Lezersvraag: Ziektekostenverzekering voor mij Thaise vriendin?

Beste lezers,

Ik zou voor mijn Thaise vriendin een ziektekostenverzekering willen afsluiten zodat ze indien nodig makkelijker naar de dokter kan gaan. Ik merk dat ze vanwege mogelijke kosten aarzelt om een dokter te raadplegen.

We hebben bij Bangkok Bank gevraagd naar zo’n verzekering, maar die heeft een looptijd van 20 jaar. Ik zoek een verzekering die je net als in NL gewoon per jaar kan afsluiten.

Heeft iemand daar zelf ervaringen mee? Wat zijn normale premiebedragen? Bij de Bangkok Bank begint het met 8 jaar lang, 80.000 baht per jaar. En daarna 12 jaar 10.000 baht per jaar. Aan het eind van die 20 jaar zou je een bedrag terug ontvangen.

Groet,

Ferdinand

No votes yet.

10 gedachten over “Lezersvraag: Ziektekostenverzekering voor mij Thaise vriendin?

 1. Ik heb ook zo een verzekering voor mijn vriendin afgesloten. Ik gebruik hiervoor ‘Thailife’ verzekeringen. De premie is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en de dekkingssom. Ik betaal, zij is 50+ en -55j, 40.000THB/j en is jaarlijks hernieuwbaar. Ja kan deze terugvinden op het internet.

 2. Mijn Thaise vrouw heeft tot over een paar jaar gewerkt en is nu 51 jaar en betaald de staats ziekteverzekering sociale security verder zodat ze in het staatsziekenhuis gratis verpleegt wordt kostprijs 7000 bath per jaar.

 3. Gezien de hoogte van de premie die je noemt – en dat je een bedrag terugkrijgt na 20 jaar – gaat het bij het Bangkok Bank aanbod om een combinatie van een levensverzekering en een ziektekostenverzekering. Bij Thai Life kun je, zoals Lung Addie al aangeeft, ook gewoon een ziektekostenverzekering afsluiten.

 4. Voor Thais is de Social Security prima. Deze is voor alle werknemers verplicht, maar ook personen zonder een werkgever kunnen zich vrijwillig verzekeren. Kosten zijn meen ik Baht 435 per maand.

  Zie verder http://www.sso.go.th

  • Aan Petervz. Je zegt “zie verder ” en dan geef je de website van de thaise Social security office.
   Misschien kun je een link geven waardoor je direct deze info kunt vinden. De website zelf is slechts de eerste stap. Dan dien je op de website te gaan zoeken om de informatie te vinden.

 5. Iedereen alvast bedankt voor de inbreng, ik zal jullie lijntjes eens volgen en de informatie met elkaar vergelijken..

  Ik had ook al het idee dat de Bangkok Bank een combinatie was met levensverzekering, want ze spreken over 200.000 ThB retour na 20 jaar.

  Groet
  Ferdinand

 6. Ziektekosten gewoon bij BUPA verzekeren. Hebben verschillende pakketten.

 7. Beste,
  Uw Thaise vriendin is verzekerd in een Thai gouverment ziekenhuis voor 30 bath en medicatie is apart te betalen.
  Waarom zou U meer betalen?
  Groetjes en prettig eindejaar.
  Gino.

 8. Diverse banken hebben een samenwerkingsdeal afgesproken met bedrijven zoals Muang Thai life en deze zijn allen levensverzekeringen op basis zoals je ook ziet bij Thai life Insurance. Die verzekeringen kun je ook aanwenden voor ziektekosten, maar zijn doorgaans beperkt in maximum uitbetaling. Toch heeft deze vorm een voorkeur bij vele Thaise mensen omdat ze iets opbouwen, waar ze uiteindelijk zelf voor betalen. Je kunt ook rechtstreeks een (levens)verzekering afsluiten bij die bedrijven. Voordeel is dat je dan wel een vast aanspreekpunt heb van de start en die heb je niet bij een bank. De kosten verschillen amper. Je hebt al een redelijke verzekering voor zo’n 2 a 3 duizend baht per maand, alhoewel je wel in een hoop gevallen een jaar vooruit moet betalen, of soms de mogelijkheid hebt om dit per kwartaal te doen. Mijn voorkeur zou uitgaan naar een” echte” ziektekostenverzekering, bijvoorbeeld bij Pacific cross. Voor dezelfde bedragen heb je een veel hogere dekking en ze zijn ook uitgebreider. Ook hier betaal je de premie per jaar vooruit, maar tussentijds en na afloop wordt er niet aan bepaalde vergoedingen gedaan die je wel aantreft bij de Life Insurance. Dus het is maar waar de voorkeur naar uit gaat.

 9. Toch wel een beetje een vreemde vraag, tenzij Thaise vriendin luxueuzer en comfortabeler doktersbezoeken wil afleggen, en dito ziekenhuisopnames prefereert. Elke Thai heeft gewoon toegang tot Thailand’s eigen ziektekostenverzekeringssysteem, lees: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5104696/ en zie ook: https://www.social-protection.org/gimi/gess/RessourcePDF.action?ressource.ressourceId=54059
  Daarbovenop hebben Thai via overheid en bedrijven een eigen separate “ziekenfonds” waarvan ook partners en familie kunnen profiteren.
  En dan zijn er nog legio andere mogelijkheden voor Thai om zich (extra) te verzekeren. Gegarandeerd dat zij daarvan weet heeft, kan haast niet anders!

Reacties zijn gesloten.