Beste lezers,

Wij hebben een stukje land in Isaan, op naam van mijn partner (niet getrouwd) natuurlijk.

Ik wil dit land leasen voor 30 jaar met daarna nog 2 maal verlenging van 30 jaar. Ik heb hier wel opmerkingen over gelezen maar kan geen stukje hierover lezen met nuttige adviezen, qua procedure.

Wie heeft die voor mij?

Ook vraag ik mij af hoe een en ander ingedekt kan worden bij scheiding of overlijden van een van de partijen? Gaat de lease dan richting mijn kinderen?

Mijn partner heeft geen kinderen. Als zij komt te overlijden vraag ik mij af of mijn rechten blijven bestaan? Ook qua betreden van het land zonder dat ik dat wil? (bij wegpesten). Niet dat ik dat verwacht, maar je weet maar nooit. Tevens moet je dit zakelijk bekijken.

Graag advies.

Mvg,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Wie kan mij advies geven over land in Isaan leasen?”

 1. lthjohn zegt op

  Wellicht vind je de antwoorden in : How to buy land and build a house in Thailand ( van Philip Bryce ) o.a. te koop bij Asia Books in Bangkok . I.i.g. veel succes

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Allemaal mooi in theorie die leasecontracten maar ik vrees dat er geen enkel contract opgewassen is tegen wegpesten.

 3. chris zegt op

  Hier ga je normaal alles vinden.
  http://www.isaanlawyers.com/en/property/lease-agreement.html

 4. Lenthai zegt op

  Je moet dit regelen via het plaatselijke landoffice. Die maakt een notitie op het eigendomsbewijs (Sjanot0 Er zijn wel kosten aan verbonden en je kunt het beste een advocaat dit laten regelen. Die maakt een kontrakt op, waarin alles staat. De vriendin moet natuurlijk wel meewerken. Je kunt kiezen tussen een periode van 15 jaar en een van 30 jaar en die kan dan verlengd worden. Een periode van 15 jaar scheelt aanmerkelijk in de kosten.
  Het stuk grond blijft wel eigendom van je vriendin, dus je zult ook haar een testament moeten laten maken, dat dat stuk land in geval van haar overlijden naar jou toekomt. Maar dan kun je het toch weer niet op jouw naam laten zetten, en zul je een company moeten oprichten. Ik zou maar gewoon die lease overeenkomst maken en ls het fout gaat Mai Pen Rai. Nederlands erfrecht is niet geldig in Thailand.

 5. Bacchus zegt op

  Beste hans, Voor het gebruikrecht van land (en opstal) kun je een lease- of usufruct contract opmaken en deze laten registreren op het chanot; het eigendomsbewijs van het land. een van de verschillen tussen usufruct en lease is dat usefruct niet overgaat op eventuele erfgenamen en goed opgesteld lease contract daarentegen wel. Dat je niet getrouwd bent is in dit geval wel goed, daar de Thaise wet mogelijkheden biedt om bij scheiding contracxten te ontbinden.

  Er zitten nog al wat verschillen in lease en ususfruct met betrekking tot de mogelijkheden tot verkoop of verhuur, erfrecht en dergelijke. het is dus zaak je goed voor te laten lichten door een goede advocaat. Er wordt veel en vooral makkelijk van alles gezegd op het internet, maar er zitten echt veel haken en ogen aan de genoemde mogelijkheden. Wellicht kan ik je een stukje op weg helpen. Geef mij je emailadres zodat ik – indien gewenst – contact kan opnemen.

  • Hans Groos zegt op

   Iedereen bedankt voor de opmerkingen.

   Bacchus, hierbij mijn e-mailadres. groosfysiotherapie@hetnet.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website