Lezersvraag: Welke nationaliteit krijgt ons kind?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2019

Beste lezers,

Ik ben Nederlander, mijn vrouw komt uit Laos. Wij wonen in Thailand. Nu wordt over twee maanden ons kindje geboren. Hoe gaat het dan met de nationaliteit? Krijgt het kind automatisch de nationaliteit van de moeder? En wat als ik graag wil dat ons kind de Nederlandse nationaliteit krijgt?

Groet,

Walter

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Welke nationaliteit krijgt ons kind?”

 1. Jasper zegt op

  Beste Walter,

  Mijn echtgenote komt uit Cambodia, en wij woonden ook in Thailand toen mijn zoon geboren werd. Het Thaise ziekenhuis verstrekt een geboortecertificaat, waarmee je naar het Amphur moet ter registratie. Om het kind de Laotiaanse, c.q. Nederlandse nationaliteit te geven moet je op de respectievelijke ambassades zijn om het aan te melden. Denk er aan dat je alle benodigde (en vertaalde!!) documenten bij je hebt, zoals huwelijksakte, geboorteakte, paspoorten etc. Voor details: zie de website van de Ambassade.

  Overigens kun je ook op de ambassade nu al de ongeboren vrucht erkennen: het kind is dan automatisch Nederlander bij geboorte.

  • Ger-Korat zegt op

   Nee dat laatste , ongeboren vrucht erkennen, kan al jaren niet meer.

 2. Leen zegt op

  Hier je antwoord, je kind kan bijde nationaliteiten krijgen als je dat wilt. Zorg wel dat je alle papieren hebt. Na de bevalling naar het gemeentehuis, in de plaats van de bevalling met de papieren van het ziekenhuis, zij zullen als nationaliteit die van de vader op de papieren zetten. Met dit document ga je naar een erkend vertaal kantoor, en die papieren laat je daarna legaliseren. Vraag om twee sets, je vrouw kan dan in Laos het kind laten inschrijven, en daar ook een paspoort aanvragen. Mijn vrouw is philipino en kon dit op de ambassade in Bangkok doen. Wij Nederlanders, moeten voor de aangifte van geboorte helaas naar den haag, wordt niet op de ambasade in Bangkok gedaan. Het kind krijgt tot integenstelling van een aantal jaren geleden geen Thaise nationaliteit meer. Het heeft tot 15 jaar geen visumplicht, en kan in het lokale ziekenhuis gewoon deelnemen aan het vaccinatie programma, kosten ongeveer 150 baht per bezoek. Mijn zoon is nu 3, geboren in udon Thani, wij wonen in Ban Dung.

  • Peter de saedeleer zegt op

   Dag Leen
   ik woon in ban pho , ongeveer een half uurtje rijden van Ban Dung. Altijd leuk om eens nederlands te spreken , ben belg. Sorry dat ik je zo contacteer maar het is altijd goed om mensen te kennen in deze omgeving met dezelfde taal.
   Desaedeleerpeter@gmail.com
   Sorry nogmaals dat het niet over het onderwerp gaat.

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Leen,

   Kunt u het laatste beter verklaren; ‘Het kind krijgt tot integenstelling van een aantal jaren geleden geen Thaise nationaliteit meer. Het heeft tot 15 jaar geen visumplicht’

   Naar mijn mening kunt u naar aangifte van u kind in Thailand gewoon een Thais paspoort aanvragen
   In Den Haag.

   Met vriendelijke groet,

   Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website