen relaties aan te gaan, er kinderen te krijgen, huizen te bouwen, een bestaan op te bouwen. Thailand is mijn inziens dan ook verplicht buitenlanders niet elke keer zo met onduidelijkheden en onzekerheden op te zadelen. Maar tegelijkertijd realiseer ik me dat Thailand geen grootmeester is in duidelijkheid en transparant communiceren.

    • Matthieu Hua Hin zegt op

     Klein misverstandje Mai Roe. Aanvragen na je 75ste wordt moeilijk. Heeft men echter een polis gestart voor de 75ste verjaardag, dan is deze bij een aantal maatschappijen wel gewoon levenslang vernieuwbaar. Is men eenmaal verzekerd dan mag een maatschappij verlenging ook niet weigeren, ongeacht de hoogte van de claims. Ze kunnen dan echter wel de premie verhogen (sommige maatschappijen met maximaal 25 %, anderen echter ook met 100 %). Iets om rekening mee te houden bij de keuze van de maatschappij.

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   Sinds jongstleden vrijdag is inderdaad de nieuwe regel ingegaan dat mensen met een NON OA visum een verplichte ziektekostenverzekering moeten hebben.
   Wij dachten eerst dat het wel los zou lopen met de aantallen mensen op wie dit betrekking zou hebben maar de regels blijken – althans op sommige immigratiekantoren – toch iets anders geinterpreteerd te worden.
   De verplichte ziektekostenverzekering geldt ook voor diegenen die in het verleden op een NON OA zijn binnengekomen en die op grond daarvan hier in Thailand Extensions of Stay hebben aangevraagd.
   Mocht je dus ooit een NON OA hebben gehad en niet zeker zijn of deze naderhand is omgezet op een NON O, vraag het dan voor de zekerheid even na bij immigratie.
   Let wel, er is nog veel onduidelijkheid. Om even een idee te geven: In Hua Hin hebben we 2 immigratiekantoren. Een klant die het ging navragen, heeft bij beide nagevraagd en bij de ene kreeg hij te horen dat hij de verzekering nodig had, bij de andere dat het niet nodig was.
   Mocht je ‘de pineut’ zijn, wij kunnen bijna alle maatschappijen die zijn goedgekeurd aanbieden dus neem gerust contact op via onze websites http://www.verzekereninthailand.nl (www.aainsure.net).

 11. hans w zegt op

  als je nu elk jaar die 230.000 baht op een aparte rekening zet heb je over 5 jaar 1.150.000 baht daar kan je aardig mee naar de dokter en ziekenhuis gaan, als je het Army hospitaal neemt, zoals ik altijd doe.

  • RonnyLatYa zegt op

   Of je moet volgende maand in het ziekenhuis belanden….

 12. Chris van het dorpje zegt op

  Ik heb 26 jaar in Nederland betaald en was er nooit ziek .
  Jammer om al dat geld , daarom dacht ik , ik ga dit anders regelen in Thailand
  en heb 2006 in Hua Hin 5 rai gekocht . Dit gewon als spaarpot voor mijn oude dagen .
  Wat je aan verzekering betaald ben je kwijt , gebruik je het of niet , maakt keen verschill .
  en wordt je ernstig ziek , wordt je van de verzekering eruit gegooid .
  Wat heb je dan aan een verzekering ? Hele mal niets .
  Dat land in Hua Hin is intussen al 3 keer zo veel waard en vroeg of later ga ik het verkopen .
  Dat is mijn ziekte verzekering en die heb ik dan ook nog boven de 75 jaar !

  • RonnyLatYa zegt op

   Hopelijk dan niet te laat ….

  • Kees 2 zegt op

   Kom, kom, er zijn verzekeraars die je er op hoge leeftijd niet uitgooien ! Ik heb er in ieder geval zo eentje. En ook nog met een stabiele premie, die niet meer verhoogt per elke 5 jaar ouder. Alleen met de normale kostenstijgingen

   • TheoB zegt op

    Zo te lezen zijn er nogal wat lezers die moeite hebben met het vinden van een geschikte ziektekostenverzekering. Ik denk dat die mensen héél graag willen weten welk verzekeringspakket jij hebt afgesloten.
    Zou je dat ons willen vertellen, of is het een geheim?
    Dan graag ook alle relevante details vermelden (leeftijd, inpatient-outpatient, maximale uitkering per voorval en/of per jaar, uitsluitingen, premie per jaar, jouw instapleeftijd, medische keuring, enz.).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website